يك روانشناس باليني با تاكيد بر اينكه والدين در حضور فرزندان خود به مشاجره نپردازند متذكرشد: كودكان از دعوای ساده پدر و مادر در ذهن خود یه فاجعه بيش از حد تصور ساخته كه اين مهم باعث مي شود كودك شخصيتي مضطرب داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، فرزاد فرهودي بر مهارت كنترل خشم در زوجين به ويژه مردان تاكيد كرد و اظهارداشت: ژنتيك نقش موثري در بروز خشم دارد، بررسي ها در دنيا نشان داده است، افرادي كه در سنين كودكي در شرايط دشواري ناسازگار و حساس بوده اند در سنين بزرگسالي نيز تحت تاثير شرايط سخت و دشوار نيز علاوه بر ناسازگاري از خود واكنش منفي نشان مي دهند.
فرهودي در ادامه با اشاره به گزيده اي از مشكلات رفتاري كودكان در منزل و مدرسه اعم از مشكلاتي همچون اختلال بيش فعالي، نافرماني، پرخاشگري و انزوا در كودكان خاطرنشان كرد: مشكلات عصبي و رواني والدين بر روي رفتار كودكان تاثير گذار خواهد بود، به عبارتي؛ مادر مضطرب فرزند مضطرب تربيت و مادر وسواسي فرزند وسواسي تربيت مي كند.
روانشناس باليني با تاكيد بر اينكه والدين در حضور فرزندان خود به مشاجره نپردازند متذكرشد: كودكان از دعوای ساده پدر و مادر در ذهن خود یه فاجعه بيش از حد تصور ساخته كه اين مهم باعث مي شود كودك شخصيتي مضطرب داشته باشد.
اين روانشناس باليني با بيان اينكه ژن وسواس و اضطراب مي تواند از مادر به كودك منتقل شود افزود: در عين حال مادر و پدر افسرده نيز مي توانند بر روي روح و روان فرزندان خود تاثيرات سوئي بگذارند.
اين روانشناس تصريح كرد: تفاوت سليقه در سبك تربيت فرزند توسط والدين در بلند مدت باعث ايجاد تعارض در كودك مي شود و در نهايت موجب عدم تشخيص امور صحيح از اشتباه در كودك مي شود بنابراين توصيه مي شود والدين هنگام تربيت فرزند در عين هماهنگ بودن با يكديگر جايگاه اقتدار خود را در خانواده حفظ كنند.
فرهودي با اشاره به مسائل خلقي بين زوجين گفت: مرد يا زن مضطرب يا افسرده تاثيرات نامطلوبي بر روي ارتباطش با همسر دارد چرا كه يك زن يا مرد افسرده فاقد انرژي بوده، از نظر خواب و تغذيه دچار اختلال شده و در نتيجه شور زندگي را ندارد.
اين روانشناس ضمن اشاره به تفاوتهاي روانشناختي مردان و زنان بيان كرد: زنها توانايي برقراري ارتباط كلامي و روابط اجتاعي بالاتري نسبت به مردان دارند در حالي كه مردان منطقي تر عمل مي كنند و به عبارت ديگر؛ زنان در بيان احساسات و عواطف توانايي بيشتري نسبت به مردان دارند.
وي بر بيان احساسات و عواطف بين زوجين تاكيد و خطاب به زوجين توصيه كرد: زن و مرد بايد عواطف و نيازهاي يكديگر را بشناسند و ضمن برقراري ارتباط چشمي با يكديگر به بيان عواطف و احساسات خود بپردازند.
اين روانشناس باليني بر گوش دادن فعال و برقراري تماس چشمي در زوجين تاكيد كرد و افزود: زن و مرد سعي كنند به گفتگوي هاي روزانه خود اهميت بيشتري بدهند و حتي در حضور فرزندان خود نيز به ابراز احساسات كلامي بپردازند.
مشكلات زناشوئي و جنسي زوجين بعد از مسئله اعتياد دومين علت طلاق
وي ضمن اشاره به مسائل و مشكلات زناشوئي تصريح كرد: نتايج مطالعات نشان مي دهند؛ مشكلات زناشوئي و جنسي زوجين بعد از مسئله اعتياد دومين علت طلاق در جوامع قلمداد مي شود.
فرهودي تاكيد كرد: شاید به جرات بتوان گفت مشکلات جنسی زوجین بعد از مسئله اعتیاد مهمترین عامل اختلافات زناشویی و حتی طلاق است. چه بسا ازدواجهای به وصال نرسیدهای که بعد از گذشت ماهها یا حتی سالها هنوز زوجین موفق به برقراری نزدیکی کامل نشدهاند و شرم و حیا و نا آگاهی، آنها را به سوی درمان صحیح سوق نمیدهد در حالي كه با مراجعه به مراكز مشاوره و صحبت كردن با روانشناس اين مهم مرتفع خواهد شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025