عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ساز و کار انتخاباتی هر کشور بر اساس زمینههای اجتماعی و سیاسی آن تعریف میشود، مشارکت ۸۴ درصدی مردم در انتخابات سال ۸۸ را نشانهای از سلامت سازوکارهای انتخاباتی در ایران دانست.
محمدصالح جوکار در واکنش به اظهارات مداخلهجویانه سخنگوی وزات امور خارجه آمریکا در خصوص روندهای قانونی انتخابات در ایران گفت: هر کشوری برای انتخابات، ساز و کاری متناسب با زمینههای اجتماعی و سیاسی خود دارد؛ همانطور که حضور بیشتر از دو کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری امریکا ممنوعیت دارد.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی افزود: این شیوه برای بسیاری از شهروندان امریکایی محدودیت ایجاد میکند؛ ضمن آنکه رییس جمهور در آنجا با رای مستقیم مردم انتخاب نمیشود و در این مدل، اعمال نظر فراوانی از سوی جریانهای سیاسی صورت میگیرد.
جوکار با اشاره به نارضایتی مردم امریکا از این شیوه و مشارکت حداقلی و ۳۰ درصدی آنها در انتخابات دوره قبل، تصریح کرد: مسئولان امریکایی، چگونه آن انتخابات خود را آزاد و بدون مشکل میدانند ولی انتخابات ایران را غیردموکراتیک میخوانند؟
وی توضیح داد: دلیل چنین اظهارات مداخله جویانهای از سوی مسئولان امریکایی این است که ساز وکار انتخاباتی جمهوری اسلامی، جلوی نفوذ بیگانگان در کشور را میبندد و کاندیدای غربگرا نمیتواند اقبالی در بین مردم داشته باشد.
عضو اصولگرای مجلس نهم با بیان اینکه اگر یک کاندیدای غربگرا در ایران رای میآورد، امریکاییها انتخابات ما را دموکراتیک میخوانند، گفت: امریکاییها باید ابتدا اصلاحات لازم بر شیوه انتخاباتی خود را انجام دهند و چالشهای جدی آن را حل کنند؛ سپس انتخابات در کشورهای دیگر مانند ایران را مورد انتقاد قرار دهند و اشکال و ایراد بگیرند.
این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: تعداد انتخاباتهایی که در ایران برگزار شده و چگونگی حضور مردم در آنها موید وجود روندهای قانونی و دموکراتیک در کشور است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: قطعا ساز و کار انتخاباتی ما به درستی تعریف شده که در انتخابات قبلی ریاست جمهوری، نزدیک به ۸۴ درصد مردم در پای صندوقهای رای حضور داشتند و این امر، نشاندهنده ظرفیت های لازم قوانین و سازو کارهای جمهوری اسلامی برای مشارکت حداکثری است./
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 13,ژانویه,2025