مراسم بزرگداشت 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد، نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی امنیتی استاندار ، امام جمعه بخش مرکزی یزد، جمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی هنری مساجد در تالار فرهنگ برگزار شد.
بهرام عبدالحسینی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این مراسم اظهارداشت: اکنون بیش از 470 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان یزد راه اندازی شده است که این تعداد با توجه به 2 هزار مسجد موجود در استان کم است و باید افزایش یابد.
وی در ادامه بر رشد کیفی کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد و گفت: توجه به رشد کمی کانون های فرهنگی هنری مساجد باید در کنار رشد کیفی آنان صورت گیرد.
عبدالحسینی بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری باید محور برنامه های یک مسجد و محله باشند و برنامه های آنان از عمق بخشی و اثرگذاری بالائی برخوردار باشد.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم کانون های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: جذب جوانان و نوجوانان از جمله ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد است بنابراین انسان های نخبه و موثر باید با حضور در کانون های فرهنگی هنری زمینه جذب جوانان ونوجوانان آن منطقه و محله را به مسجد فراهم کنند.
عبدالحسینی با اشاره به کارکردهای متنوع مسجد در صدر اسلام بیان کرد: اکنون مساجد به 20 دقیقه خواندن نماز خلاصه شده و از برخی کارکردهای خود فاصله گرفته اند بنابراین باید با برنامه ریزی مناسب به کارکردهای حقیقی مساجد بازگردیم.
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری از جمله اقدامات موثر برای احیای کاردکردهای همه جانبه مساجد است که کم وبیش به اهداف خود رسیده اند ولی هنوز تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خواستار بازنگری در ساختار کانون های فرهنگی هنری مساجد شد و افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد در سال آینده توجه ویژه ای به روستاها و مناطق محروم خواهند داشت.
وی مساجد و کانون های فرهنگی هنری را بهترین مکان برای اجرای طرح های اوقات فراغت دانست و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از مساجدی که درب آنان از صبح باز بوده و در آن فعالیت های فوق برنامه اجرا شود حمایت می کند.
عبدالحسینی همچنین بر محوریت امام جماعت و لزوم هماهنگی برنامه های مساجد با روحانی مسجد تاکید کرد و گفت: نباید بین هیات امنا، کانون فرهنگی هنری، امام جماعت و یا سایر نهادها اختلافی وجود داشته باشد چرا که این اختلافات بازخورد بیرونی بدی در جامعه خواهد داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در پایان تصریح کرد: امام جماعت مورد وثوق آن مسجد و محله است و بهترین فردی است که می تواند کانون های فرهنگی هنری را به مردم آن منطقه و محله متصل سازد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025