مصطفی حق بین، سرویس سیاسی انتخاب - شهردار پایتخت فعالیت های تبلیغاتی خود را با حضور مستقیم در مجالس و سخنرانی های متعدد رسمی کرده و ستادهای انتخاباتی وی نیز، شبانه روزی مشغول یارگیری از جریان های متعدد در حوزه های مختلف است.
به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ، محمدباقر قالیباف، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 1384 که با فاصله ای کم با نفرات پیروز، شکستی «ناباورانه» را پذیرا شد و در حالی که ریاست فرماندهی ناجا را واگذار کرده بود ، صندلی شهرداری تهران را تصاحب کرد، صندلی که پیشتر در اختیار محمود احمدی نژادی بود که پیروز انتخابات ریاست جمهوری 84 شده بود.
قالیباف از نو شروع کرد، او فعالانه در شهرداری کار کرد به مدیری «پرکار» شهره یافت که برخلاف بسیاری از مدیران، تمایل چندانی برای ورود مستقیم به مسائل سیاسی ندارد. شاید کمتر سخنانی از قالیباف طی آن سالها در خاطره ها باشد که رنگ و بوی سیاسی داشته است ، او بیشتر اظهارات و اقداماتش خود را متمرکز در حوزه شهری کرد تا بهانه به دست دشمنان سیاسی اش ندهد ، ضمن آنکه این اقدامش، او را در حد و اندازه های یک «مدیر شهری» به مردمی شناخت که پیشتر او را «چهره ای نظامی» می دانستند.
آقای شهردار اما، در انتخابات ریاست جمهوری 88 ستادهای انتخاباتی خود را فعالانه بازگشایی کرد و خود را رقیبی جدی برای کاندیداهای انتخابات پیشین قلمداد می کرد، اما یکباره از عرصه کنار کشید و ستادهای انتخاباتی اش را شگفت زده کرد.
اما اینک، همان ستادها دوباره فعال شده است، با انگیزه ای دو چندان برای اعضا و حامیانش ، ستادهایی متنوع و متفاوت در شهرها و استان های مختلف که بسیاری از آن، اینک در اختیار مدیران ارشد شهرداری است.
اما برخی شنیده های خبرنگار «انتخاب» حکایت از آن دارد که احتمال کناره گیری قالیباف از عرصه انتخابات، کمتر از دوره پیشین نیست. گرچه خیلی ها هنوز دلیل کناره گیری یکباره او از کاندیداتوری انتخابات 88 را نمی دانند، اما کناره گیری احتمالی او به دلیل «ورود برخی چهره ها و شخصیت های نظام» جدی به نظر می رسد. کناره گیری که شاید باز هم باعث بهث و حیرت همکاران او شود و آنان را در حسرت تکراری «کاخ ریاست جمهوری» گرفتار کند.
به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ، شهردار پرکار تهران که مانند دوران فرماندهی اش در نیروی انتظامی به نسبت «محبوب» است ، احتمال حضور افرادی چون علی اکبر ولایتی و برخی چهره های شاخص را کم نمی داند . برخی محافل می گویند در صورت حضور ولایتی در عرصه انتخابات، قالیباف ضمن کناره گیری، از او حمایت خواهد کرد.
حمایت اصلاح طلبان از قالیباف؟
اما ستادهای انتخاباتی شهردار تهران، مانند سال 88 فرض را بر حضور «قالیباف» در عرصه انتخابات گرفته و فعالانه مشغول فعالیت های خود هستند. در همین حال، شنیده شده برخی ستادهای وی درصددند تا حمایت برخی «چهره های موجه اصلاح طلبان» را به سوی خود جلب کنند. پیش از این صادق زیبا کلام اعلام کرده بود که «اصلاح طلبان می توانند از قالیباف حمایت کنند»
گرچه این پیشنهاد از سوی جریان های تندروی اصلاح طلب رد شده ، اما برخی گروه ها و شخصیت های اصلاح طلب در جلسات اخیر خود به این نتیجه رسیده اند که در صورت «عدم اجماع بر روی فردی خاص» و یا «احتمال رد شدن کاندیدای مورد نظر اصلاح طلبان» ، از محمدباقر قالیباف به عنوان کاندیدای خود در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کنند.
این دسته از اصلاح طلبان، «عملکرد مثبت قالیباف در مدیریت شهری تهران» و «رضایتمندی نسبی مردم تهران» را عامل حمایت احتمالی از قالیباف دانسته اند.
با این همه، قاليباف اين روزها در محور شايعات و زمزمههاي مربوط به انتخابات رياست جمهوري يازدهم قرار گرفتهاست، او روز گذشته در نشستي که «همانديشي مشترک با قريب 200 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي» خوانده شده، حضور پيدا کرد و در سخناني از نقش مجلس در نظام جمهوري اسلامي، لزوم شايسته گزيني و حوادث 4 سال گذشته سخن گفت.
شایسته سالاری در کشور نیست که نفت 10 دلاری می شود 120 دلار و هیچ تغييري در کشور ديده نميشود
قالیباف در دیدار با نمایندگان مجلس که رسانه های وابسته به او تعداد آنها را 200 نفر عنوان کردند، می گوید: مسئولان و نخبگان حق بي قانوني ندارند و تا قانون در جاي خود قرار نگيرد امکان ندارد کشور به پيشرفت برسد چون نتيجه بي قانوني هرج و مرج است.
به گزارش انتخاب ؛ محمدباقر قاليباف در اين هم انديشي با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از تمامي گرايشها و سلايق سياسي در مسجد جامع خرمشهر باغ موزه دفاع مقدس، با بيان اين مطالب، ضمن تقدير از نمايندگان دورههاي هفتم و هشتم مجلس شوراي اسلامي گفت: در مجالس هفتم و هشتم به خصوص مجلس هشتم حمايت نمايندگان از مجموعه مديريت شهري در کشور بسيار خوب بود و در موضوعاتي از جمله توجه به رتق و فتق امور مردم مخصوصا در حوزه خدمات روزانه، عزيزان کارنامهاي روشن، قابل دفاع و قابل تقدير دارند.
قاليباف با اشاره به نام گذاري دهه چهارم انقلاب به نام پيشرفت و عدالت از سوي مقام معظم رهبري، يادآور شد: به نظر ميرسد مهمترين ماموريت و رسالت همه کساني که حول محور ولايت حرکت ميکنند و دغدغه خون شهدا و آرمانهاي امام (ره) را دارند، موضوع پيشرفت و عدالت است که بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي ادامه داد: مروري بر وقايع مهم 4 سال گذشته نشان ميدهد موضوعاتي نظير فتنه بزرگ داخلي و حتي موضوعات مهمي نظير بيداري اسلامي در خارج کشور موجب نشد تا رهبر معظم انقلاب جهتگيري نامگذاري سالها را بر اين اساس معطوف فرمايند، بلکه همه موضوعات از نظر ايشان به سمت حرکتي پيشرونده پيگيري شد تا بتوانيم همه کارها را در کشور بر مدار پيشرفت و عدالت پيگيري کنيم. همه اينها حاکي از اهميت موضوع پيشرفت و کارآمدي نظام است و اين سنگر از مهمترين سنگرها و اهدافي است که بايد به آن توجه کنيم.
وي اضافه کرد: قلب مردم هم در مجلس شوراي اسلامي ميتپد لذا اگر آنجا راس امور است، اقتدار نظام آنجاست. به همين جهت است که تضعيف مجلس با هر بهانه و به هر شيوهاي به معناي تضعيف اقتدار نظام است زيرا نظام ما نظامي مردمي است و اين موضوع تکليف نمايندگان را سخت تر ميکند.
شهردار تهران گفت: مجلس انقلابي و مردمي بايد از طرفي پناهگاه مردم و از سوي ديگر دادگاه مسئولان باشد و مسئولان بايد احساس کنند در هر رده و جايگاهي بايد در مقابل مجلس پاسخگو باشند و اين روندي منطقي و عقلاني است.وي افزود: اما مسئولان و نخبگان حق بي قانوني ندارند، لذا تا قانون در جاي خود قرار نگيرد امکان ندارد کشور به پيشرفت برسد چون نتيجه بي قانوني هرج و مرج است.
قاليباف بيقانوني را بي ديني، بيعقلي، بيتوجهي به ولايت و نظام ولايي و تضعيف همه آرمانها، معنا و تاکيد کرد: امروز قانون گذاري خوب، رسالت نمايندگان مجلس است و نظارت دقيق بر اجراي قانون هم اقتدار نظام و اسلام را در هر سطحي از کشور کشور جاري و ساري ميکند.
وي با تاکيد بر لزوم توجه به شايسته گزيني، موضوع مديريت را از مهمترين چالشهاي امروز کشور خواند و با بيان اينکه مجلس در مديريت نقشي کليدي دارد، خطاب به نمايندگان گفت: در اساس کشور و سطح ملي شايسته گزيني کنيد و اگر اين کار را به درستي انجام ندهيد شايسته سالاري حاکم نميشود. به همين دليل است که افراد در معرض راي مجلس قرار ميگيرند و نبايد در اين مورد کوتاهي و گذشتهاي بي مورد داشت که شواهد آن را امروز ميبينيم.
شهردار پايتخت ادامه داد: اگر شايسته گزيني دقيق انجام نشود حتما شايسته سالاري در کشور کشته ميشود و اگر اين طور شد ديگر شايسته پروري وجود ندارد و در کشوري که شايسته گزيني، شايسته سالاري و شايسته پروري نباشد مديريت ضعيفي بر همه سطوح وارد شده و آن هنگام است که اگر نفت بشکه اي 10 دلار فروخته شود يا 120 دلار، هيچ تغييري درحوزه پيشرفت و اقتصاد کشور ديده نميشود. بايد دهه پيشرفت و عدالت را با همکاري و همدلي به نقطه اوج خود برسانيم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025