همه از خواص و فواید عسل میگویند و این روزها به دلیل گرانی و استقبال بسیار از این ماده غذایی، متاسفانه عسلهای تقلبی زیادی هم در بازار پیدا میشود.
عسل طبیعی و خالص، اصلا باید شکرک بزند. آنزیمها و قند موجود در عسل باعث شکرک زدن آن میشود. اجسام خارجی از قبیل ذرات موم، گرده گل یا حتی گرد و غبار میتوانند بهعنوان هسته تبلور باشند. شاید بتوان گفت که عسل طبیعی و خالص را فقط میتوان در آزمایشگاههای مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد.
تقلب در ساخت عسل به روشهای متنوعی انجام میشود به صورتی که حتی اگر شما را بالای سر یک کندوی عسل هم بردند، باز هم نمیتوانید مطمئن باشید عسلهای روی شبکه مومهای این کندوها تقلبی است یا اصل. یک روش تقلب در ساخت عسل این است که مواد گلوکزی را در آب و شیره گیاهان حل میکنند و بهصورت عسل درمیآورند. راه دیگر این است که به جای گیاهان، زنبورها را با آب قند تغذیه کنند. این عسل در آزمایشگاه به علت درصد بالای ساکاروزی که دارد، قابلتشخیص است، اما در مغازههای عسلفروشی تقریبا غیر ممکن.
یکی از روشهای کمی مطمئن برای شناخت عسل خوب، این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطرههای عسل حل نشدند و ته لیوان تهنشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشتههایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 31,دسامبر,2024