سازمان هوا فضای آمریکا (ناسا) ورود افراد جدید از چند کشور از جمله ایران را به مراکز این سازمان، ممنوع اعلام کرد.

 این اقدام به عنوان بخشی از اقدامات امنیتی برای مقابله با افزایش نگرانی ها از جاسوسی از ناسا صورت می گیرد.

براساس تصمیمات جدید مدیریت ناسا، ورود افراد جدیدی از شهروندان کشورهای چین، برمه، میانمار، اریتره، ایران، کره شمالی، عربستان سعودی، سودان و ازبکستان به تاسیسات، پایگاه ها و مراکز ناسا ممنوع است.

مدیر ناسا در این باره گفت: ناسا با درخواست های جدید از طرف شهروندان چین و کشورهای دیگری برای ورود به مراکز خود مخالفت می کند.

"چارلز بولدن" در نشست کنگره آمریکا در واشنگتن اضافه کرد: از دیگر اقدامات امنیتی این است که همه شهروندان چین و شهروندان برخی دیگر از کشورها که هم اکنون در حال فعالیت در ناسا هستند از ورود به پایگاه های اطلاعاتی ناسا در اینترنت از طریق کامیپوترهای شخصی خود منع می شوند.

این محدودیت ها پس از آن صورت می گیرد که به تازگی یک شهروند چینی که قبلا در ناسا فعالیت می کرد قبل از ترک آمریکا به مقصد دستگیر شد. او اطلاعات زیادی از ناسا در اختیار داشت که به صورت قانونی حق دسترسی به آنها را نداشت و قصد داشت این اطلاعات را به چین منتقل کند.

علاوه بر این، 281 نفر از شهروندان غیرآمریکایی از جمله 192 چینی که هم اکنون مجوز ورود به مراکز ناسا را دارند از این پس حق ندارد کامپیوترهای شخصی شان را وارد مراکز  ناسا کنند.

سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا )‏ بزرگترین سازمان فضایی جهان است که در سال ۱۹۵۸ راه اندازی شد.
این سازمان هم اکنون 17.8 میلیارد دلار بودجه سالانه و 18 هزار نیروی متخصص دارد. ناسا همچنین دهها هزار نفر نیروی پیمانکاری نیز در اختیار دارد.

 



آزمایشگاه پیشرانه جت ( Jet Propulsion Laboratory)‏ موسوم به جی‌پی‌ال (JPL) یک آزمایشگاه علمی و فناوری ناسا است.  این آزمایشگاه مسئول پرتاب و کنترل ماموریت‌های بی‌سرنشینی است که به مسافت‌های بسیار دور، از جمله مسافت‌هایی خارج از سامانه خورشیدی، پرتاب می‌شوند.  آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) در پاسادینا در کالیفرنیا قرار دارد. شماری از ایرانیان از جمله فیروز نادری، بهزاد رئوفی و شهید مصطفی چمران در این موسسه شاغل بوده و هستند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا