به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد یوسف نقیایی با اشاره به سومين بسيج اطلاع رساني تغذيه اي از تاريخ 9 تا 15 دي ماه با عنوان «غذاهاي بومي و سنتي»، گفت: غذاهاي سنتي و بومي در هر منطقه و شهر جزئي از ميراث و فرهنگ آن منطقه محسوب مي شود به طوري كه اين غذاها طي سالها از نسل هاي گذشته به ما رسيده اند و در سالهاي اوليه كه اين غذاها طراحي و مورد مصرف قرار گرفت بسته به نيازهاي آن منطقه و مواد اوليه موجود در آن طراحي و تهيه شد و برخي از اين غذاها بتدريج با گذشت زمان غني و غني تر شد.
وي ادامه داد: معمولا اين غذاها نيازهاي ضروري و اصلي يك منطقه را برآورده مي كند بنابراين كنار گذاشتن اين غذاهاي سنتي مي تواند بر تغييرات فيزيولوژيك بدن در آن منطقه تاثير بسزايي داشته باشد.
نقيايي تصريح كرد: از طرفي ورود غذاهاي غير سنتي كه معمولا در تهيه آنها محصولات فرآوري شده نه چندان مناسب به وفور استفاده مي شود، مي تواند در افزايش و گسترش بيماري هاي تغذيه اي يك منطقه اثرگذار باشد بنابراين بهترين توصيه در اين خصوص توجه به افزايش مصرف غذاهاي سنتي مي باشد.
اين كارشناس مسوول تغذيه افزود: نكته مهم در اين خصوص توجه به تركيبات و مواد اوليه اين غذاها مي باشد و در صورتي كه بسته به شرايط فيزيولوژيك فرد بتوان آنها را تغييرات بسيار مختصري داد به عنوان مثال در مورد استفاده از غذاهاي سنتي كه در آن از نمك يا روغن فراوان استفاده مي شود، مي توان با كاهش مواد اوليه بر سلامت آن غذا افزود و آن را براي مصرف افراد با بيماري هاي فشار خون و قلبي عروقي مناسب نمود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024