عليرضا خورشيد نام در نشست مطبوعاتي اعضاي انجمن نمايش شهرستان يزد در خصوص دستاوردهاي انجمن نمايش اين شهرستان و خانه نمايش اظهار داشت: از جمله فعاليتهايي كه توسط اين 2 تشكل صورت گرفته ميتوان تاسيس صندوق تعاوني هنرمندان خانه نمايش جهت رفع مشكلات مالي اعضاء، تاسيس شركت تعاوني مسكن كيان هنرمندان، اخذ سالنهاي ورزشي ويژه هنرمندان، راه اندازي سايت تئاتري و بانك اطلاعات هنرمندان نام برد كه اكثر اين فعاليتها به علت بي توجهي اين اداره كل و اشكال تراشيها پويا نيست..
وي افزود: طي سالهاي گذشته انجمن نمايش يزد با ايجاد كانونهاي تخصصي در زمينههاي گوناگون تئاتر فعاليتهاي مفيدي انجام داد و حتي با توجه به تامين نياز ارگانها و ادارات استان چنان جايگاهي يافت كه مورد وثوق و تاييد قرارگرفت، اما از يكسال گذشته شرايط به گونهاي شد كه عليرغم وعدههاي مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مبني بر حمايت و اطمينان انجمن به آن و ابراز خرسندي از اين حمايتها، توانايي اجرايي و برنامهريزي انجمن نمايش به دليل عدم حمايت مالي و معنوي اين اداره كل كاهش يافت و حتي به صفر رسيد و نتيجه آن اين پراكندگي در عرصه تئاتر است كه به تدريج شكل گرفت.
خورشيد نام بيان داشت: از روزهاي آغاز به كار مدير كل اداره ارشاد، اهالي تئاتر خوشحال شدند و اين مساله سبب شد، تا گامهاي بزرگي نظير برگزاري كلاسها با اساتيد مجرب و نيز اجرا و تمرين نمايشهاي متعدد برداشته شود، غافل از آنكه حمايتي دركار نبود و حتي فعاليتهاي سابق انجمن و خانه نمايش نظير بزرگداشت روز فردوسي و روز جهاني تئاتر در سالجاري در يزد برگزار نشد.
اين عضو انجمن نمايش شهرستان يزد، يادآور شد: ساليان پيش تالارهاي يزد براي تماشاي تئاتر پر از جمعيت بود و برنامههاي تئاتر فشرده بود، اما اكنون ديگر از آن روزها خبر نيست و هيچ كس توجهي به تئاتر و وضعيت آن ندارد، حتي كسي پاسخگوي تخصيص نيافتن بودجه نيست و اين وضعيت هنر در يزد امروز است.
ريئس مستعفي انجمن نمايش يزد:اگر متوليان فرهنگ وهنر دچار مشكل شوند، چه كسي پاسخگو است؟
ريئس مستعفي انجمن نمايش يزد، گفت: آيا قرار است هميشه اتفاقي رخ دهد، تا به مسالهاي بها داده شود واگرمتوليان فرهنگ و هنر دچار مشكل شوند چه كسي پاسخگو خواهد بود و آلارم و زنگ خطر اين معضل چيست؟
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاري انشجويان ايران (ايسنا)-منطقه يزد، عباس ملازينلي در مصاحبه مطبوعاتي اظهار داشت: در دنيا روز جهاني تئاتر در ميان همه هنرها انتخاب شده است و اين بدان علت است كه در تئاتر عنصرتفكر وجود دارد و بيتوجهي به آن در روزگاري كه الگوي جوانان ايران ماهواره شده، مي تواند خطر ساز باشد وعوارض جانبي بسياري به همراه داشته باشد.
وي افزود:متاسفانه ديدگاه مديران وقت اداره كل فرهنگ و ارشاد استان يزد بر اين است كه اگرتئاتر نيز مثل ساير هنرها از زندگي حذف شود، اتفاقي نخواهد افتاد، آيا قراراست هميشه اتفاقي بيفتد تا به مسالهاي بها داده شود؟ و اگرمتوليان فرهنگ و هنر دچار مشكل شوند چه كسي پاسخگو خواهد بود و آلارم و زنگ خطر اين معضل چيست؟
ملازينلي در ادامه گفت: داشتن آگاهي بد است، وقتي نتوان كاري كرد، تئاتر يزد در دوره اوليه هيچ نداشت، اما عدهاي دورهم جمع شدند، انجمن ايجاد شد و فعاليتهاي خوبي صورت گرفت و خانه نمايش نيز در جهت همگرايي با انجمن نمايش و براي رشد تئاتر فعاليت نمود، بدون اينكه توقع چنداني داشته باشيم و اين در حالي است كه در شهرهاي مختلف بدون داشتن تشكل و با كسب اعتبارات بالا فعاليتهاي تئاتري صورت ميگيرد.
وي خاطر نشان ساخت: امروز ديسهها، كم كاريها و عدم هماهنگي با مدير كل در اين اداره باعث كاهش فعاليتها و دلگرم نبودن به ادامه فعاليت شده است و اين در حالي است كه خانه نمايش و انجمن نمايش بدون توجه به آن مسائل اقدام به فعاليت مينمايد و اميد است، شوراي صدور پروانه نمايش دوباره فعال شود و تفاهم نامههايي ميان ادراه كل فرهنگ و ارشاد و خانه نمايش امضاء شده و درحال اجرا است.
وي در پايان ياداور شد: مقصر اصلي در اين ميان تفاوت ديدگاه است، ديدگاه اداره كل فرهنگ و ارشاد بر اين است كه اين همه اختيار نبايد در بطن تئاتر باشد و اختيارات بايد به اين اداره كل كه متولي امور است سپرده شود، اما ما به دنبال گرفتن حق هستيم نه به دنبال گرفتن ابزارهاي اداره ارشاد و لذا مشكلاتي ايجاد شده و مطبوعات به عنوان ركن چهارم در كنار امنيت، آزادي و معيشت بايد از خود انعكاس دهند و مسائل راصادقانه باز گو كنند
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 01,ژانویه,2025