محمدجواد اولیاء

با آغاز به کار شورای اسلامی شهر یزد که همزمان با سراسر کشور در 12 شهریور ماه صورت می‌گیرد. اعضای محترم شورای شهر با حضور مقامات شهرستان نسبت به انتخاب هیئت رئیسه شورا اقدام می‌نمایند و عملاً شورای چهارم با هویت جدید رسمیت می‌یابد.

 

از مهم‌ترین وظایف شوراها انتخاب شهردار است که می‌تواند در آغازین روزهای فعالیت شوراها به آن پرداخته شود. بدیهی است با قطعی شدن اعضای شورای شهر و اعلام 13 نفر از منتخبین شورا، رایزنی‌هایی برای گزینش شهردار مرکز استان انجام شده و این مهم در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است.

 

شورای شهر یزد ترکیبی است از اعضای شوراهای شهر قبلی و افرادی که برای اولین بار به این جمع پیوسته‌اند و تجربه عضویت شورا را علی القاعده نداشته‌اند، گرچه افراد جدید نیز هرکدام با تفکرات و گرایشات خاص خود، برای تحقق مدیریت شهری مورد نظر خود ایده‌ها و آرمان‌هایی دارند. کار متفاوت شهردار یا سایر مدیران دستگاه های اجرائی در این است که شهردار باید کسب درآمد کند و بر اساس درآمد حاصله هزینه نمایند. گرچه در شرایط فعلی اقتصادی تأمین درآمد های شهرداری بر اساس برنامه و بودجه پیشنهادی ممکن است محقق نشود و عملاً شهردار برای پیشبرد برنامه ای اجرائی و عمرانی خود دچار مشکل شود و از این روست که پذیرفتن مسئولیت شهرداری کار آسانی تلقی نمی‌شود.

 

بر اساس شنیده‌ها شورای شهر چهارم از تعدادی از چهره های فنی و عمرانی دعوت نموده است که برنامه پیشنهادی خود را برای مدیریت شهری در طول چهار سال ارائه نمایند که در این جمع ما شاهد حضور شهردار اسبق، مدیران فعلی شهرداری، مدیران سابق اجرائی استان و استانداری و... هستیم.

 

مهم این است که شورای شهر در مجموع به این جمع بندی برسد که شهردار باید کسی باشد که بیشترین امتیازها بر اساس معیار های شورا کسب کرده باشد و به عبارتی کرسی شهرداری جای سعی و خطا نیست .

 

یزد شهرداری می‌خواهد که در طراز مدیر اجرائی توانمند و مجرب و کاردان قرار گیرد. کسی که باید معادل بودجه عمرانی استان را در شهر هزینه نماید و انتظارات گسترده مردم در محلات و مناطق مختلف را برآورده نماید.

 

شهر یزد را بشناسد و هویت تاریخی و معماری آن را ارج نهاده و در اعتلای بزرگ‌ترین شهرخشت جهان از هیچ کوششی دریغ ننماید. امید آنکه شورای چهارم در این آزمون مهم و شاید مهم‌ترین آزمون در دوره چهار ساله موفق و سربلند باشد.
شهردار یزد ضمن استفاده کامل از نیروهای شهرداری باید از تیم مجرب و هماهنگی برخوردار باشد تا بتواند مصوبات شورا را با سرعت و دقت عملیاتی کند.

 

شهردار باید از قدرت لابی و تعامل زیاد برخوردار باشد تا بتواند از همهٔ شخصیت‌های حقیقی و حقوقی استان و حتی خارج از استان برای پیشبرد اهداف توسعه ای شهر بهره گیرد و حلقه مشاوران خود را به دوستان و همکاران اداری خود محدود ننماید. از اقدامات دیگر شهردار قدرت چانه زدن با مدیران حوزه عمرانی وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها با کمک نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی است.

 

هماهنگی با میراث فرهنگی برای احیای بافت تاریخی و بافت فرسوده شهر جلوگیری از رشد و توسعه بی رویه شهر، توزیع عادلانه امکانات در مناطق مختلف، کمک به شادابی و سرزندگی شهروندان با ایجاد و توسعه فضاهای سبز و فضاهای ورزشی و تفریحی، استفاده بهینه از نظرات کارشناسان و اساتید رشته معماری و شهرسازی برای تقویت نگاه عالمانه به شهر و پرداختن به نیازهای اساسی و رعایت اولویت‌ها و پرهیز از دوباره کاری (ساخت و تخریب) ایجاد المان‌های فرهنگی و دینی در میادین عمومی شهر، تاسیس و اداره هدفمند فرهنگسراها برای تقویت هویت فرهنگی، هنری شهروندان و اهتمام به امور جوانان و بانوان و... نیز از اموری است که هر شهردار موفق در دستور کاری خود قرار خواهد داد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا