حجت الاسلام و المسلمین سید جلال یحییزاده در سال۱۳۳۹ هجری شمسی همزمان با سوم شعبانالمعظم خجسته سالروز میلاد با سعادت سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) در خانوادهای مذهبی در شهرستان میبد چشم به جهان گشود.
پدرش آقا سید محمود به تبعیت از جد اعلای خود حضرت امام موسی کاظم( علیه السلام)، همواره به امر تعلیم و تربیت فرزند خود اهتمام ویژه داشت و علاوه بر آموزش قرآن و احکام در پرورش سجایای اخلاقی و آداب پسندیده او همت گمارد.
سابقه علمی و مدارج تحصیلی
حاج آقای یحیی زاره تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان میبدی و دوره راهنمایی را در ضمیمه دبیرستان مفید میبد با رتبه ممتاز طی نمود، و علیرغم اصرار اساتید و اولیاء آموزشگاه فوق مبنی بر ادامه تحصیل در رشتههای دانشگاهی و تنها بر حسب تکلیف و امر پدر بزرگوارشان جهت تحصیل علوم اسلامی راهی حوزه علمیه یزد و پس از گذشت یکسال رهسپار حوزه علمیه قم گردید و طی این مدت به ترتیب از محضر اساتید معظم حوزه وآیات عظام شیخ محمد ابراهیم اعرافی، شیخ علی پناه اشتهاردی، موسوی تهرانی، ستوده، پایانی، جوادی آملی، سید علی محقق داماد، سید مصطفی محقق داماد، حسن زاده آملی، ومراجع عظام تقلید ناصر مکارم شیرازی، شیخ جواد تبریزی، فاضل لنکرانی و وحید خراسانی استفاده و به زیور دانش علوم مقدماتی و ادبیات عرب، معانی و بیان، منطق و فلسفه، کلام و تفسیر و فقه و اصول، با رتبههای ممتاز، آراسته گردید. در چند سال اخیر نیز جزء شاگردان درس رهبر معظم انقلاب “مدظله” ( با توجه به زمان مناسب و عدم تداخل درس با وظایف کاری) محسوب می گردد.
ده سال تلاش علمی در دروس خارج فقه (علاوه بر طی دورههای مقدماتی و سطح) مدارج علمی ایشان را به درجهای رسانیده که نیازی به توضیح ندارد. همچنین با حضور در دروس اخلاق مربیان کامل و اساتید فاضل حوزه علمیه قم نظیر مرحوم آیت الله مشکینی و آیت الله مظاهری همراه با کوشش و تلاش و جهاد با نفس، کمالات انسانی را جستجو کرد. در این دوره بر حسب مقضیات زمان و با صلاحدید و معرفی اساتید، به جمع معدود شرکت کنندگان گزینش شده در دروس جدید مانند اقتصاد، جامعه شناسی، علوم سیاسی و تاریخ و کلام که توسط چهرههای ارزشمند انقلاب اسلامی نظیر مقام معظم رهبری، شهید دکتربهشتی، شهید دکتر باهنر، شهید حسن آیت وحجت الاسلام هاشمی رفسنجانی و …ارائه میگردید، پیوست. و با این علوم آشنا گردید.
سابقه سیاسی و مبارزاتی
سیدجلال یحییزاده از بدو شروع تحصیل در حوزه علمیه قم با اندیشههای دینی وسیاسی امام راحل (ره) آشنا و با علما و طلاب مبارز حوزه مرتبط و در خدمت انقلاب اسلامی قرار گرفت. در روشنگری طلاب جوان و تبیین اندیشهها و افکار انقلابیون نهضت اسلامی نقش ارزندهای داشته و در سازماندهی قیام خونین ۱۹دی ماه پنجاه و هفت قم شرکت داشته و در صفوف اول این راهپیمایی تاریخی تا مرز شهادت پیش رفت و از آن پس نیز درخدمت به گسترش انقلاب اسلامی سر از پا نمیشناخت.
با پیروزی انقلاب اسلامی پیوسته در همه جا حاضر و چون سربازی فداکار در تمام صحنههای دفاع از کیان جمهوری اسلامی جانفشانی نمود. حضور مخلصانه و بیریا درمیدانهای جنگ تحمیلی(۱۲ نوبت) و شرکت در چند عملیات غرور آفرین سپاه اسلام نظیر عملیات محرم، کربلای ۵ و … کارنامه او را در دفاع بی شائبه از نظام اسلامی و مام عزیز میهن، درخشان میسازد.
سابقه مدیریت و خدمتگزاری به مردم
آقای یحییزاده ،علاوه بر تصدی مسئولیتهای اساسی و حیاتی در امور فرهنگی و اجتماعی حوزه علمیه، همواره افتخار تدریس و تحقیق و تربیت طلاب را وجهة همت خویش قرار داده ومهمترین وظیفه خود را جهاد علمی و تشکیل حلقههای درس و مباحثه دانسته و در این راه از پرکارترین طلاب حوزه علمیه محسوب میگردد.
با رحلت عالم ربانی حضرت آیت الله اعرافی(ره) بنا به توصیه و تکلیف بزرگان، به شهرستان میبد آمده و به عنوان مسئول دفتر امام جمعه به مدت چهار سال به خدمتگزاری مردم مشغول گردید و علاوه برآن در همان زمان مسئولیت تأسیس حوزه علمیه خواهران و فعالتر نمودن حوزه برادران را نیز میپذیرد و پس از چندی به دلیل گسترش حوزههای فوق و در جهت غنـا بخشیدن به امور آموزشی و توسعه این دو مرکز علمی و تحقیقـــاتی، ضمن پذیرش مدیریت هر دو حوزه به طور تمام وقت و شبانهروزی به کار مشغول میشود و در هر حال لحظهای از خدمت به مردم خوب این شهر غافل نگشته تا جایی که خانه گلین او چون بیت اجداد طاهرینش پناهگاه و محل رجوع مردم بوده و میباشد. مسئولیت امور دفتر امام جمعه محترم و تصدی حوزهها و روحیه خدمتگزاری و مردمداری، ایشان را یکی از آگاهترین افراد نسبت به نیازها و خواستههای مردم و بصیر به امور و نارسائیها و کاستیهای منطقه نموده است و پذیرش نامزدی نمایندگی مجلس را نیز در راستای همین خبرگی و آگاهی از نیازهای مردم این حوزه انتخابیه میداند. بر این اساس و بنا بر اصرار دوستان و علاقهمندان درششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داوطلب گردید و در یک رقابت نزدیک و فشرده و علیرغم بعضی بیمهریها، با کسب حدود هفدههزار رأی، با اختلاف اندکی از راهیابی به مجلس شورای اسلامی بازماند. اما همچنان مصمم و پرتلاش و شادابتر از گذشته در سنگرهای علم و عمل و دیانت و سیاست به خدمت مردم ادامه داد و بر حسب احساس وظیفه با اصرار جمع زیادی از مردم کاندیداتوری نمایندگی هفتمین دوره مجلس را پذیرفت و با رای قاطع مردم شریف شهرستانهای تفت و میبد به عنوان نماینده هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب و در سنگر جدید به پیگیری امور مهم وحیاتی حوزه انتخابیه و دفاع از ارزشهای الهی و کیان جمهوری اسلامی پرداخت .
حضورچشمگیر و رای قاطع مردم، او را مصمم تر از پیش به مجلس فرستاد و این بار باکوله بار تجربیات ۴ساله مجلس هفتم در انتخابات مجلس هشتم نیز شرکت و به تلاش های بی وفقه وخستگی ناپذیر خود ادامه داد.
گرچه از ماه ها پیش از شروع ثبت نام مجلس نهم مصمم به عدم کاندیداتوری نمایندگی مجلس بود و این مساله را بارها اعلام نموده بود و علیرغم میل باطنی خود، تنها و تنها برحسب تکلیف شرعی و ولائی که ازسوی علما دینی بر دوش خود احساس می کرد و بر حسب محبت های اقشار مختلف مردم شهرستان های تفت و میبد و اصرار های تکلیف آور آنها، با پذبرش همه سنگینی مسئولیت و سختی های کار، مصمم به حضور در صحنه انتخابات مجلس نهم شده و اکنون در نهایت استواری و شهامت، نماینده مردم شریف تفت و میبد درنهمین دوره مجلس شورای اسلامی میباشد و به خدمتگزاری مردم مشغول می باشد
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025