*کیهان

اختیار اوباما دست کنگره و کنگره در اختیار صهیونیست‌هاست

در حالی که دولت اوباما در مقابل کنگره اختیاری از خود ندارد، اکثریت کنگره تحریم‌های جدیدی علیه ایران را در دستور کار دارند. برخی اعضای متنفذ کنگره از اوباما خواستند به رغم نشانه‌های آشتی‌جویانه دولت جدید ایران، همچنان موضع سختگیرانه‌ای را اتخاذ کند.به گزارش رویترز، چهار سناتور آمریکایی از باراک اوباما خواستند علی‌رغم ارسال نشانه‌های آشتی‌جویانه از سوی ایران، همچنان خط مشی سرسختانه‌ای را علیه ایران دنبال کند. رابرت منندز و چارلز شومر سناتورهای دموکرات و لیندزی گراهام و جان مک کین سناتورهای جمهوری‌خواه از اوباما خواستند بر فشارهای خود علیه ایران بیفزاید. منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا و گراهام از اعضای با نفوذ سنا در سیاست خارجی است.چارلز شومر و جان مک کین هم در نامه‌ای گفتند آمریکا در این مرحله و تا زمان رفع نگرانی‌ها در مورد برنامه اتمی ایران نباید به هیچ وجه از فشار بر این کشور بکاهد.

کمیته امور بانکی سنای آمریکا به زودی بحث درباره مجموعه‌ای از تحریم‌های شدیدتر علیه ایران را که ژوئیه گذشته در مجلس نمایندگان تصویب شده بود شروع می‌کند.در همین حال اندیشکده رند با انتشار تحلیلی نوشت: ایران کوتاه نمی‌آید چرا که معتقد است هرگونه نرمشی باید قهرمانانه و به نفع آنها باشد. بسیاری از سیاستگذاران آمریکایی می‌گویند اگر فشار کارگر است چرا فشار بیشتری وارد نکنیم؟ اما این کار به برنامههسته‌ای ایران خاتمه نمی‌دهد به ویژه اگر ایران به این نتیجه برسد که چیزی از مذاکرات عایدش نمی‌شود.در ادامه این تحلیل آمده است: اوباما باید روشن کند که از ایران چه می‌خواهد؟ فقط امتیازهایی درباره مسئله هسته‌ای یا درباره گستره وسیع‌تری از مسائل، از نقش ایران در سوریه و افغانستان گرفته تا حمایت تهران از گروه‌هایی مانند حزب‌الله؟ چه سطحی از همکاری ایران برای شروع برچیدن تحریم‌ها کافی خواهد بود؟ اختلافات آمریکا با جمهوری اسلامی واقعی و عمیق است.

موشه یعلون وزیر دفاع رژیم صهیونیستی نیز به جروزالم پست گفته است: در حالی که ظاهرا روابط تهران- واشنگتن در حال گرم شدن است، رئیس‌جمهور ایران دست از جاه‌طلبی هسته‌ای برنخواهد داشت و آمریکا نباید فشارها را کم کند.بن رودز مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز به بلومبرگ گفته است: کاهش لحن ضدآمریکایی از سوی روحانی کافی نیست و آمریکا بر اساس کردار و نه گفتار دولت ایران قضاوت خواهد کرد.
بلومبرگ می‌افزاید: این در حالیست که نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکایی به اتفاق گفته‌اند که آمریکا نباید انتظار چندانی از روحانی داشته باشد. به اعتقاد آنها، روحانی به دنبال فریب دادن آمریکاست و قصد مذاکره ندارد.

چرا در مناظره‌ها از گران شدن دلار دفاع نکردید؟!

اظهارات غیرمترقبه رئیس بانک مرکزی در دفاع از افزایش نرخ دلار با شگفتی مخاطبان رسانه‌ها مواجه شده است.ولی‌الله سیف اخیرا در صبحانه کاری با اتاق بازرگانی گفته بود کاهش نرخ ارز دلیل خاصی ندارد و خوشبینی افراد باعث کاهش نرخ شده؛ نرخ ارز منطق خاص خود را دارد و کاهش بیشتر آن از سوی دیگر تاثیرات منفی را دربر دارد؛ بنابراین دلیلی برای کاهش بیشتر نرخ ارز در بازار وجود ندارد و کاهش بیشتر قیمت دلار منطقی نیست.انتشار این سخنان با واکنش‌های اعتراضی در رسانه‌ها مواجه شده است. از جمله برخی از شهروندان با گذاشتن کامنت‌ها و دیدگاه‌های خود به خبر مذکور در سایت‌ها واکنش نشان داده‌اند. به عنوان مثال در سایت جهان‌نیوز ذیل خبر سخنان «سیف» این کامنت‌ها به چشم می‌خورد: تا اون موقع که احمدی‌نژاد بود که بالا رفتن نرخ ارز فاجعه بود و بحران ملی! حالا که نیست آقایان میگن نرخ دلار نباید پایین بیاید/ دو تا سوال از ایشون داشتم؛ چه‌قدر حقوق می‌گیرن و به دلار می‌گیرن یا ریال/ فقط یک سوال: آقای رئیس‌جمهور! فکر می‌کنید اگر در مناظره‌ها می‌گفتید اعتقاد به دلار 3 هزار تومانی دارید، رأی می‌آوردید؟

 (دیگه داری وارد جایی میشی که نباید بشی‌ها دادا!)/ اظهارنظر دقیق یک کارشناس اقتصادی با در نظر گرفتن همه جوانب (شما از آمریکا چطور می‌توانید همه جوانب اقتصادی داخل کشور را تشخیص بدهید آقای دلاری؟)/ به نظرم باید بین چند موضوع اعتدال برقرار گردد: اول اینکه چرا احمدی‌نژاد اگر این حرف را میزد مجرم بود؟ دوم اینکه پس معیشت و تورم و شعارهای انتخاباتی چه می‌شود/ به نظر من فاتحه این دولت با این طرز تفکر اقتصادی خوانده شد و دولت تدبیر و امید رسما اعلام کرد دولت ناامیدی است. مگر این که روحانی سریعا تیم اقتصادیش از نوبخت و سیف و طیب‌نیا را شجاعانه عوض کند با این تیم اقتصادی همه مردم ناامیدی از بهبود شرایط پیدا کردند/ انتخابات باید تکرار شود (جالب‌ترین نظر بود)/ من به آقای روحانی رأی دادم و انتظار دارم پس از بازگشت از سفر تکلیف ایشان را یکسره کند./

همچنین در برخی دیگر از کامنت‌های مخاطبان تصریح شده است: این برخلاف شعار انتخاباتی دولت بود که می‌گفتند دولت نباید در بازار دخالت کند حالا به هر دلیلی که باشد/ آقای سیف از این سخنان بهره می‌برد و دارای بنگاه اقتصادی هست؟/ به عنوان کسی که به آقای روحانی رای داده‌ام از آقای سیف میخواهم که هرچه زودتر این اظهارات را پس بگیرند و نیامده برای دولت دردسر درست نکنند/ نظری ندارم، فقط یک دقیقه سکوت!/ دولت راستگویان! ابتدا به کاهش ارزش پول ملی حمله می‌کند و سپس از آن دفاع می‌کنند! این است معجزه دولت راستگویان؟

غیر از لحن‌ها تغییر دیگری دیده نمی‌شود!

تحلیل‌گران بی‌بی‌سی می‌گویند با وجود برخی نرمش‌لحن در سخنان رؤسای جمهور ایران و آمریکا هیچ چیز در عمل تغییر نکرده است.کامران متینی به این شبکه گفت: تفاوت‌های جدی میان مواضع ایران و آمریکا وجود دارد. هرچند لحن اوباما در سخنرانی‌اش نرم‌تر و قدری خوشبینانه‌تر بود اما به لحاظ محتوایی موضع ایالات متحده آن طور که اوباما بیان کرد، تغییری نکرده و کماکان آنها اصرار دارند که ایران باید نشان دهد که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است.فرزانه روستایی نیز به این شبکه گفت: عالی‌ترین مقام آمریکایی که هنگام سخنرانی روحانی در جلسه حضور داشت معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل بود که بی‌تردید با دقت حساب شده بود و این به این معناست که تا اطلاع‌ثانوی رئیس جمهور جدید ایران برای هیأت حاکمه آمریکا فقط جانشین محمود احمدی‌نژاد است نه چیز دیگری. به عبارت دیگر ایران برای باز شدن عملی قفل روابط باکاخ سفید باید بیش از آنچه در ابتدا تصور می‌رفت کوتاه بیاید، امتیاز بدهد و صبر کند تا عملاً اثبات شود او دقیقاٌ همان کسی است که باید با او معامله کرد. در ضمن، به غیر از نقش اسرائیل و قدرت لابی یهودیان که مانعی در تحولات سیاست خارجی ایران است، آنچه که هنوز غرب در انتظار آن است تأثیر بیشتر فشار تحریم بر ایران است.

وعده سرخرمن آمریکا در مقابل توقعات غیرقانونی از ایران

بررسی مجموعه اخبار و گزارش‌های منتشره در زمینه مذاکرات 5+1 با ایران در نیویورک نشان می‌دهد که دورنمای مثبتی برای توافق وجود ندارد و آمریکا بنا ندارد زمینه تعامل برد-برد را فراهم کند.دکتر روحانی در مصاحبه با واشنگتن پست اعلام کرد «می‌خواهیم ظرف 3 تا 6 ماه به توافق هسته‌ای دست پیدا کنیم». او که سابقه چند سال مذاکره با غرب را در کارنامه خود دارد، در عین حال با مرور مذاکرات سال 2003 می‌گوید ما حتی اجازه دسترسی به مراکز نظامی را بین سال‌های 2003 تا 2005 دادیم. در واقع سؤال اصلی در ایران این است که اگر واقعاً آژانس یا غرب دنبال روشن شدن مسایل بوده چرا هر مقدار که ایران شفافیت نشان داد آنها عکس‌العمل مناسب نشان ندادند؟ در واقع یک سؤال اساسی این هست که آیا مسأله هسته‌ای یک بهانه است، یا واقعاً در زمینه مسأله هسته‌ای سؤال وجود دارد؟ ما امیدواریم در مذاکرات 5+1، اعضای 5+1 نشان دهند که مسأله هسته‌ای یک بهانه نیست، واقعاً سؤال منطقی وجود دارد. اگر واقعاً دومی باشد به راحتی مسأله قابل حل و فصل است.

در مقابل این تلقی، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از مذاکرات نمایندگان 5+1 با دکتر ظریف گفت: 12 ماه زمان مناسبی برای توافق بر سر موضوع برنامه هسته‌ای ایران است.اما از آن طرف جان کری در مصاحبه با سی‌بی‌اس فهرستی طولانی از مطالبات غیرقانونی آمریکا را مطرح کرد بی‌آن که بگوید آمریکا و غرب در مقابل غیر از لفاظی، کدام امتیاز مشخص را روی میز می‌گذارند. کری در این مصاحبه می‌گوید: اقدامات عملی ایران برای اعتمادسازی می‌تواند شامل دسترسی سریع بازرسان به تأسیسات فردو، امضای پروتکل الحاقی درباره بازرسی‌ها، پیشنهاد توقف داوطلبانه غنی‌سازی در حد بالا، و حفظ غنی‌سازی به میزانی که برای برنامه صلح‌آمیز نیاز است می‌باشد.

وی اما در مقابل تأکید کرد آمریکا تا زمانی که برنامه هسته‌ای ایران شفاف، قابل اثبات و پاسخگو نباشد قصد ندارد تحریم‌ها را لغو کند. کری در رابطه با خواست روحانی برای رسیدن به توافقی بین 3 تا 6 ماهه تصریح کرد: «مطمئناً امکان‌پذیر است، حتی ممکن است زودتر نیز به توافق برسیم که بستگی به آن دارد ایران در آینده چه میزان برای شفاف‌سازی آمادگی دارد.»طرح توقعات مشخص و غیرقانونی از ایران در مقابل عبارات مبهم-نظیر «تا زمانی که برنامه هسته‌ای شفاف و قابل اثبات نباشد»- در حالی است که ایران در قالب مدالیته مصوب با آژانس، به تمام پرسش‌های مطروحه پاسخ داده و بیشترین سقف بازرسی‌ها را پذیرا بوده است. در واقع جان‌کری و اشتون با زبان بی‌زبانی می‌گویند که نقداً توقع دارند ایران کدام خواسته‌ها-ی غیرقانونی و فراتر از ان‌پی‌تی- را عملی کند اما خود در زمینه تعهدات، برخوردی «تعلیقی» و «نسیه‌وار» انجام می‌دهند و مجدداً دنبال کشدار کردن ماجرا هستند.

نکته جالب در این میان سخنان آلن ایر سخنگوی وزارت خارجه آمریکاست که بر خلاف برخی خوش‌بینی‌های ساده‌دلانه به دویچه‌وله می‌گوید « ما از گفته‌های روحانی و ظریف استقبال می‌کنیم ولی همان‌گونه که اوباما گفت این کلمات آشتی‌جویانه باید با اقدامات قابل تأیید همراه باشد و این سخنان کافی نیست»(!)به همین دلیل بی‌بی‌سی در تحلیلی نوشت: اظهارات مقامات آمریکایی نشان می‌دهد دولت اوباما به رویکرد متفاوت حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران واکنش محتاطانه‌ای نشان داده و قصد ندارند به ایران امتیاز دهد مگر آنکه این کشور اقدامی واقعی انجام دهد که نشانگر تغییر رویه در برنامه هسته‌ای‌اش باشد. به نظر تحلیلگران در حالیکه روحانی در پی آن است که تحریم‌ها علیه ایران لغو یا سبکتر شوند، جان کری سعی کرد پیش از دیدار با ظریف حمایت جامعه جهانی را جلب کند تا از موضعی محکم‌تر گفتگو کند و فشار را بر ایران - علیرغم دیپلماسی مثبت روحانی - حفظ کند.

مارک فیتز پاتریک تحلیلگر سیاسی و کارشناس خلع سلاح معتقد است با وجود جو مثبت تاکنون اتفاق قابل توجهی نیفتاده. نکته جالب دیگر بی‌اختیاری اوباما در برابر کنگره آمریکا و لابی صهیونیست‌هاست.لس‌آنجلس تایمز در این‌باره می‌نویسد: آمریکا باید مشخص کند که همه گزینه‌ها همچنان روی میز است. کمیته روابط خارجی کنگره باید دوره 100 روزه ریاست روحانی را بررسی کند و در این زمینه جلسه‌ای تشکیل خواهد داد. با توجه به 30 سال روابط خصمانه با ایران، بعید است کنگره آمریکا با هرگونه لغو تحریم‌ها پیش از تغییری اساسی در رفتار ایران موافقت کند. چنین تغییری صرفا با صحبت کردن مقدور نیست و باید با عمل واقعی توام باشد.همچنین کلسی داونپورت کارشناس آمریکایی به بی‌بی‌سی گفت: گروهی از اعضای کنگره آمریکا با هرگونه غنی‌سازی در ایران مخالفند و این مانعی بزرگ در برابر هر نوع توافق اوباما با ایران برای دادن اجازه غنی‌سازی است.درحالی که تصویب برخی تحریم‌ها علیه ایران در دستور کار کنگره آمریکاست، دویچه وله در گزارشی تأکید می‌کند: برخی مقام‌های غربی هشدار داده‌اند که «انتظارات زیاد و تقاضاهای غیرواقعی» از دولت جدید ایران می‌تواند موقعیت آنها را در ایران تضعیف کند و مذاکرات را بی‌نتیجه بگذارد.

 جنایتی که فتنه‌گران مرتکب شدند مشمول مرور زمان نمی‌شود

به گزارش نیمروز، در هفته گذشته برخی از زندانیان فعال در فتنه 88 به خانه‌های خود رفتند که این خروج از زندان از سوی برخی از رسانه‌ها «آزادی» این افراد تلقی شد. این رسانه‌ها در این زمینه مدعی شدند «محسن امین‌زاده، فیض‌الله عرب‌سرخی، مهسا امرآبادی، المیرا واضحان، ژیلا مکوندی، میرطاهر موسوی، کفایت ملک‌محمدی، محبوبه کرمی، صغرا غلام‌نژاد، میترا رحمتی و مریم جلیلی از زندان آزاد شده‌اند.»وزیر اطلاعات نیز به طور تلویحی خبر آزادی برخی دیگر از مجرمان امنیتی در روزهای آینده را رسانه‌ای کرد.هر چند که این خبرها با استقبال گسترده از سوی رسانه‌های متعدد اصلاح‌طلب و حتی ضدانقلاب مواجه شد و از سوی دیگر چهره‌های متعددی از محمدرضا عارف تا سیدمحمد خاتمی به دیدار این مجرمین امنیتی رفتند تا در کنار آنها عکس یادگاری بگیرند اما توجه به یک نکته ضروری است.

نیمروز می‌نویسد: این روزها افرادی که در بیانیه‌سازی‌ها و رسانه‌های خود جوانان را به آشوب دعوت کرده‌اند، ژست‌های عکس مادر و فرزندی و عکس‌های پدرانه خود را با مقدار قابل توجهی احساسات راهی رسانه‌ها می‌کنند و خبر آزادی مادر و پدرهای دربند را می‌دهند. برخی از رسانه‌های این جریان به نحوی روی این مساله تاکید دارند که گویی این افراد به خاطر مادر بودن خود محکوم شده‌اند و گویا فراموش کرده‌اند که در مرحله اول این افراد یک مجرم هستند. مجرمینی که به واسطه قلم و اظهاراتشان مادران و فرزندان بسیاری در آتش خودخواهی و ادعاهای دروغ فتنه‌گران سوختند. فتنه‌گران به خانه برگشتند؛ اما روزی خواهد رسید که شهید غلام حسین کبیری نیز به خانه برگردد؟ خانواده رجب‌پور هم می‌توانند بازگشت مادر و دخترشان را به خانه جشن بگیرند؟

*خراسان

تغییر وضعیت یک مسئول دولتی با تایید روحانی

در حالی که بر اساس مصوبه 5 شهریورماه وزیران عضو شورای هماهنگی مناطق آزاد، مسعود سلطانی فر وزیر پیشنهادی رییس جمهور برای تصدی وزارت ورزش که از مجلس رای اعتماد نگرفت، به عنوان عضو غیرموظف منطقه آزاد کیش انتخاب شده بود، بر اساس پیشنهاد جدید وزرای این شورا که طی روزهای گذشته به تایید حجت الاسلام روحانی رییس جمهور نیز رسید، عضویت وی تبدیل به نوع موظف شده است.

کشف پر تنفیذترین آیین نامه دولتی

پس از آنکه آیین نامه اجرایی بند ۳۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور، با مصوبه تیرماه امسال دولت دهم به عنوان آیین نامه اجرایی ماده ۱۷ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات تنفیذ شده بود، بر اساس ابلاغیه اخیر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، این آیین نامه مجددا به عنوان آیین نامه اجرایی بند ۴۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور نیز تنفیذ شده است.

*جام جم

در حالی که روز گذشته بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی دیدار وزرای امورخارجه ایران و آمریکا را در صدر اخبار خود قرار دادند، یک رسانه آمریکایی چگونگی آغاز این دیدار خبرساز را تشریح کرد.

به گزارش مهر و به نقل از خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد‌پرس، جان کری وزیر امورخارجه آمریکا که در نشست اخیر ایران و 1+5 کنار وزیر خارجه ایران نشسته بود، در حالی که جلسه رو به پایان بود با خم شدن به سمت وزیر امورخارجه ایران درخواستی را مطرح کرد. بنابر این گزارش، وی در این در خواست درگوشی، خواستار صحبت با محمدجواد ظریف شد و گفت: می‌توانیم چند دقیقه‌ای با هم صحبت کنیم؟

پیش‌نویس لغو تحریم‌ها روی میز شورای امنیت

با تحولات مثبتی که در هفته‌های اخیر در روابط ایران و آمریکا ایجادشده، شنیده‌ها از واشنگتن حاکی از رایزنی اوباما با کنگره آمریکا برای اخذ مجوز جهت لغو تحریم‌های تهران است. در همین حال مشاور ارشد بان‌کی‌مون مدعی شده که شورای امنیت پیش‌نویس لغو تحریم‌ها علیه ایران را بررسی می‌کند. به گزارش سایت انتخاب به نقل از صدای آمریکا، وی گفته که این نشست، هفته آینده برگزار می‌شود.

ولایتی: اختیارات روحانی، اختیاراتی است که نظام داده است

تاکید حسن روحانی در نیویورک بر اختیارات تامی که برای مذاکره با غرب دارد، بازتاب وسیعی در رسانه‌های جهانی یافته است. علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در گفت‌وگو با تسنیم درباره سطح اختیارات رئیس‌جمهور گفته است: حتما اختیاراتی که جناب آقای روحانی دارند، اختیاراتی است که نظام به ایشان داده که در راس نظام مقام رهبری است و تجربه‌ای که از حضور آقای روحانی در مناصب مختلف در سال‌های متمادی وجود دارد، نشان می‌دهد که ایشان همواره با نظام همراهی دارند و همراه رهبری نظام هستند.

توصیه رحمانی‌فضلی به زندانیان امنیتی آزادشده

درحالی که چهارشنبه گذشته وزیر اطلاعات از آزادی جمع دیگری از زندانیان امنیتی در کشور خبر داده بود، رحمانی‌فضلی به زندانیان امنیتی آزاد شده توصیه کرد که پس از آزادی مبنای کار خود را قانون قرار دهند و فعالیت‌هایشان براساس قانون باشد. به گزارش مهر، وزیر کشور در تازه‌ترین اظهارنظرها درباره موضوع تغییر استانداران نیز اظهار کرد: در این هفته هم تعدادی استاندار طبق شاخص‌های اعلام‌شده مشخص می‌شود.

قالیباف: احساس کنم موفق نیستم، نمی‌مانم

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران دیروز در خطبه‌های پیش از نمازجمعه تهران، به تشریح برنامه‌های خود برای اداره پایتخت پرداخت و در بخشی از سخنان خود گفت: اگر روزی احساس کنم یک لحظه در این راه موفق نخواهم بود، قطعا این مسئولیت را در اختیار فرد دیگری خواهم گذاشت. به گزارش فارس، او همچنین گفت که بدون استفاده از نقد دیگران، دیکتاتور می‌شویم. وی در خصوص جلسه اخیر خود با رئیس‌جمهور گفت: با هماهنگی‌ها و صحبت‌هایی که با حجت‌الاسلام حسن روحانی ریاست محترم جمهور شده است به مردم شهر تهران اطمینان می‌دهم که در این دوره با همدلی و هم‌افزایی، برنامه‌های سنگینی را با دولت انجام خواهیم داد.

شعرخوانی حسن خمینی در مراسم معارفه میرزاده

حاشیه‌های مراسم روز پنجشنبه تودیع فرهاد دانشجو و معارفه میرزاده به عنوان رئیس ‌جدید این دانشگاه پررنگ‌تر از متن بود. یکی از حواشی این مراسم به شعرخوانی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی اختصاص داشت که به عنوان عضو هیات امنای دانشگاه آزاد، یکی از سخنرانان این مراسم بود. به گزارش الف، وی که هنگام سخنرانی تسبیح به دست داشت، با پاره شدن رشته تسبیحش با خواندن شعری از خواجه حافظ شیرازی گفت: «رشته تسبیح اگر بگسست معذورم بدار / دستم اندر دامن ساقی سیمین‌ساق بود»در این مراسم، با اعطای هدایایی از جمله لوح سپاس، تابلوفرش دستباف مزین به آیات قرآن، یک قاب گرافیک از چهره فرهاد دانشجو و قرآن نفیس چاپ یونسکو از خدمات رئیس پیشین دانشگاه آزاد در یک سال و نیم گذشته قدردانی شد.

تعیین تکلیف شورای عالی ایرانیان، این هفته

در حالی ‌که طی سال‌های گذشته فعالیت‌های شورای عالی ایرانیان خارج از کشور زیر ذره‌بین فعالان سیاسی و رسانه‌ای قرار داشت، هنوز معلوم نیست که دولت جدید چه برنامه‌ای برای مدیریت این شورا دارد.با این حال در تازه‌ترین خبرها در این خصوص، اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور و سرپرست شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در گفت‌و‌گو با تسنیم، ‌با بیان این‌که تعیین تکلیف معاون امور بین‌الملل رئیس‌جمهور و دبیرخانه جنبش عدم تعهد با دستور رئیس‌جمهور به پایان رسید و این دو سازمان در نهاد ریاست جمهوری ادغام شده‌اند، گفت: وضع شورای عالی ایرانیان خارج از کشور این هفته با دستور رئیس‌جمهور مشخص می‌شود و گزارش کار فعالیت بیش از یک ماه اخیر را به آقای روحانی می‌دهیم تا وی تصمیم نهایی را بگیرد.

گزینه‌های نهایی دادستانی دیوان محاسبات فردا مشخص می‌شوند

تا پایان وقت اداری روز سه‌شنبه گذشته 20 نفر برای تصدی سمت دادستانی دیوان محاسبات در کمیته امورعمومی کمیسیون برنامه و بودجه ثبت‌نام کردند و با پایان مهلت ثبت‌نام‌ها بررسی صلاحیت آنها از چهارشنبه گذشته آغاز شد.قاسم عزیزی، رئیس کمیته امور عمومی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دیروز گفت که بررسی صلاحیت نامزدهای تصدی سمت دادستانی دیوان محاسبات در این کمیته آغاز شده و تا فردا نهایی می‌شود.

*تهران امروز

بازتاب گسترده جعل اظهارات روحانی

روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در یادداشتی با تیتر «انکار هولوکاست در ترجمه» ضمن اشاره به تحریف سخنان رئیس‌جمهور ایران نوشت: «توضیح درباره این ترجمه را به سی‌ان‌ان واگذار می‌کنیم و این شبکه خبری باید توضیح دهد که چرا می‌خواست آقای روحانی را صلح‌طلب‌تر از آنچه هست، جلوه دهد. اما در همین حال، امتیازهای صداقت را باید به خبرنگاران خبرگزاری فارس داد.» روزنامه واشنگتن‌پست، روزنامه واشنگتن‌تایمز، شبکه خبری فاکس‌نیوز، روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف، روزنامه اسرائیلی جروزالم‌پست، روزنامه اسرائیلی هاآرتص، شبکه خبری راشاتودی، نشریه آمریکایی پولیتیکو، پایگاه خبری المانیتور، شبکه خبری العربیه و خبرگزاری رویترز و خبرگزاری آسوشیتدپرس تنها بخشی از رسانه‌هایی بودند که این جعل خبر از سی‌ان‌ان را انعکاس دادند. طبق آنچه در این گزارش آمده اظهاراتی که حجت‌الاسلام حسن روحانی در پاسخ به کریستین امان‌پور، خبرنگار سی‌ان‌ان درباره هولوکاست مطرح کرده به صورتی تحریف شده و با حذف و اضافات و با ترجمه‌های دارای ایرادهای محتوایی عمده انعکاس یافته است.

استعفا ندادم، برکنار شدم

عزل و نصب‌هایی که در وزارت علوم رخ می‌دهد همچنان با حاشیه‌هایی همراه است. در آخرین تغییرات صورت گرفته در این وزارتخانه، مهدی‌نژاد نوری معاون علمی و پژوهشی سابق وزارت علوم در پی برکناریش از این وزارتخانه ابراز تعجب کرده و به خبرگزاری تسنیم می‌گوید:هیچ مشورتی با بنده درباره تغییر معاونت علمی و پژوهشی صورت نگرفته است. وی افزود: آقای توفیقی روز گذشته از من خواستند که امروز ساعت 7:30 دقیقه در محل کارشان حاضر شوم.مهدی‌نژاد ادامه داد: پس از حضور در دفترشان به من اعلام کردند، که تغییری برای این معاونت در نظر گرفته‌اند و فرد جدیدی را می‌خواهند جایگزین من در این جایگاه کنند. من استعفا نداده‌ام بلکه برکنار شده‌ام، امروز صبح در جریان تغییر معاونت پژوهشی قرار گرفتم.

 براساس آنچه که از طرف دوستان و دست‌اندرکاران اعلام می‌شد و براساس نگاه خودم، تصور می‌کردم اگر ملاک برای توفیقی کار باشد، تغییری در این جایگاه صورت نگیرد اما ظاهرا دلایل دیگری غیر از مسائل کاری برای وزارت علوم جدید مطرح است که همین دلایل غیرکاری برای برکناری من اصل واقع شد.مهدی‌نژاد در پایان با بیان اینکه همچنان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر هستم، تصریح کرد: به عنوان عضو هیات علمی همچنان در دانشگاه مالک اشتر فعالیت می‌کنم و پس از آن را تنها خدا می‌داند که چه خواهد شد.

لغو کمک 70 میلیارد تومانی دولت به یک استانداری

در حالی که هیات دولت دهم در اواخر اردیبهشت ماه سال‌جاری با صدور مصوبه ای، مبلغ 700 میلیارد ریال از محل منابع مدیریت بحران کشور را در اختیار یکی از استانداری‌های مرکز کشور قرار داده بود تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود، بر اساس بخشنامه‌ای که اخیرا از سوی یک مسئول ارشد دولتی به دستگاه‌های مسئول ارسال شده، تخصیص این اعتبار لغو می‌شود.

*جمهوری اسلامی

* مسئول ستاد احمدی نژاد در استان خراسان رضوی در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 به عنوان استاندار چهارمحال و بختیاری معرفی شد! جمهوریت با دادن این خبر اعلام کرد وی از مدیران دولت دهم نیز بوده است. در هفته‌های اخیر بی‌دقتی در انتصاب‌ها در سطوح استانداران، معاونان وزرا و بعضی مدیریت‌های دیگر، نگرانی‌هائی را پدید آورده است.

* آمریکا یک جام شیردال باستانی را که متعلق به قرن 7 پیش از میلاد، آغاز عصر مادها، بوده به ایران باز گرداند. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا به بی‌بی سی فارسی گفت باز گرداندن این اثر باستانی اقدامی برای نشان دادن حسن نیت آمریکا نسبت به ایران بوده است. به گزارش بی‌بی سی، این جام در سال 1382 از یک قاچاقچی آثار باستانی و عتیقه‌جات گرفته شده بود و آمریکا می‌گوید از آنجا که به میراث فرهنگی و همچنین به مردم ایران احترام می‌گذارد، آن را به ایران باز گردانده است. تصور می‌شود که این جام را از غاری در شمال غرب ایران ربوده بوده‌اند. شیردال، هما موجودی افسانه‌ای است که ترکیبی از تن شیر و سر عقاب است. شیردال‌ها را دارای قدرت شفابخش و همچنین پاسبانی از گنجینه‌ها می‌دانسته‌اند. طرح این موجود افسانه‌ای در بسیاری از مجسمه‌ها و بناهای باستانی ایران به کار رفته است.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا