معاون پژوهشي مركز تحقيقات قلب و عروق يزد با اشاره به آغاز هفته ملي سلامت مردان گفت: مديريت صحيح استرس هاي شغلي و خانوادگي با استفاده از مهارت حل مسئله و انجام متد و تكنيكهاي ريلكسيشن و آرامسازي مردان را در مقابل اثرات مضر سلامتي حمايت مي كند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دكتر سيده مهديه نماينده معاون پژوهشي مركز تحقيقات قلب و عروق يزد در گفت و گو با خبرنگار وب دا يزد، به اشاره به هفته ملي سلامت مردان ايراني در خصوص سلامت قلب مردان اظهارداشت: بيماريهاي قلبي و عروقي شايع ترين عامل مرگ و مير است و بيشترين بار بيماريرا در اكثر كشورهاي جهان از جمله ايران به خود اختصاص مي دهد.
وي افزود: بالغ بر 36 تا 40 درصد مرگ و مير ساليانه ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي است .
وي با بيان اين كه متاسفانه مردان در معرض خطر بيشتر اين بيماري قراردارند گفت: اين مهم با تغييرات هورموني، و فاكتور خطر سيگار كه در نزد مردان بيشتر است مرتبط است.
اين مسئول فشارخون بالا، ديابت، اختلال چربي خون، استعمال سيگار، چاقي و استرس را از مهمترين فاكتور خطر بيماريهاي قلبي و عروقي دانست و افزود: خوشبختانه مهمترين عوامل ايجاد كننده اين بيماري تااكنون شناخته شده است و يا در حال شناسايي بيشتراست.
نماينده در ادامه عوامل ژنتيكي، آلودگي هوا و ماركرهاي شيميايي جديد را از ديگر علل بروز بيماريهاي قلبي و عروقي دانست و افزود: هم اكنون اين عوامل در دست شناسايي است.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات قلب و عروق يزد با بيان اين كه اصول پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي مي تواند از ساير بيماريهاي مزمن همچون انواع سرطانها، پوكي استخوان، افسردگي و سكته هاي مغزي پيشگيري كند متذكرشد: رعايت تغذيه سالم، افزايش فعاليت بدني و زندگي عاي از استرس و عدم استعمال دخانيات و سيگار مهمترين روش پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي و عروقي در جوامع است.
وي با تاكيد بر اصول تغذيه سالم افزود: تغذيه سالم يك تغذيه متعادل و متنوع است، موادغذايي موردنياز بدن ر يك نوع ماده غذايي يافت نمي شود بلكه يك رژيم غذايي متنوع مي تواند تضمين كننده تامين موادغذايي و مورد نياز باشد كه تمام آنها شناخته شده نيستند بنابراين حذف هيچ نوع مادع غذايي از رژيم غذايي صحيح نيست. از طرفي مصرف بالاي موادغذايي شناخته شده همچون چربي هاي اشباع، قندهاي ساده و گوشت قرمزو لبنيات پرچرب منجر به بيماريهاي مزمن مثل ديابت ، فشارخون و بيماريهاي قلبي و عروقي شود بنابراين توصيه مي شود اين مواد غذايي به ميزان موردنياز بدن مصرف شود.
افزايش مصرف ميوه و سبزي در رژيم غذايي
دكترنماينده در ادامه بر افزايش مصرف مواد غذايي همچون ميوه و سبزي، غذاهاي دريايي، مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدانها مثل انواع ويتامين هاي A و C ، انواع مغزها، روغن مايع گياهي از قبيل روغن زيتون و كانولا، لبنيات كم چرب و حبوبات تاكيد كرد و توصيه كرد: افراد بايد توجه داشته باشند موادغذايي مفيد ذكر شده را در رژيم غذايي خود افزايش دهند.
2 بار در هفته ماهي مصرف كنيد
وي با تاكيد بر مصرف لبنيات كم چرب خاطرنشان كرد: لبنيات باچربي 1درصد، مصرف كم نمك، و مصرف حداكثر 200 گرم گوشت قرمز در طول هفته، مقادير اندك قندهاي ساده وحداكثر 2 عدد تخم مرغ در هفته و مصرف ماهي به مقدار 2 روز در هفته از ديگر مواردي است كه افراد براي پيشگيري از بروز بيماريهاي مزمن به ويژه بيماري هاي قلبي و عروقي بايد رعايت كنند.
افزايش فعاليت بدني از بيماريهاي قلبي و عروقي پيشگيري مي كند
نماينده در ادامه توصيه كرد: انجام فعاليت بدني با شدت متوسط مثل پياده روي به ميزان 30 دقيقه در روز در اكثر روزهاي هفته موجب كاهش احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي ، پوكي استخوان و افسردگي مي شود.
مديريت استرس و ريلكسيشن موجب افزايش سلامتي
وي همچنين مديريت صحيح استرس هاي شغلي و خانوادگي با استفاده از مهارت حل مسئله و انجام متد و تكنيكهاي ريلكسيشن و آرامسازي مردان را در مقابل اثرات مضر سلامتي حمايت مي كند.
وي همچنين با تاكيد بر مشورت باپزشك در خصوص برنامه زمان بندي چكاپ سلامت قلب و عروقي توصيه كرد: تمام افراد و به ويژه مردان از سن 20 سالگي ضمن مراجعه منظم به پزشك و تكرار هر 5 سال يك مرتبه مي توانند به تشخيص زودرس بيماريها و كنترل بهتر آنها دست يابند.
ترك سيگار از عوامل موثر ديگر
دكتر نماينده عنوان كرد: ترك سيگار مي تواند بعد از يكسال احتمال عود بيماي قلبي را به نصف و بعد از 6 سال به اندازه يك فرد غيرسيگاري كاهش دهد به عبارت ديگر ترك سيگار در هر سني شروع موفقي خواهد بود و از عود بيماري در فرد جلوگيري مي كند بنابراين امروز يك فرصت شروع است و افراد نبايد فرصتها را از دست بدهند.
گزارش: منيره زارع زاده
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 13,ژانویه,2025