يك كارشناس تغذيه در يزد با اشاره به فرارسيدن ماه مبارك رمضان و افزايش مصرف خرما گفت: پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.

 «ناهيد برخورداري» با بيان اين كه خرما یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های جهان است اظهاركرد:  خرما یک خوردنی مغذی‌است که گرسنگی را زود از بین می‌برد و در عین حال برای آن دسته از افرادي که به شیرینی‌ها علاقه‌مند هستند، انتخاب خوبی است.

مي گويد: صد گرم خرماي تازه دارای 163 کیلو کالری 0.9 گرم پروتئین ، 0.3 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ،1.3 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین است.

وي با بيان اين كه اين ميوه بسیار مقوی است گفت: اين ميوه بهشتي مواد معدنی بسیاری چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز، و ویتامین A – B - E را دارا است.

وي مي گويد: اکثر انواع خرماها سدیم و کلسترول و چربی ندارند و به همین دلیل مصرف آن عارضه چندانی به‌وجود نمی‌آورد.

اين كارشناس تغذيه با بيان اين كه خرما را مي توان به عنوان میوه استفاده كرد مي افزايد: همچنین برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر مي توان قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل شود.

وي با بيان اين كه افراد دیابتی بهتر است روزانه 2-3 خرما زرد خشک استفاده کنند توصيه كرد: مصرف 3-2 عدد خرما در روز توصیه می شود و بهتر است به جای مصرف چای با قند از خرما استفاده شود.

برخورداري با بيان اين كه مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می‌کند افزود:  به عنوان مثال در 100 گرم قند و شکر معمولی 9/99 درصد خالص آن انرژی‌زا می‌شود؛ در حالی که در 100 گرم خرما حدود 30 درصد قند موجود است و بقیه آن، حاوی مواد دیگری است که از جمله این مواد مختلف، پروتئین است.

اين كارشناس تغذيه با اشاره به خاصيت ملين بودن خرما گفت: پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا