سیاست > احزاب و شخصیتها - مهر در گفت و گویی با صادق زیباکلام نوشت:
*آقای روحانی از کارگروه های تشکیل شده برای انتخاب کابینه خواسته است که برای هر وزارتخانه چندین نفر را معرفی کنند تا با مشورت با حلقه دوم مشاورین و نزدیکانش افراد مناسب برای وزارتخانه ها و پست های اجرایی انتخاب شوند و پس از آن با رایزنی با هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و چهره های شاخص درباره افراد برگزیده به توافق برسند.
* از همین الان یک تفاوت آشکار در عملکرد آقای روحانی نسبت به اصولگرایان دیده می شود؛ چراکه آنها در سال 84 افراد توانمند و شاخص را تنها به واسطه ارتباط با آقایان هاشمی و خاتمی کنار گذاشتند و احمدی نژاد تنها محور انتخاب افراد برای کابینه بود، اما آقای روحانی اصلا چنین رویکردی ندارد و کارش را بر مبنای مشورت پیش می برد.
*آقایان هاشمی، ناطق و خاتمی جزو مشاورین بسیار نزدیک و مهم رئیس جمهور منتخب هستند، اما قطعا هیچکدام از این سه نفر حاضر نیستند نظر خودشان را به آقای روحانی تحمیل کنند. قطعا نظرات آقایان هاشمی، خاتمی و ناطق، بیت امام(ره) بویژه سیدحسن خمینی و بسیاری از چهره ها و شخصیت های معتدل نظام که میخواهند اعتدال در کشور حاکم شود و افراطی گری که در هشت سال گذشته بر کشور سایه انداخته، از بین برود، می تواند در این عرصه راهگشای دولت یازدهم باشد.
*با روی کار آمدن دولت یازدهم برخلاف آنچه در سال 84 شاهد بودیم، نیروهای فعال به صورت بولدزری کنار گذاشته نخواهند شد. رویکرد آقای روحانی این است که اگر فردی که هم اکنون مشغول به کار است و توانمندی بالایی دارد، به صرف همکاری با احمدی نژاد و اصولگرا بودن کنار گذاشته نشود.
*به نظر می رسد اصولگرایان حسن روحانی را بعد از انتخابات تازه کشف کردند، چون آنها تازه متوجه شدند که او عضو جامعه روحانیت مبارز بوده و صبغه پررنگی در جریان اصولگرایی داشته است و به طور کلی رئیس جمهور منتخب با آنها است. متاسفانه اصولگرایان به این موضوع بسنده نکرده و بعضا سهم خواهی از دولت آینده را مطرح می کنند و اهرمشان هم برای این موضوع مجلس شورای اسلامی است. برخی اصولگرایان میگویند مبادا از فتنه گران یا همان اصلاح طلبان در کابینه و دولت آینده استفاده شود، این موضوع هم به صورت تهدید، هم به صورت نصیحت و هم به صورت توصیه برادرانه گفته می شود، مقصود آنها هم این است که روحانی را اصلاح طلب نمی دانند و امیدوارند که از هیچ فرد اصلاح طلبی که آنها را معادل با فتنه گری می دانند، استفاده نکند.
*اگر مردم از اصولگرایان راضی بودند باید به دکتر جلیلی رأی می دادند و اگر مخالف سیاست های اجرایی بودند هم باید به آقای روحانی گرایش می یافتند که مردم گزینه دوم را انتخاب کردند.
*تقریبا یک سوم واجدان شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در این عرصه حضور نیافتند. از دو سوم باقی مانده که حدود 37 میلیون نفر بودند، حدود 19 میلیون نفر به سیاست های اجرایی جاری نه گفتند و فقط چهار میلیون نفر سیاست های جاری را تایید کردند.
/
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024