اما در سراسر کشور قدری متفاوت است. بر اساس یک نظرسنجی قابل اعتنای نهاد نظارتی محمدباقر قالیباف ۲۱.۵ درصد، حسن روحانی ۱۹.۱ درصد، سعید جلیلی۱۲.۵ درصد، محسن رضائی ۱۲.۱ درصد و علی اکبر ولایتی ۷.۸ درصد نظر ها را به خود اختصاص داده اند.
این روزها اغلب تصمیم خود را گرفته اند و باقی مانده و اهل تردید تنها و تنها به نظرسنجی ها و نظر اطرافیان نگاه می کنند. بسیاری از اهل تردید و کسانی که هنوز تصمیم نگرفتند متناسب با کسی که بیشترین اقبال برای پیروزی را دارد، نامزد خود را انتخاب می کنند. بنابراین عطش نظرسنجی این روزها بسیار زیاد است. اما فقط نظرسنجی نیست. اهل تردید و انتخاب نکرده ها به میزان توجه به یک کاندیدا در میان اطرافیان خود نیز اهمیت زیادی می دهند. این ایام بیشتر به استدلال حامیان و طرفداران نامزدها توجه می شود تا خود کاندیداها.
بنابراین حامیان نامزدها این ساعات باقی مانده به دور اول انتخابات را باید صرف تبلیغ چهره به چهره کنند. تبلیغات خیابانی و حضور قانونی در خیابان ها در انتخاب ۲۰ درصد باقی مانده از جامعه بسیار موثر است.
وضعیت آرا بعد از رفتن عارف و حداد
نظرسنجی یک نهاد رسانه ای-فرهنگی بعد از انصراف غلامعلی حدادعادل به نفع اصولگرایان و کناره گیری عارف به نفع حسن روحانی حاکی از آن است که محمدباقر قالیباف همچنان در صدر و اما حسن روحانی با سرعت قابل ملاحظه ای در حال رشد و صعود است. ولایتی همچنان روند نزولی دارد. محسن رضائی وسعید جلیلی نیز در جای خود مستقرند و ثابت.
مطابق این نظر سنجی در استان تهران وضعیت اقبال مردم بدین شرح است. محمدباقر قالیباف ۳۰ درصد، حسن روحانی ۲۴ درصد، سعید جلیلی ۱۲ درصد، علی اکبر ولایتی ۹.۵ درصد و محسن رضائی ۹.۲ درصد و غرضی ۱ درصد. باقی نیز هنوز تصمیم نگرفته اند.
اما در سراسر کشور قدری متفاوت است. بر اساس یک نظرسنجی قابل اعتنای نهاد نظارتی محمدباقر قالیباف ۲۱.۵ درصد، حسن روحانی ۱۹.۱ درصد، سعید جلیلی۱۲.۵ درصد، محسن رضائی ۱۲.۱ درصد و علی اکبر ولایتی ۷.۸ درصد نظر ها را به خود اختصاص داده اند.
به این ترتیب روحانی و قالیباف مطابق این نظرسنجی ها به دور دوم می روند.
وحدت اصولگرایان در اغما
با کنار رفتن عارف وضعیت حسن روحانی در نظرسنجی ها رشد قابل ملاحظه ای داشته است. همین موضوع باعث شده است اصولگرایان به تکاپوی وحدت بیافتند. آخرین خبر ها حاکی از ان است که ریش سفیدان جریان اصولگرائی با سعید جلیلی و علی اکبر ولایتی مذاکره کردند تا به نفع باقر قالیباف انصراف دهند. با این حال هردو بر ادامه راه اصرار دارند. جلیلی شب گذشته در بیانیه تصریح کرد که تا پایان خواهد ماند و ولایتی نیز در گفت وگوئی بر همین تصریح نمود.
این درحالی است که جریان اصولگرائی همه همت خود را برای وحدت مقابل جریان اصلاحات قرار داده است. برای اینکه کدام نامزد صولگراها باید کنار رود، توجه به دو ملاحظه لازم است. اولا چه کسی در نظرسنجی ها بالاتر است و دیگر اینکه کدام یک از نامزدها از صحنه خارج شوند رایش به نفع جریان اصولگرائی جابجا می شود. قالیباف در حال حاضر در همه نظرسنجی ها پیشرو است. از سوی دیگر انصراف وی باعث نمی شود که آرایش به سبد نامزد دیگری منتقل شود. آرای قالیباف طیفی و متنوع است . بعید نیست اگر کناره گیری کند بخش از رای او به سبد روحانی ریخته شود.
ولایتی در نظرسنجی ها افت قابل ملاحظه ای کرده است. ولایتی زمانی رتبه دوم نظرسنجی ها را داشت. ماندن وی در صحنه و عهد شکنی در ائتلاف سه گانه به این دلیل بود که تصور می کرد به دور دوم می رود. امروز که وضعیت اقبال وی در نظرسنجی ها تنزل کرده است منطقی است که به نفع جریان اصولگرائی کنار بکشد. بخش عمده ای از رای ولایتی به سبد اصولگراها ریخته می شود. از طرفی بعد از چند دهه کار سیاسی ، خاطره یک پیمان شکن از خود بر جای نخواهد گذاشت.
واما جلیلی. سعید جلیلی نیز اگر کناره گیری کند آرای وی به سمت قالیباف خواهد رفت. مگر قلیلی اهل کینه در اطرافش. اما جلیلی نیز در واکنش به درخواست اصولگراها برای وحدت، تاکید کرده است که تا اخر خواهد ماند. با این وضعیت وحدت در اغما و اصولگرایان در محاق و اجماع میان انها بعید است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 21,دسامبر,2024