هاشمی کلیه‎اش را هم فروخت اما ...

 

آقای هاشمی مثل کسی است که برای نجات بچه‎اش هر کاری که می‎توانسته انجام داده است. حتی کلیه‎اش را هم فروخته است ولی معالجات متاسفانه جواب نداده است.

شایعه جدی رد صلاحیت هاشی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی، دیروز دهان به دهان در شهر می‎چرخید. شورای نگهبان امروز نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری را اعلام می‎کند.

صادق زیباکلام جزو کسانی است که تلاش زیادی کردند تا هاشمی را به کاندیداشدن در انتخابات پیش رو ترغب کنند. او در گفت و گویی با عصر ایران به بررسی شایعه رد صلاحیت هاشمی پرداخته است.

گزیده سخنان زیباکلام به این شرح است:

- همه شواهد و قرائن نشان می‎دهند که آقای هاشمی خیلی محترمانه رد صلاحیت شده‎اند. یعنی به دلیل سن بالا و تشکیک شورای نگهبان در توانایی ایشان برای برعهده گرفتن فعالانه وظایف ریاست جمهوری، رد صلاحیت شده‎اند. ولی من فکر می‎کنم می‎شد به نحو دیگری هم به آقای هاشمی گفت که شما نباید در انتخابات شرکت کنید. یعنی می‎شد به آقای هاشمی بگویند شما کاندیدا نشو.

- من خیلی بعید می دانم که حکم حکومتی به نفع آقای هاشمی صادر شود. اگر قرار بود که ایشان به انتخابات برسند، خود شورای نگهبان ایشان را تایید صلاحیت می کرد.

- هاشمی با این رد صلاحیت، دلش غنج می زند و قند در دلش آب می شود! باور کنید هاشمی از رد صلاحتیش قلباً خوشال خواهد شد؛ برای اینکه آقای هاشمی تحت فشار شخصی زیادی قرار گرفته بودند تا سرانجام کاندیدا شدند.

نظام و انقلاب مردمک چشم هاشمی اند. آقای هاشمی مثل کسی است که برای نجات بچه‎اش هر کاری که می توانسته انجام داده است. حتی کلیه‎اش را هم فروخته است ولی معالجات متاسفانه جواب نداده است.


پایان مهلت شورای نگهبان/دعوت وزارت کشور از افکار عمومی به صبر

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه امروز آخرین مهلت ارسال اسامی نامزد‌های یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور است گفت: این زمان به هیچ وجه قابل تمدید نیست.

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه امروز آخرین مهلت ارسال اسامی نامزد‌های یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور است گفت: این زمان به هیچ وجه قابل تمدید نیست.

به گزارش مجلس ما، حسنعلی نوری مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در گفتگوی رادیویی درباره اعلام اسامی تأیید صلاحیت‌شدگان انتخابات ریاست جمهوری گفت: طبق قانون امروز آخرین مهلت اعلام اسامی نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از سوي شوراي نگهبان به وزارت کشور است و این زمان به هیچ وجه قابل تمدید نیست.

وی افزود: وزارت کشور طبق قانون می‌تواند ظرف دو روز اسامی را اعلام کند.

نوری تصریح کرد: پس از اعلام اسامی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی وزارت کشور روند تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری نیز آغاز خواهد شد.

همچنین  سید صولت مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هنوز در مورد این که ما در وزارت کشور اسامی افراد تایید صلاحیت شده که از سوی شورای نگهبان برای ما ارسال می‌شود را چطور اعلام کنیم، تصمیمی گرفته نشده است.

وی افزود: ما بر طبق قانون 48 ساعت فرصت داریم که اسامی را اعلام کنیم، اما هنوز در مورد این که پس از اعلام اسامی از سوی شورای نگهبان این اسامی در چه زمان و چطور به اطلاع مردم برسد، تصمیمی گرفته نشده است.

دبیر ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: باید تا زمان ارسال اسامی از سوی شورای نگهبان صبر کرد.

نیویورک تایمز:
مردم از سیاست بریده اند اما می گویند هاشمی مرد عمل است
 

نیویورک تایمز می نویسد: اگر هاشمی تایید صلاحیت شود، تازه اول ماجراست چرا که در شرایط فعلی ایران، تکیه بر صندلی ریاست جمهوری مانند راه رفتن بر روی طناب است....در حالیکه مردم، دیگر از سیاست بریده اند، بسیاری در تهران می گویند، رفسنجانی فردی است که سیاست هایش به عنوان رئیس جمهور ، پایه های طبقه ی متوسط جامعه مدرن در ایران را تشکیل داد...

نیویورک تایمز نوشت: رفسنجانی 78 ساله با ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری تلاش دارد بار دیگر به قدرت بازگردد.


به گزارش مجلس ما به نقل سرویس بین الملل انتخاب، شهرت او به عنوان یک پرگماتیست اقتصادی و مدرن، به نظر می رسد مردم را به سوی او جذب کند.

یک روزنامه نگار می گوید: او تنها فردی است که می تواند این وضعیت ناگوار را تغییر دهد. 

وی افزود: این مرد یکی از سمبل های انقلاب اسلامی است و اقتصاد را سروسامان خواهد داد.

اکثر ایرانی ها که از وضعیت ناگوار اقتصادی و نرخ تورم رو به افزایش خسته شده اند، خواستار سیاست هایی هستند که منجر به تقویت بازار کسب و کار، ملک و املاک و ارز می شود.

در حالیکه مردم، دیگر از سیاست بریده اند، بسیاری در تهران می گویند، رفسنجانی فردی است که سیاست هایش به عنوان رئیس جمهور ، پایه های طبقه ی متوسط جامعه مدرن در ایران را تشکیل داد.

به نوشته نیویرک تایمز به نقل از تحلیلگران، هاشمی مرد عمل است.

حسن سرهنگی 35 ساله تاجری در منطقه جنوبی تهران گفت: او استاد اقتصاد است.

او ضمن انتقاد از شرایط کسب و کار در کشور می گوید: در حال حاضر کسب و کارم به شدت در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.

وی تاکید کرد: هیچ کسی را نداریم که ویژگی های آیت الله هاشمی را داشته باشد، او می تواند دوباره ما را ثروتمند کند.

نیویورک تایمز می نویسد: اگر هاشمی تایید صلاحیت شود، تازه اول ماجراست چرا که در شرایط فعلی ایران، تکیه بر صندلی ریاست جمهوری مانند راه رفتن بر روی طناب است.

 
ناصر ایمانی در گفتگو با فرارو تحلیل می‌کند
اصلاح‌طلبان با "خاتمی" یا "بی‌خاتمی" می‌آیند؟

یک روزنامه‌نگار اصولگرا با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو قطعا جناح اصلاح طلب همچون جناح اصولگرا تعدد نامزد نخواهد داشت گفت: از جمله دلایلی که اصلاح طلبان در این دوره تعدد نامزد نخواهند داشت دغدغه‌هایی است که مانع از آن شده که همچون اصولگریان آن‌ها به صورت فله‌ای در انتخابات ریاست جمهوری حاضر شوند.

به گزارش مجلس ما ناصرایمانی٬ عضو سابق شورای سردبیری روزنامه «رسالت» با بیان این مطلب افزود: مهم‌ترین دغدغه اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو بحث بر سر تایید صلاحیت و گذر از فیلترینگ شورای نگهبان است، چهره‌های اصلاح طلب در این انتخابات با این تردید جدی مواجه هستند که آیا می‌توانند مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرند یا اینکه سد بلند تایید صلاحیت پیش روی آن‌ها قرار خواهد گرفت. 
وی افزود: اما جدا از آن اصلاح طلبان یک دغدغه جدی دیگری هم دارند که از دغدغه نخست هم شاید مهم‌تر باشد و آن این است که در صورت تایید صلاحیت و گذر از فیلترینگ شورای نگهبان و حتی پیروزی در انتخابات با توجه به شرایط نابسامان کشور آیا توان آن را خواهند داشت که راه به جایی ببرند و یا قدرت‌های سیاسی تاثیر گذار امکان فعالیت آن‌ها در عرصه مدیریت کشور را به آن‌ها خواهد داد یا به اعتقاد خودشان با کارشکنی‌هایی مواجه خواهند شد. 
این تحلیل گر مسائل سیاسی ادامه داد: این بخش آخر دغدغه‌های اصلاح طلبان حکایت از آن دارد که آن‌ها برخلاف اصولگریان شرایط کشور را عمیق‌تر و دقیق‌تر درک کرده‌اند و به خوبی از موانع و مشکلاتی که رییس جمهوری بعدی برای اداره کشور که با سوء مدیریت‌ها و نابسامانی‌های بسیاری در طول هشت سال گذشته مواجه شده آگاه هستند. 
ایمانی با اشاره به تکثر نامزد‌ها در اردوگاه اصولگریان گفت: اینکه بیش از ۱۵ نفر از اصولگریان برای نامزدی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده‌اند آن هم در شرایطی که بسیاری از آن‌ها سابقه اجرایی و مدیریتی قابل توجه‌ای در کارنامه ندارد حکایت از آن دارد که در این اردوگاه درک واقعی از شرایط کشور وجود ندارد. 
وی افزود: بر این اساس به نظر می‌رسد اصلاح طلبان با سبک سنگین کردن همه شرایط از جمله توان اداره کشور و یا بر آمدن از پس تمامی موانع پیش رو تصمیم به حضور یا عدم حضور در انتخابات خواهند گرفت. 
عضو سابق شورای سردبیری روزنامه «رسالت» تصریح کرد: اگر اصلاح طلبان بتوانند بر دغدغه‌هایشان فائق آیند و تصمیم به حضور در انتخابات با معرفی نامزد بگیرند، در ‌‌نهایت با یک یا دو نامزد آن هم از میان بزرگان و چهره‌های اصلی قدم به عرصه رقابت با اصولگریان خواهند گذاشت. 
وی با بیان اینکه نامزد اصلی مورد حمایت اصلاح طلبان در این دور از انتخابات یکی از دو گزینه هاشمی یا خاتمی خواهد بود گفت: اصلاح طلبان در صورتی که تصمیم به معرفی نامزد بگیرند قطعا چهره‌ای را معرفی می‌کنند که توان رای آوری بالایی در فرصت اندک باقی مانده به انتخابات داشته باشد که آقای خاتمی به عنوان رهبر اصلاحات از این توان برخوردار است و در صورت عدم تمایل ایشان هم احتمالا اصلاح طلبان ناچار خواهند شد از آقای هاشمی رفسنجانی که اصلاح طلب هم محسوب نمی‌شود حمایت کنند. 
ایمانی گفت: نامزد اصلاح طلبان در چارچوب‌‌ همان دغدغه‌های اصلاح طلبان یعنی توان اداره و مدیریت کشور انتخاب و معرفی خواهد شد.
این تحلیل گر مسائل سیاسی درباره این نظر که اصلاح طلبان تاکنون نامزدهای خود را معرفی نکرده‌اند تا اصولگریان نتوانند به اجماع برسند نیز گفت: اساسا در این دوره از انتخابات در اردوگاه اصولگریان بحثی تحت عنوان اجماع بی‌معنی است. 
وی افزود: در این دوره از انتخابات تاکنون بیش از ۱۵ نفر از اصولگریان احساس تکلیف کرده‌اند که نامزد شوند که این نامزد‌ها متعلق به سه دسته و جناح درون گروهی اصولگرایی یعنی، جبهه پایداری، جریان نزدیک به دولت و اصولگریان سنتی هستند. 
ایمانی ادامه داد: هر کدام از این سه دسته هم بعید است که حاضر شوند به نفع طیف و جریان دیگر عقب نشینی و اعلام انصراف کند از این رو از هم اکنون تعداد ۳ نامزد از درون اصولگریان قطعی است. 
ایمانی تاکید کرد: هر چند بنده معتقدم که این تعداد بیش از ۳ نفر خواهد بود، در صورتی که این تعدادی که اعلام نامزدی کرده‌اند بر احساس تکلیف خود ثابت قدم نباشند و به نفع دیگری انصراف دهند در ‌‌نهایت اصولگریان با حدود ۷ تا ۸ نامزد در انتخابات حاضر خواهند شد. 

وی در خاتمه گفت: بر این اساس این نظر که مانع اصلی عدم اجماع اصولگریان، اصلاح طلبان هستند و آن‌ها عمدا نامزد معرفی نمی‌کنند تا اصولگرایان احساس خطر کنند و به این وسیله به اجماع تن دهند غلط است چرا که اصولگریان به هیچ وجه در این دوره از انتخابات قائل به اجماع و ائتلاف نیستند./فرارو

زیبا کلام:با ورود مشايي اصولگراها چاره اي جز اجازه ورود به هاشمي و خاتمي ندارند
 

شواهد امر پيداست كه شايد دعواي هاشمي و خاتمي و مشايي تا اينجا بر سر لحاف ملانصرالدين بوده و براي اينكه وزن خود را در بين راي دهندگان بالا ببرند. اصولگراها هم به قول زيباكلام براي فرار از بدتر ناگزيرند كه به ورود هاشمي و خاتمي روي خوش نشان دهند و اين نقشه راهي است كه كم كم وضوح آن آشكار تر خواهد شد!.

 

شواهد امر پيداست كه شايد دعواي هاشمي و خاتمي و مشايي تا اينجا بر سر لحاف ملا نصرالدين بوده و براي اينكه وزن خود را در بين راي دهندگان بالا ببرند. اصولگراها هم به قول زيباكلام براي فرار از بدتر ناگزيرند كه به ورود هاشمي و خاتمي روي خوش نشان دهند و اين نقشه راهي است كه كم كم وضوح آن آشكار تر خواهد شد!

به گزارش مجلس ما، اين روزها انتخابات رياست جمهوري و اما و اگر هاي آن تبديل شده به يكي از مهمترين بحث ها و سوژه اصلي جرايد كشور كه البته برخي روزنامه هاي كشور ترسيم كننده نقشه راه آن هستند و برخي هم دنباله رو! در اين بين سخنان برخي از صاحب نظران و سخنگويان مي تواند كليدي باشد براي رمزگشايي از معماهايي كه شايد بتواند تصويري از آينده را به نمايش بگذارد.

در اين رابطه در دو روزنامه آرمان و بهار نكته خاصي به طور مشترك و از زبان دو نفر از صاحب نظران مورد بررسي قرار گرفته كه در ادامه به تحليل و بازنويسي آن پرداخته شده است.

روزنامه آرمان نوشت: صادق زيبا كلام فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه اصلاح‌طلبان باید با تمام توان پشت سر‌هاشمی قرار گيرند، کیاست، تجربه و کاردانی‌ هاشمی‌رفسنجانی برای پیشبرد امور را بیشتر خاتمي دانست. زیباکلام با بیان اینکه وضعیت اصلاح‌طلبان برای حضور کسانی چون سید محمد خاتمی و اکبر‌ هاشمی‌رفسنجانی و نزدیکان این دو در پاره اي از ابهام است، درباره شانس انتخاباتي روحانی و کواکبیان گفت: هریک از اين دو نفر بیش از 2 میلیون رای ندارند.

وی با بیان اینکه در صورت کاندیداتوری این افراد آنها در انتخابات رای نخواهند آورد ادامه داد: چنانچه رهبری اصلاح‌طلبان یعنی افرادی چون ‌هاشمی و احزاب مهم آنها بتوانند بدنه اصلاح‌طلب را مجاب به رای دادن به افرادی نظیر عارف، نجفی یا اسحاق جهانگیری کنند در این صورت شانس زیادی برای پیروزی اصلاح‌طلبان وجود دارد.

زیباکلام با بیان اینکه در شرایط فعلی اصلاح‌طلبان خودشان تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارند افزود:  فقط یک احتمال وجود دارد که‌هاشمی و خاتمی یعنی اصلاح‌طلبان از سوی اصولگرایان کارت حضور در انتخابات پیدا کنند و این حالت در صورتی اتفاق خواهد افتاد که احمدی‌نژاد بتواند برای رحیم مشایی مجوز ورود به انتخابات را بگیرد.

وی ادامه داد: در صورت تایید مشایی و عدم حضور اصلاح‌طلبان، مشایی خواهد توانست با رای 2 حتی 3 برابر هر نامزد مورد نظر اصولگرایان آنان را براحتی شکست دهد. زیباکلام افزود: بنابراین در این وضعیت تنها چاره اصولگرایان برای جلوگیری از پیروزی مشایی آن‌است که اجازه ورد به‌هاشمی و خاتمی بدهند. وی گفت: اگر گزینه خاتمی و‌ هاشمی برای اصولگریان بد است، رحیم مشایی برای آنها بدتر است.

زيبا كلام تصریح کرد: اصلاح طلبان باید با تمام توان پشت سر ‌هاشمی قرار بگیرند و نگذارند داستان عملکرد اسفبار اصلاح‌طلبان در سال 84 یک‌بار دیگر تکرار شود. زیباکلام با اظهار اینکه تمام این پیش‌بینی‌ها بستگی به چگونگی اقدامات احمدی‌نژاد دارد، تاکید کرد: ممکن است احمدی‌نژاد در مواجهه با اصولگرایان اصطلاحا «به مرگ بگیرد که به تب راضی شوند.» وی در توضیح منظور خود گفت: این شرایطی است که او بتواند در قدرت با اصولگرایان شریک شود و با صرفنظر کردن از مشایی آنها را برای حمایت از دکتر صالحی، شیخ‌الاسلام، مجتبی ثمره و یا یکی از افراد خودش به جای ولایتی یا حداد عادل مجاب کند.

البته در راستاي خط مشي‌اي كه روزنامه آرمان در صفحه اول روز شنبه خود دنبال كرد روزنامه بهار هم با تعبيري ديگر به موضوع ورود خاتمي و هاشمي در انتخابات يازدهم پرداخت و از زبان رییس ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف درباره این‌که اصلی‌ترین رقیب اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده چه کسانی هستند، ابراز عقیده کرد: «اگر جریان دولت وارد انتخابات شود، اصلی‌ترین رقیب اصلاح‌طلبان خواهد بود.» جعفر توفیقی درخصوص حضور خاتمی در انتخابات گفت: «پیش‌بینی سختی است، ایشان هر دو گزینه را بررسی می‌کنند، این‌که خودشان بیایند یا به عنوان رهبر اصلاح‌طلبان از شخص دیگری حمایت کنند. خود ایشان هم نظرشان این است که در شرایط فعلی سخت است که بیایند.» وزیر علوم دوران اصلاحات درباره احتمال حضور آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در انتخابات گفت: «پیش‌بینی حضور آیت‌الله هاشمی سخت است و عارف اعلام کرده اگر خاتمی و هاشمی بیایند به نفع این دو کنار خواهد رفت، زیرا ورود هر یک از این دو، مورد استقبال اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد.»

رییس ستاد انتخاباتی عارف درخصوص زمزمه‌هایی مبنی بر حمایت اصلاح‌طلبان از نامزد دولت و حضور نامزد دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم تصریح کرد: «ظواهر امر نشان می‌دهد دولت به طور جدی وارد انتخابات خواهد شد؛ البته فکر نمی‌کنم اصلاح‌طلبان از کسانی همچون مشایی حمایت کنند، اصلاح‌طلبان نامزد خود را خواهند داشت.»

نگاهي به دو گفتار مختلف از زبان زيباكلام در روزنامه آرمان و توفيقي در روزنامه بهار نشان‌دهنده اشتراكات فراوران و البته استفاده از يك ابزار مهم براي امكان وارد شدن رحيم مشايي و هاشمي يا خاتمي به اتفاق در يازدهمين دور انتخابات رياست جمهوري در خرداد ماه امسال است.

در واقع همانطور كه زيبا كلام در سخنان خود گفته و نماينده عارف هم به طور ضمني تأييد كرده است دو جريان اصلاح طلب و دولتي‌ها به دنبال آن هستند تا هر يك با استفاده از حربه شكست اصولگرايان، اخذ تأييد صلاحيت نماينده خود را بر حاكميت تحميل كرده و فضا را براي ورود خود آماده كنند. در اين حالت هاشمي و خاتمي اعلام خواهند كرد كه به خاطر ورود مشايي و اينكه قطعا اصولگرايان را شكست خواهند داد وارد صحنه شده اند و مشايي نيز كه قاعدتا با شور و شوقي كه در هاشمي و خاتمي مي بيند، هرگز صحنه را ترك نكرده و به جمع مشتاقان خود در رقابت انتخابات رياست جمهوري خواهد پيوست.

خلاصه اينكه از شواهد امر پيداست كه شايد دعواي هاشمي و خاتمي و مشايي تا اينجا بر سر لحاف ملانصر الدين بوده و براي اينكه وزن خود را در بين راي دهندگان بالا ببرند. اصولگراها هم به قول زيباكلام براي فرار از بدتر ناگزيرند كه به ورود هاشمي و خاتمي روي خوش نشان دهند و اين نقشه راهي است كه كم كم وضوح آن آشكار تر خواهد شد!/خبر فارسی

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا