به گزارش سرویس سیاسی انتخاب به نقل از اعتماد ؛ در اين ميان آنچه كه باعث شد، اخبار راجع به مطهري بيش از گذشته به چشم بيايد، هشدار روز گذشته او درباره احتمال بررسي عدم كفايت سياسي احمدينژاد و برگزاري پيش از موعد انتخابات رياستجمهوري بود. مطهري روز گذشته، در گفتوگو با خبرگزاري ايلنا، اعلام كرد كه اگر دولت بدون اجازه مجلس فاز دوم هدفمندي يارانهها را اجرا و قيمت كالاها را افزايش دهد، بايد رييسجمهور را استيضاح و عدم كفايت سياسي وي را مطرح كرد.
او در رابطه با احتمال اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها و افزايش قيمت نان و بنزين به دنبال اين موضوع گفت: «طبق مصوبه مجلس شوراي اسلامي دولت تا پايان سال جاري حق اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها و افزايش قيمتهاي موضوع اين قانون را ندارد. دولت ميتواند با پيش بيني منابعي در بودجه سال ?? كل كشور اجراي فاز دوم را به مجلس پيشنهاد و بعد از تصويب اجرا كند.»
نماينده منتقد تهران خاطرنشان كرد: اگر دولت بخواهد بدون اجازه مجلس فاز دوم هدفمندي يارانهها را در كشور اجرا كند و قيمت كالاهاي موضوع اين قانون را افزايش دهد به نظر من كار از سوال گذشته و بايد رييسجمهور را استيضاح و عدم كفايت سياسي وي را مطرح كرد تا پس از بركناري او طبق قانون ظرف پنجاه روز رييسجمهور جديد انتخاب شود. اگرچه اتخاذ مواضعي از اين دست از سوي مطهري امري مسبوق به سابقه است، اما انتشار اخبار ديگر درباره فعاليت تشكلي كه حول محور مطهري و با نام «صداي ملت» در انتخابات مجلس نهم اعلام موجوديت كرد، نماينده منتقد مجلس را بيش از گذشته در كانون توجه قرار داد.
روز گذشته و همزمان با اعلام نظر حجتالاسلام علي عسگري درباره هم انديشي با مطهري براي انتخابات رياستجمهوري، عليرضا محجوب هم از تلاش براي فعالسازي فراكسيون «صداي ملت» در مجلس خبر داد. اين دو خبر در كنار حضور مداوم علي مطهري در صدر اخباري چون طرح سوال از احمدينژاد و پيگيري مسائل مربوط به زندانيان سياسي و پرونده ستار بهشتي، باعث افزايش گمانهزنيها درباره احتمال حضور نماينده منتقد تهران در انتخابات رياستجمهوري شد.
حجتالاسلام علي عسگري در اين باره به مهر گفته است: «يكسري از دوستان، آقاي مطهري را براي حضور در انتخابات رياستجمهوري سال آينده تشويق و ترغيب كردهاند، اما بنده تاكنون جديتي از وي براي فعاليت در اين حوزه نديدهام. »
اين نماينده مجلس هفتم با بيان اينكه حضور مطهري در مجلس بسيار تاثيرگذار است و كاش به جاي يك مطهري، 100 مطهري در مجلس داشتيم، گفت: «در گفتوگوهايي كه با مطهري داشتم خطاب به من گفت، حال كه آقاي هاشمي آمدن را نپذيرفت، در قالب صداي ملت و مطالبات آن چه كنيم كه بحث در اين زمينه به بعد از همفكري و همانديشي بيشتر موكول شد. »
عسگري در پاسخ به سوالي درباره اينكه احتمال تبديل شدن صداي ملت به حزب براي فعاليت در انتخابات رياستجمهوري يازدهم وجود دارد يا خير؟ گفت: «تا به حال سعي كردهايم چراغ صداي ملت خاموش نشود، براي اينكه اين تشكل براي انتخابات رياستجمهوري آينده در قالب يك حزب يا جبهه عمل كند، صحبتهايي شده است. »
وي اضافه كرد: «تاكنون روي نحوه و روش كار درباره اينكه صداي ملت حزب باشد يا گفتمان بحثهايي شده است. اگر زمينه فعاليت حزبي به وجود بيايد، اين تشكل تبديل به حزب خواهد شد در غير اينصورت در قالب جبهه و گفتمان فعاليت خواهيم كرد.»
اما ديگر نمايندهيي كه به همراه علي مطهري در قالب ليست «صداي ملت» به مجلس راه يافت، اظهارات ديگري در زمينه فعاليت صداي ملت در انتخابات رياستجمهوري آينده دارد. عليرضا محجوب، نماينده عضو خانه كارگر كه در مرحله انتخابات مجلس نهم به همراه علي مطهري در ليستي با عنوان «صداي ملت» قرار داشت و به مجلس هم راه يافت، درباره فعاليتهاي اين تشكل گفته است: «قرار بود از ابتدا و حتي قبل از انتخابات، صداي ملت به صورت يك تشكل دربيايد اما فضا به خوبي و مطلوبيتي كه مورد نظر بود نرسيد. »
محجوب همچنين درباره فعاليت اين جريان براي انتخابات رياستجمهوري تصريح كرد: «اينكه خيلي موضوع بعيدي است اما امكان آن هم وجود دارد. البته بحث از امكان اين نيست كه تصميمي گرفته شده يا بناست تصميمي گرفته شود. »
آنچه حجتالاسلام عسگري درباره نگاه علي مطهري به انتخابات آينده بيان كرده، زماني قابل تاملتر به نظر ميرسد كه، اظهارات هفته قبل خود مطهري را هم مرور كنيم. او هفته گذشته با اشاره به ديدار «همفكران خود» با آيتالله هاشمي گفته بود: «بنده به ايشان گفتم كه خوب است براي يك دوره چهارساله كانديداي رياستجمهوري شويد و با توجه به نفوذي كه روي گروهها و شخصيتهاي سياسي داريد كشور را به حالت تعادل برسانيد تا اينكه در دوره بعدي فرد ديگري مسووليت را بپذيرد. البته ايشان نپذيرفتند و گفتند كه به دليل شرايط جسمي نميتوانم اين درخواست را بپذيرم. اما در عين حال گفتند كه اگر كانديداي معتدل و مقبولي باشد من از او حمايت ميكنم. «اين اظهارات وقتي در كنار تحركات جديد چهرههاي همسو با مطهري براي فعال كردن «صداي ملت» در مجلس همراه شد، شائبه كانديداتوري مطهري را به عنوان كانديداي معتدل مورد حمايت هاشمي تقويت كرد.
اما نماينده تهران از اظهارنظر درباره اين گمانهزنيها خودداري كرد و بر لزوم دارا بودن «تجربه» براي كانديداي مطلوب رياستجمهوري تاكيد كرد. آنچه ميتوان از اظهارات ديروز چهرههاي نزديك به مطهري و خود او برداشت كرد اين است كه طيف فكري نزديك به مطهري، صرفنظر از كانديداتوري او، به فعاليت براي حضور در انتخابات رياستجمهوري آتي ميانديشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024