ر پایان اجلاس دو روزه روسای جمهوری آمریکا و چین دو طرف بر سر خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی توافق کردند. مقامات آمریکا این نشست را «سازنده، مثبت و منحصر به فرد» خوانده‌اند. تام دانیلون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت باراک اوباما رییس جمهوری کشور به همتای چینی خود شی جین‌پینگ هشدار داده است جرایم سایبری می‌تواند مانعی بر سر روابط دو کشور باشد.
به گزارش بی‌بی‌سی، دانیلون در عین حال گفت هر دو کشور بر سر خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی توافق کرده‌اند. پس از پایان این مذاکرات، دانیلون در یک نشست رسانه‌ای گفت باراک اوباما برای شی جین‌پینگ درباره انواع مشکلاتی که آمریکا بر سر نفوذ سایبری و سرقت معنوی دارد، توضیح داده است. او جزئیاتی در این باره مطرح نکرد ولی گفت اوباما تاکید کرده است که واشنگتن تردید ندارد جاسوسی سایبری از داخل چین صورت گرفته است. یانگ جیچی، مشاور ارشد سیاست خارجی رییس جمهوری چین نیز به خبرنگاران گفته است چین قصد دارد درباره امنیت سایبری با آمریکا همکاری کند و اصطکاکی در بین نباشد. به گفته یانگ، «هیچ‌کدام از دو کشور، کره شمالی را به عنوان یک قدرت صاحب تسلیحات هسته‌ای نمی‌پذیرند.» ایالات متحده همچنین از جمهوری خلق چین خواسته است به سوی اقتصاد مصرف‌گراتر حرکت کند و کسری موازنه تجاری بین دو کشور را کاهش دهد.
باراک اوباما روز جمعه گفت آمریکا از کشورهای دیگر هم می‌خواهد چنین کنند. در همین شرایط شی جین‌پینگ، رییس جمهوری چین، از طرح‌های تازه برای روابط بین این دو قدرت جهانی سخن گفت. اوباما همچنین افزود امنیت سایبری، یکی از حوزه‌هایی است که اهمیت آن رو به افزایش است.
رییس جمهوری آمریکا در گذشته از «حمله‌های سایبری با حمایت دولت چین» علیه کشورش انتقاد کرده بود.
با این حال او در روزهای اخیر از برنامه‌های دولت آمریکا برای جمع‌آوری اطلاعات از گوشی‌های تلفن همراه و وب‌سایت‌ها دفاع کرده است. رهبران آمریکا و چین روز جمعه شش ساعت با یکدیگر بودند و صبح شنبه هم سه ساعت ملاقات داشتند. روز شنبه زمانی که دو رهبر برای پیاده‌روی کوتاهی در مقابل خبرنگاران حاضر شدند، باراک اوباما پیشرفت مذاکرات را «فوق‌العاده» خواند. بعد از آن شی استراحتگاه سانی‌لندز در نزدیکی لس‌آنجلس کالیفرنیا را ترک کرد. باراک اوباما و شی جین پینگ حدود یک سال پیش هم در کاخ سفید با هم دیدار کردند. در آن زمان، شی معاون رهبر چین بود. آمریکا و چین در عین حال که رقبای بزرگ استراتژیک یکدیگرند، منافع اقتصادی مشترک عظیمی دارند. این دو، بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هستند. صادرات ایالات متحده به چین، فاصله زیادی با واردات از این کشور دارد. این میزان در سال گذشته به رکورد ۳۱۵ میلیارد دلار رسید که بی‌سابقه بوده است.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا