عمده دلایل جابهجایی این روستاها موقعیت نامناسب، قرار گرفتن بر روی غارها، شیب تند، قرار گرفتن در مسیر سیل و ... بوده است.
به گزرش انتخاب به نقل از فارس، فرماندار ورزقان گفت: بعداز زلزله 21 مرداد امسال مکان و محل هفت روستا در شهرستان ورزقان تغییر یافته و ساخت و ساز این روستاها در محل جدید انجام شده است.
محرم فروغی افزود: عمده دلایل جابهجایی این روستاها موقعیت نامناسب، قرار گرفتن بر روی غارها، شیب تند، قرار گرفتن در مسیر سیل و ... بوده است.
وی در مورد تعداد خانوارهایی که در این جابهجای نقل مکان کردهاند، گفت: براساس آمار و سرشماریهای قبل از زلزله این روستاها 212 خانوار ساکن را در خود جا داده بودند که بعداز زلزله و جابهجایی روستاها 533 خانوار برای استفاده از تسیهلات ساخت و ساز اقدام کردهاند.
فروغی در مورد این افزایش قابل توجه یادآور شد: بیشتر خانوارهای اضافه شده ساکنان فصلی بودند ولی در مواردی نیز باتوجه به سکونت چند خانواده در یک واحد مسکونی قبل از زلزله، سرپرست خانوار اقدام به تفکیک و جدایسازی محل زندگی فرزندان خود کرده است.
این مقام مسئول وزارت کشور در بخش ورزقان در مورد روند ساخت و ساز در این روستاهای جابهجا شده گفت: ساخت و ساز در این روستاها ادامه دارد ولی واحدهای اتمام یافته هنوز تحویل داده نشده و دلیل آن اقدامات صورت گرفته برای تجهیز واحدها و خود روستاها به امکانات زیربنایی از جمله آب، برق، گاز و ... است که با تحقق این امر تحویل واحدها به صاحبانشان صورت خواهد گرفت.
وی روستاهای نسلآباد، تازهکندی بکرآباد، چایکندی، شخملو، امیرآباد، ایشخلی و میرزاعلی کندی را روستاهایی اعلام کرد که تغییر مکان و جابهجایی برای آنها اتفاق افتاده است.
در اثر زلزله 21 مرداد امسال در منطقه ارسباران آذربایجانشرقی 11 شهرستان به متراژی بیش از 5 هزار و 500 کیلو متر تحت تاثیر این زمین لرزه قرار گرفتند که شهر ورزقان و 91 روستای آن با بیشترین خسارت روبهرو شدند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024