حسين فلاح

یزدفردا"با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دکتر روحانی پرونده انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بسته و پرونده کاری دولت یازدهم گشوده شد .

تا انتخابات بود بحث معرفی نامزدها ،ایده ها برنامه ها و توانمندی ها و اصلح بودن و یا نبودن  آنان بود و حال که انتخابات پایان یافته بحث انتخاب مدیران و تیم کاری دولت یازدهم بحث روز است و هر کس ملاکی را برای انتخاب مدیران، بهترین و مهمترین ملاک می داند و بسیاری نیز انتظاراتی را مطرح می کنند که دولت در انتخاب مدیران باید آن انتظارات را برآورده نماید و رسانه های مستقل و مردمی که  بالطبع آیینه جامعه اند باید تمام ملاک ها و نظرات موجود در جامعه را فارغ از گرایش های سیاسی مطرح کننده آن ایده ،منعکس نمایند و وسیله ای باشند برای انعکاس نقطه نظران فرهیختگان ،اندیشمندان و سیاسیون جامعه به دولتمردان ،تا حداقل دولتمردان با رصد صداهای موجود در جامعه ،انتخاب هایی نزدیک به خواست عمومی داشته باشند وقطعا هر چه انتخاب ها خواست اکثریت بیشتری از جامعه را در بر گیرد پشتوانه فکری موجود در جامعه کمک بسیار قدرتمندی در تحقق اهداف عالیه دولت و نظام  خواهد بود  و در نتیجه شاهد به ثمر نشستن شعار ها و برنامه های دولت یازدهم در آینده خواهیم بود .

یزدفردا در این راستا آمادگی خود را برای انعکاس دیدگاهها  و نقطه نظرات اصحاب قلم ،مدیران،سیاسیون را اعلام می دارد  و البته بدون ذکر مصداق  و نام افرادی که شائبه طرفداری از فرد و گروهی پیش بیاید مطالب را انعکاس خواهد داد و امید واریم فرداییان نیز با در نظر گرفتن این نکته مهم مطالب خود را برای انعکاس در یزدفردا به ایمیل info@yazdfarda.com ارسال نمایند .

اولین مطلب ازداوود پاک طینت  کارشناس ارشد ارتباطات با عنوان http://www.yazdfarda.com/media/news_img/image_74158.jpeg"پیشنهادی برای انتخاب مدیران دولت در استان" منتشر شد "

دومین مطلب ازحسین فلاح"كارشناس ارشد مدیریت و نویسنده كتاب " مهارتهای ضروری برای مدیران با عنوان "در دهه چهارم انقلاب، ايران، مديراني توانمند تر مي خواهد" منتشر می شود "

زحسین فلاح"كارشناس ارشد مدیریت و نویسنده كتاب " مهارتهای ضروری برای مدیرانحسین فلاح"مدیریت هم علم می خواهد و هم هنر. فردی که به عنوان مدیر انتخاب می شود باید علاوه بر تعهد وتخصص، از دانش و مهارت مدیریتی نیز برخوردار باشد. این كه با تغییر مدیریت كلان، مدیران میانی با نگاه و شیوه ای كاملاً سیاسی تغییر كنند اصلا كار درستی نیست. اما یك نكته را نباید از نظر دور داشت كه برخی از افرادی را كه امروزه در جایگاه مدیریتی قرار گرفته اند  را نمی توان مدیر خواند.

آیا مشكل امروز كشور ما در برنامه های كلان سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است؟ یا مشكل در بدنه اجرایی است؟ آیا واقعا مدیریت های فعلی ما مشكل دارد؟ آیا  مدیران از دانش فنی و مدیریتی لازم بهره مند هستند؟ آیا دینداری در مدیریت های كشور نهادینه شده است؟

 شاید برخی خواسته اند كه دینداری را در مدیریت اعمال كنند اما به این نكته توجهی نكرده اند كه باید اول از همه مدیریت را آموخت و با اصول آن آشنا شد؛ اصول علمی مدیریت نوین اگرچه به ظاهر نویسندگانش غربی هستند اما تا حد زیادی با منابع دینی اسلامی مطابقت دارد. ما اگر همین اندازه علم مدیریت را بدانیم و البته مهارتهای ضروری و مورد نیاز مدیریتی را هم کسب کنیم، می‌توانیم مدیریت را در عمل به شیوه ای مدبرانه پیاده كنیم و در این صورت بیش از 70 درصد مشكلات مدیریتی مان بویژه در سطوح میانی و سرپرستی حل می شود. البته نگاه و بینش ما باید اسلامی باشد و علم مدیریت را باید با معرفت و شناخت دینی همراه نمود و این نكته ای است كه به هیچ وجه نباید آن را نفی كرد و حتی باید در درجه نخست اهمیت باشد، اما صرفاً با این نگاه نمی توان كشور را اداره كرد.

در حقیقت اگر فرد‌ی كه در جایگاه مدیریتی قرار گرفته با شایسته سالاری و به دور از زدوبند های سیاسی و یا روابط خویشاوندی بر سر كار آمده باشد، حق این است كه وی با در پست مدیریتی اش بماند و از تجربه‌اش استفاده كرده و با پشتكار و عزمی راسختر با مدیران مافوق همكاری نماید. اما اگر جز این باشد مطمئن باشید كه بودن این گونه مدیران، موجب ناكارامدی دولت خواهد شد چه در سطح كلان و چه در سطوح میانی و سرپرستی، و در نهایت تغییر دیرهنگامشان را در پی خواهد داشت كه این خود موجب از دست رفتن فرصت خدمت برای دولت و هم افراد شایسته تر است.

بنابراین پیشنهاد می شود از میان افرادی كه تعهد و تقوای دینی خود را به اثبات رسانده اند ، كسانی را به عنوان مدیر انتخاب كرد كه از  دانش و مهارت لازم برخوردار بوده و در ضمن با نگاه اعتدالی و خط و مشی سیاسی رییس جمهور منتخب را نیز همراه باشند. و اگر مدیری این ویژگی ها را نداشت، بدون توجه  به فشارها و اتهام هایی نظیر تغییر و تحولات اتوبوسی، و بدون رودربایستی های مرسوم باید نسبت به  جایگزینی افرادی شایسته و توانمند، از همان ابتدای دولت اقدام نمود.

در این میان، برخی افراد نوسازی مدیریتی را تنها در جوان سازی می دانند و گروهی دیگر بر بكارگیری مدیران با تجربه اصرار دارند، اما به نظر می رسد راه سومی نیز هست كه به اعتدال نزدیكتر است. در اینجا سن و سال افراد نقش اصلی را بازی نمی كند بلكه ویژگی های پیش گفته میتواند مبنای تصمیم گیری برای جایگزینی مدیران باشد. در این صورت و در این دوره حساس، یك مدیر دانا و توانا می‌تواند با بهره گیری از توان كاركنان جوان و با سابقه در كنار هم و ایجاد انگیزه در آنان، و فراهم نمودن زمینه مساعد و جو خودانگیخته در ادارات و سازمانها، سبك مدیریت علمی و اسلامی را كه رضایت و خشنودی مردم وخداوند را بدنبال داشته باشد، برقرار نماید.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا