مهديه سادات حاجي ميرزاده كارشناس تغذيه حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد طي يادداشتي به پايگاه خبري وب دا يزد ضمن اشاره به 7 مهر ماه روز جهاني قلب، به روش هاي پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي و عروقي پرداخت.

 شایع‌ترین علت مرگ و میر در کشور بیماریهای قلبی عروقی است. از هر ۸۰۰ مرگ در روز ۳۰۰ مورد آن به علت بیماریهای قلبی و عروقی است.

برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، مصرف چربی را کاهش دهی چرا كه افزایش مصرف روغن‌ها و چربــی‌ها خطر ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی – عروقی، دیابت و برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

مصرف بیش از حد روغن‌ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

برای پیشگیری از افــزایش کلسترول خون، به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد از روغن‌های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان استفاده کنید.

برای مصرف کمتر چربی‌ها، غذا‌ها را بصورت کبابی، تنوری، بخارپز یا آب پز مصرف کنید.

از مصرف بی‌رویه شیرینی‌های خامه دار، چیپس، سس سفید سالاد، سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه، مغز، دل و قلوه که حاوی مقدار زیادی چربی هستند اجتناب کنید.

از شیر و لبنیات کم چرب استفاده کنید.

سعی کنید حداقل ۲ بار در هفته ماهی مصرف کنید. زیرا چربی مفید آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد.

در صورتی که طعم ماهی را دوست ندارید با افزودن سبزی‌های معطر و آبلیمو آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.

چربی‌های حیوانی و پوست مرغ دارای مقادیر زیادی کلسترول هستند. چربی قابل رویت گوشت‌های قرمز را قبل از طبخ بگیرید. پوست مرغ را قبل از پختن جدا کنید.

سعی کنید کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنید.

هر نوع روغن برای کاربرد خاصی تهیه شده است. از روغن مایع برای مصارف پخت و به عنوان سالاد و از روغن مخصوص سرخ کردنی برای مصارف سرخ کردن استفاده کنید.

روغن مایع مخصوص سرخ کردنی در مقابل حرارت پایدار است. اما این موضوع بدان معنی نیست که از این نوع روغن چندین بار می‌توان برای سرخ کردن استفاده کرد. از روغن مخصوص سرخ کردنی حداکثر ۲ تا ۳ بار آن هم نه با فاصله طولانی بلکه مثلا «در طول یک روز می‌توان استفاده کرد و پس از آن باید روغن را دور ریخت.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا