درباره چرایی خرید این دوربین، هزینه اش که گفته می شد بیش از یک میلیارد تومان بوده است و علت از کار افتادن زود هنگام آن حرف و حدیث بسیار بوده است و تا این لحظه هنوز هیچ مسوولی بطور دقیق نگفته که چرا این دوربین گرانقیمت به این روز افتاد و از آن مهمتر اینکه چرا ماههاست از کار افتاده و برای راه اندازی مجددش کاری صورت نمی گیرد؟
به گزارش جهان، خرداد ماه سال گذشته بود که خبر از کار افتادن دوربین عنکبوتی ورزشگاه آزادی رسانه ای شد. این خبر بعد از غیبت این دوربین در بازی حساس پرسپولیس- سپاهان بر سر زبان ها افتاد که مسوولان مربوطه با اعلام اینکه دوربین مشکلی دارد و بزودی برطرف می شود سعی در تکذیب از کار افتادن همیشگی این دوربین داشتند؛ ادعایی که گذر زمان نشان داد خیلی درست نبوده است.
پیش از دربی 76 پایتخت باردیگر بحث آغاز بکار دوربین عنکبوتی یا همان «اسپایدر کم» مطرح شد و مسوولان از استفاده از آن در دربی سخن گفتند؛ اتفاقی که هرگز محقق نشد و عنکبوت گران قیمت استادیوم آزادی 90 دقیقه ساکن مشاهده شد.
درباره این دوربین و نحوه خرید و قیمت آن طی یکسال گذشته بسیار شنیده ها وجود داشت و در حالیکه گفته می شد که مسوولان وقت سازمان تربیت بدنی قول خریداری آن را از سازمان صدا و سیما داده اند تا به اموال ورزشگاه آزادی اضافه شود اما این موضوع نیز محقق نشد تا دوربین همچنان جزو اموال صدا و سیما باشد.
درباره چرایی خرید این دوربین، هزینه اش که گفته می شد بیش از یک میلیارد تومان بوده است و علت از کار افتادن زود هنگام آن حرف و حدیث بسیار بوده است و تا این لحظه هنوز هیچ مسوولی بطور دقیق نگفته که چرا این دوربین گرانقیمت به این روز افتاد و از آن مهمتر اینکه چرا ماه هاست از کار افتاده و برای راه اندازی مجددش کاری صورت نمی گیرد؟
پیش از این برخی منابع گفته بودند که مهندسان ایرانی قادر به تعمیر دوربین نیستند؛ این در حالی بود که دو مهندس اتریشی برای نظارت بر کار دوربین عنکبوتی مدتی در ایران بودند و حالا هم باردیگر گفته می شود که
قرار است خارجی ها این دوربین را تعمیر کنند.
در همین راستا «توفیق کابلی» ریاست مجموعه ورزشی آزادی به خبرنگار ما گفت:« بنده درباره مشکلات این دوربین ، غیبتش در دربی اخیر و چرایی خرابی اش اطلاعاتی ندارم چون این دوربین به ما تعلق ندارد و جزو اموال صدا و سیما است، اما دوستان تا آخر وقت پنجشنبه مشغول کار روی این دوربین بودند تا به دربی برسد و این اتفاق رخ نداد!»
وی افزود:« بهتر است دراینباره با آقای هاشمی صحبت کنید.»
« مهدی هاشمی» تهیه کننده برنامه فوتبال برتر نیز به «جهان» گفت:« بنده درباره تعمیر نشدن این دوربین در یکسال گذشته و خبر خریداری احتمالی آن از سوی وزارت ورزش و جوانان اطلاعاتی ندارم و در اینباره باید از معاونت فنی صدا و سیما سوال بپرسید زیرا ما فقط بهره بردار هستیم.»
وی افزود:«تا جایی که بنده می دانم مشکل دوربین 99 درصد حل شده و از بازی های بعدی بکار گرفته می شود و برای دربی هم می توانستند این دوربین را بکار بگیرند اما تصمیم بر این شد که قعلا ریسک نکنند تا کاملا آمادهشود.
هاشمی در انتها و در پاسخ به این پرسش که دقیقا مشکل دوربین چه بوده و آیا استفاده نادرست از آن موجب این اشکال شده گفت:« بنده اطلاعی دراینباره ندارم و ما فقط بهره بردار هستیم؛ شما باید از معاونت فنی صداو سیما سوال بپرسید.»
اینکه یک وسیله گران قیمت خریداری می شود و یکسال خاک می خورد به همان اندازه ای عجیب است که هنوز کسی نمی داند چه بر سر آن آمده است!
از طرف دیگر این پرسش مطرح می شود که؛ آیا اساسا فوتبالی که بهترین بازی اش یعنی دربی با آن کیفیت پایین فنی برگزار می شود به تصویربرداری از طریق اسپایدر کم نیاز دارد؟
خیلی ها بر این نظرند که اگر بجای هزینه هنگفت و بی حاصل برای خریداری این دوربین، سطح پخش مسابقات فوتبال را با همان دوربین های روی زمین-نه عنکبوتی-بالاتر می بردیم(بویژه بازی هایی که در شهرستانها برگزار می شود) رضایت مخاطبین مسابقات فوتبال فراهم می شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024