هنگامی که مذاکرات 1+5 با ایران به نتایج مثبتی می‌رسد بلافاصله تحرکات لابی‌های عرب‌ و ارمنی در ایالات متحده افزایش می‌یابد و سرتیم‌های این لابی‌ها که بعضا سناتورهای بلندپایه آمریکایی می‌باشند، با تماس با افراد موثر در دو حزب جمهوری خواه و دموکرات خواستار انجام اقدامی برای خنثی سازی این نتایج مثبت می‌باشند.

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی کشورهای غربی و قدرت‌های جهانی سعی کردند با انحراف افکار مومی از اصل و ماهیت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، کشورهای مسلمان جهان به خصوص اعراب منطقه را برعلیه ایران تحریک کنند.


به گزارش اعتدال، لابی قدرتمند صهیونیسم‌ها در کنار قدرتها نظم دو قطبی جهانی برای یافتن مشتری جدید برای تسهیلات نظامی خود، از یک سو هدف انقلاب اسلامی را تجاوز و دخالت ر امور کشورهای همسایه معرفی می‌کرد و از سوی دیگر ایران را محکوم به اقدام علیه حاکمیت عرضی و سیاسی حکام نه چندان مستحکم منطقه می‌کرد و بدین ترتیب با مقاصد سیاسی، اقتصادی و نظامی پروژه ایران هراسی در بین کشورهای منطقه به خصوص شیخ نشین‌های مستبد حاشیه خلیج فارس، آغاز شد.


اما بعد از گذشت سالیان متمادی و بهره بردن شیوخ منطقه از پروژه ایران هراسی، اکنون این روند معکوس شده است به گونه‌ای که اکنون در کنار لابی صهیونست ها ، کشورهای عربی با استفاده از لابی متمرکز عربی از یک سو و لابی‌های‌ ارامنه در کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی به شدت فعالند و  با ترفندهایی  همچون تهدیدهای اقتصادی، رشوه‌های کلان به احزاب و افراد پرنفوذ و دادن امتیازهای اقتصادی به کشورهایی که روابط خود را با جمهوری اسلامی کاهش دهند، سردمدار پروژه ایران هراسی در دنیای امروز شده‌اند.


برخوردهای شدید غرب علیه ایران و همراهی مناسب روسیه و چین در افزایش فشارهای اقتصادی علیه کشورمان نیز در همین چارچوب توضیح پذیراست. یکی از مقامات آگاه به خبرنگار ما گفت: هنگامی که مذاکرات 1+5 با ایران به نتایج مثبتی می‌رسد بلافاصله تحرکات لابی‌های عرب‌ و ارمنی در ایالات متحده افزایش می‌یابد و سرتیم‌های این لابی‌ها که بعضا سناتورهای بلندپایه آمریکایی می‌باشند، با تماس با افراد موثر در دو حزب جمهوری خواه و دموکرات خواستار انجام اقدامی برای خنثی سازی این نتایج مثبت می‌باشند. البته به طور همزمان لابی‌های مذکور تلاش‌های خود را در مجامع جهانی از جمله، سازمان ملل متحد، شواری امنیت، آژانس بین المللی انژی اتمی، نهادهای حقوق بشری و ... افزایش می‌دهند تا مبادا موج ایران هراسی شدتش کم شود.


این عملکرد در هنگام برگزاری و پس از اعلام نتایج انتخابات 92 و مذاکرات آلماتی(1) به خوبی قابل مشاهده و ردیابی است و بهترین مدرک برای اثبات این مدعا، عملکرد رسانه‌های همسو و تحت تایر این لابی‌ها در جریان دو اتفاق اخیر است. بی‌بی‌سی فارسی، العربیه، رادیو فردا و بخشی از قسمت‌های صدای آمریکا عملا سعی کرده‌اند هرگونه خوش بینی جهانی نسبت به جمهوری اسلامی را کمرنگ و بی رمق کنند.


یکی از عللی که توانسته این کشورهای فرصت طلب را به مطامع خود نزدیک کند و لابی‌های آنها را موثر نماید، سیاست‌های اتخاذ شده از سوی وزارت امور‌خارجه و تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان است که با عدم شناخت و داشتن تجربه کاری مرتبط با اتخاذ برخی مواضع و به زبان راندن برخی سخنان سبب شدند بهانه به دست بهانه‌جویان بیفتد.
اکنون که رئیس جمهور منتخب که خود سابقه بسیار مناسبی در مذاکرات بین‌المللی دارد ، باید تیم همراهش را در وزارت امور خارجه به گونه‌ای انتخاب کند تا بدور از هرگونه افراط و تفریط نقشه‌های جریان‌های فرصت طلب را ناکام گذارد و شاید مهمترین اولویت تیم مذکور بی اثر کردن لابی‌های عربی و ارمنی است.


توجه بیشتر با تعمیق روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای بزرگ اقتصادی و سیاسی دنیا از جمله کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی، دوری از دوستانی که به وقت نیاز ایران را تنها گذاشتند و افزایش روابط دوستانه با کشورهای همسایه از جمله ضروریات امروز سیاست خارجی ایران محسوب می‌شود.


در همین راستا باید دقت کرد که لابی عربی و به خصوص ارمنی علاوه بر معامله سیاسی با سران کشورهای قدرتمند بر سر ایران با صرف هزینه‌های هنگفت در رسانه‌های بین‌المللی و پرمخاطب سعی دارند افکار عمومی کشورهای هدف را نسبت به ایران و نظام حاکم در ایران بدبین کنند تا بدین طریق هم از بالا و هم از پایین از افزایش سرمایه گذاری، افزایش درآمد گردشگری کشور، افزایش صادرات و ...  جلوگیری کنند و از آنجا که موفقیت در این خصوص توانسته آنها را به منافع مالی و سیاسی سرشاری برساند، بعید است که این موج ایران هراسی از منطقه به فرامنطقه متوقف شود و بهترین راه آن است که این موج در کشورهای هدف خنثی و حتی معکوس شود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا