برنامههای ارائه شده از سوی کاندیداهای ریاستجمهوری نشان از توجه آنان به رونق تولید و پیشرفت صنعت در کشور است و محقق شدن رشد تولید و ارتقا سطح صنعت در دولت آتی منوط به عمل کردن به شعارهایی است که کاندیداها دادهاند.
به گزارش تابناک، در همین باره اظهار نظرهای مختلفی از سوی کارشناسان و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی در رسانهها منتشر میشود که همه آنها بر اهمیت خلق حماسه سیاسی مدنظر رهبر معظم انقلاب تاکید دارد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در طول هفتههای گذشته به اظهار نظر پیرامون انتخابات و ویژگیهای دولت آینده پرداختهاند که خلاصهای از آن را در زیر میخوانید.
رسول خضری
انتخابات بسیار مهم و حساسی در ۲۴خرداد ماه برگزار میشود و بهطور حتم مردم با حضور حداکثری خود یک نفر نامزد اصلح را انتخاب کرده و حماسه سیاسی را خلق میکنند. بهطور حتم حماسه سیاسی و اقتصادی جدای از هم نبوده، بلکه مکمل یکدیگر هستند و یک حماسه بدون حماسه دیگر محقق نمیشود برای همین مقام معظم رهبری امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری کردهاند.
مشکل بزرگ کشور در سال گذشته، مشکلات اقتصادی همچون بحران ارزی، تورم و گرانی بود و شرایط بهوجود آمده به یک حماسه گسترده اقتصادی نیاز دارد که مشکلات را مرتفع کند. همانطور که از کلمه حماسه بر میآید حرکتی جهاد گونه و خودجوش است که امید است با تعمق حماسه اقتصادی و سیاسی گامهای مؤثری در راستای توسعه و رشد میهنمانبرداریم.
عثمان احمدی
ساماندهی ارز و رسیدن به ثبات، نخستین انتظار از دولت آینده است زیرا نوسانات در این بخش فشار زیادی را بهصورت غیرمستقیم به دهکهای پایین جامعه وارد میکند.
دولت بعدی با بهرهمندی از مشاوران و اقتصاددانان میتواند در حل چالشها به جمعبندی درستی برسد لذا بهتر است همفکری و مشورت سر لوحه کار دولت آینده قرار گیرد.
حجم نقدینگی به حدی است که هر دولتی را ناکارآمد میکند
محمدقسیم عثمانی
مهار نقدینگی موجود در بازار یکی از چالشهای اقتصادی پیش روی دولت آینده است چرا که حجم نقدینگی به حدی رسیده است که هر دولتی را میتواند در کنترل تورم، رکود و بیکاری ناکارآمد کند.
اقتصاد کشور دچار بیماری هلندی است و تورم و رکود را باهم دارد و سالمسازی اقتصاد از سوی دولت بعدی را ضروری است.
دولت در بکارگیری سیاستهای مقابله با تورم رکودی باید دقت کند چرا که سیاستهایی هست که به راحتی تورم را کنترل میکند اما ممکن است منجر به رکود شود و بالعکس.
بیماری هلندی یک شبه بهوجود نیامده و یک شبه هم از بین نخواهد رفت و بهطور قطع مبارزه با آن برنامه بلندمدت یا حداقل میان مدت میخواهد.
کمبود منابع درآمدی چالش بعدی پیش روی دولت یازدهم است چرا که دولتی که میخواهد با انگیزه سر کار بیاید برای اجرای کارهای عمرانی و برنامههایش قطعا منابع مالی میخواهد.
محمد علیپور
رئیسجمهور آینده باید بداند از با رای ملت به این مقام رسیده است، پس تعهدات خود را در قبال مردم با مغرور شدن بهخود فراموش نکند.
برخی رئیسجمهورها با اتکا به رای مردم دچار غرور شده و تصور میکنند چون با رای بالایی به این مقام رسیدهاند، از پایگاه مردمی برخوردارند و شعارها و اهداف خود را فراموش میکنند.
یک فرد متعهد و معتقد میفهمد رایی که آورده، رای امت اسلامی است و در سایه اعتقادات اسلامی به مقام ریاستجمهوری رسیده است.
رئیسجمهور اگر متعهد باشد میفهمد که قسم خورده است تا از قانون اساسی و حقوق مردم پاسداری کند. رئیسجمهور آینده باید شکرگزار خدا باشد که به این مقام رسیده است نه اینکه بهخود مغرور شود و تعهداتی را که در قبال مردم دارد را فراموش کند.
حداقل ویژگی یک رئیسجمهور مدیر و مدبر و شجاع بودن او است که در قانون اساسی مشخص شده، اما آنچه در عمل لازم است کارآمدی سیاسی و اقتصادی و از همه مهمتر ولایی بودن است.
رئیسجمهور باید فردی باشد که از ولایت فقیه پیروی کند و مرید ولایت بوده و به ایشان اعتقاد قلبی داشته باشد. شخصی که پیرو ولایت فقیه نیست اگر با رای چندین میلیونی مردم هم به مقام ریاستجمهوری برسد، هر لحظه برای چنین فردی این امکان هست که بهخود مغرور شده و سعی در سوءاستفاده از موقعیت خود داشته باشد.
رئیسجمهوری که مخالف با ولایت فقیه است این احتمال درباره او هست که رای مردم را به منزله حمایت همهجانبه مردم از خود تصور کرده و دچار لغزش شود و این پندار غلط در ذهن او ایجاد شود که میتواند به اصول و ارزشهای نظام پشت کند و به مخالفت با مقام معظم رهبری برخیزد.
قبل از انقلاب ما شاهد حکومت مستبدی در ایران بودیم، حکومت ستم شاهی به کسی اجازه انتخاب و ابراز نظر درباره سرنوشت خود نمیداد، اما امروز به برکت خون شهیدان و به ثمر رسیدن این انقلاب است که ما رئیسجمهور کشورمان را خودمان انتخاب میکنیم و باید رئیسجمهور این مسئله را فراموش نکند و خود را مدیون خون شهدا بداند.
عابد فتاحی
رسانهها هر چقدر در زمینه انتخابات سرمایهگذاری کنند به همان اندازه مشارکت مردمی را شاهد خواهیم بود. در واقع تلاش رسانهها و اطلاعرسانی است که مردم را در زمینه انتخابات به میدان میآورد.
همچنین نامزدها باید متعادل باشند و بدانند چه میگویند و در این زمینه به نیاز کشور واقف بوده و بدانند نیاز مردم چیست و براساس مشکلات مردم صحبت کنند. نامزدها باید از حرفهایی که در داخل و خارج از کشور تشنج ایجاد کند دوری کنند.
واقعیت این است که نامزدها باید مشکلات مردم را مسیر و هدف خود قرار دهند و هدفگذاری باید براساس مشکلات مردم باشد. کاندیداهای ریاستجمهوری باید حرفهایی بزنند که مردم را دلخوش کنند و در این زمینه حرفهای زده شود که واقعی باشد بهطوری که بتوانند از عهده حرفهایی که زدهاند برآیند.
اگر کاندیدا واقعگرایانه و واقعبینانه به موضوع نگاه کنند مردم به آنها اعتماد کرده و حتما در انتخابات شرکت میکنند.
در این رابطه نقش صدا و سیما نیز فوقالعاده اساسی و ارزشمند است. امید است امسال با انتخابات پر شور و اشتیاق با شرکت حداکثری و بینظیر شاهد حماسه سیاسی بوده و آن را ارج نهیم.
موید حسینی صدر
برگزاری انتخابات باشکوه همراه با حضور حداکثری نیروهای متعهد و ولایتمدار، مصداق بارز حماسه سیاسی است.
مشارکت پرشور مردم در انتخابات مشروعیت نظام را افزایش داده و دشمنان را ناامید میکند. در این رابطه لازم است فضای رقابت به سمت سلامت انتخابات حرکت کند تا از بروز شائبهها جلوگیری شود چراکه بروز هر شائبه و تخلفی میتواند بر حضور پرشور مردم اثر نامطلوب بگذارد. مردم فهیم و آگاه ایران اسلامی بار دیگر با حضور باشکوه خود در پای صندوقهای رای در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه دیگری در تاریخ این نظام به جا میگذارند و همه توطئههای دشمنان را بار دیگر به یاس و ناامیدی مبدل میکنند.
روحالله بیگی
ملتی که برای کسب استقلال و آزادی جنگیده است و با دادن هزاران شهید توانسته حق حاکمیت خویش را در سرزمین و کشورش برقرار کند، همان اندازه که در کوران مبارزه برای پیروزی بر طاغوت تلاش کرده است، برای حفظ و نگهداری استقلال و آزادی و حاکمیت خود نیز به همت و توان بالایی نیاز دارد و مبارزه اصلی در حفظ دستاوردهایی است که برای نیل به آن دشواریها تحمل شده است و نهضت اسلامی ایران این ویژگی را با خود به همراه آورد. مردمی که اساس نهضت و انقلاب اسلامی بر دوش یکایک آنان بوده قدرت خود را شناخته و مهمتر از آن حضور خود را برای بقای انقلابی که به رهبری امام خمینی(ره) پیروز گردیده بود، باور داشتند. این مردم اکنون نیز در انتخابات، استقلال و آزادی و حاکمیت خویش را بار دیگر تثبیت میکنند. انتخابات محک حضور مردمی است که برای دستیابی به آزادی و حاکمیت سالها تلاش کردهاند و توانستهاند با وجود همه سختیها آن را حفظ کنند.
مهدی عیسیزاده
نامزدهای انتخاباتی چه در انتخابات شورای شهر و روستا و چه در انتخابات ریاستجمهوری و انتخابات خبرگان رهبری که در آذربایجان غربی برگزار میشود، باید تابع محض اوامر و فرامین و دستورات مقام معظم رهبری باشند و از سوی دیگر در این مقطع زمانی هر کس که خواهان تصدی پست ریاستجمهوری است باید بتواند حماسه اقتصادی را بهصورت عملی با فرامین ولی امر مسلمین عملیاتی کند.
اگر رئیسجمهوری بر سر کاراید که به مسائل اقتصادی اشرافیت کامل نداشته و توانایی مهار تورم را نداشته باشد و از سوی دیگر توان وارد ساختن ارز به کشور و استخراج معادن و فروش آن را نداشته باشد، بهطور حتم ملت به وی نمره منفی میدهند.
مردم باشعور و فهیم ایران اسلامی باید با بصیرت خود انتخاب شایستهای برای تعالی جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند، داوطلبان ریاستجمهوری نیز به جای نقد و انتقاد دائمی از تمامی مسائل، به تبیین عملکرد گذشته و برنامههای آینده خود بپردازند.
نادر قاضیپور
برنامههای ارائه شده از سوی کاندیداهای ریاستجمهوری نشان از توجه آنان به رونق تولید و پیشرفت صنعت در کشور است و محقق شدن رشد تولید و ارتقا سطح صنعت در دولت آتی منوط به عمل کردن به شعارهایی است که کاندیداها دادهاند.
البته شعار دادن هنر نیست و عمل به وعده و تحقق شعار هنر است.
برنامههای ارائه شده فعلی از سوی کاندیداهای ریاستجمهوری تاکنون حمایت از تولید و تلاش برای رشد صنعت کشور را نشان میدهد اما نامزدها باید بدانند که در چارچوب توانایی خود و اختیاراتی که دارند میتوانند وعده داده و شعار دهند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025