"دولت وحدت ملی" شعار خوش خط و خالی است که بار دیگر در فضای سیاسی جامعه مطرح شده و موافقفان و مخالفان خود را به واکنش واداشته است.
بر کسی پوشیده نیست که پشت پرده و صحنه گردان اصلی این شعار شخص اکبر هاشمی رفسنجانی است. اما دولت وحدت ملی چیست و هدف هاشمی از مطرح کردن دوباره این مساله چیست؟!
1) تشکیل دولت وحدت ملی منوط به زمانی است که کشوری با بحران اساسی در حاکمیت و اداره کشور، انسداد سیاسی و تقابل قوا روبرو شده و چاره ای جز وفاق همه گروه های سیاسی موجود در کشور نباشد. کشورهایی مثل لبنان، عراق، افغانستان، در حال حاضر مصر مرسی و ... با پدیده دولت وحدت ملی مواجه بوده اند.
لذا القای بحران و شرایط غیرعادی لازمه طرح چنین مساله ای است. منادیان این طرح باید پاسخگو باشند که وضعیت کشور ما به کدام یک از کشورهای فوق شباهت دارد؟! آیا درگیر نبردهای داخلی هستیم؟ آیا زندگی مردم از حالت عادی خارج شده است؟! آیا اداره کشور با بن بست مواجه شده است؟! گرچه در ماه های اخیر وضعیت اقتصادی به دلایل مختلف دچار نوسانات شدید شد و فشاری بر مردم وارد آمد، اما الحق و الانصاف آیا اختلالی در زندگی مردم بوجود آمد که آنها را به خیابان ها بریزد؟!
شاید آقای هاشمی فراموش کرده اند دوران مدیریت خود را که مردم چگونه زیر بار تورم 49 درصدی کمر شکستند و طاقت آوردند و البته طبیعی است وقتی در آن شرایط فرزندان دلبند هاشمی به سوارکاری و اسکی و ... می رفتند و غذای اسبان دخترکش هندوانه بود، خبری از وضعیت مردم نداشته باشند.(کتاب بی پرده با هاشمی رفسنجانی/قدرت الله رحمانی)
2) نکته بعدی در دولت وحدت ملی، حضور همه گروه ها و جناح های سیاسی با هر فکر و دیدگاهی است. آذر ماه سال 1387 به بهانه روز مجلس و قانون اساسی، علی لاریجانی همایشی ترتیب داد با عنوان 30 سال قانونگذاری و نظارت که در این همایش از گروه های مختلفی دعوت به عمل آمده بود. از آیات عظام جنتی و مهدوی کنی گرفته تا ملی – مذهبی های مطرود امام و اصلاح طلبان تندرو و کندرو و ...! در این همایش اولین جرقه های وحدت ملی زده شد و همه دم از وحدت زدند. ( و البته آقای هاشمی در این همایش جرقه تشکیک در صحت انتخابات و رای مردم را نیز زد ). در طرح دولت به اصطلاح وحدت ملی حضور گروه ها دقیقاً به این شکل خواهد بود. یعنی موافق و مخالف و معاند و انقلابی و ضد انقلاب دور جمع شوند تا کشور را از وضعیت بحرانی نجات دهند!
نکته اساسی در تعریف "وحدت" است. وحدت حول چه محور و آرمانی؟! سوالی است که همیشه مطرح بوده و البته حضرات مدعی پاسخی برای آن نداشته اند. اگر وحدت برای انقلاب است، حضور ضد انقلاب چه وجهی دارد؟ اگر وحدت حول ولی فقیه است، کسانی که همواره در گفتار و کردار با ولی فقیه زاویه داشته اند چگونه می توانند در این وحدت جمع شوند؟!
3) هاشمی معتقد است انتخاب دکتر احمدی نژاد توسط مردم در سال 84 عدول انقلاب از مسیر اصلی خود و انحراف کشور بوده است. طبیعی است که وقتی در عین ناباوری امثال هاشمی، مردم به گفتمان عدالت و احمدی نژادی که نماینده این گفتمان بود، رای دادند و حلقه بسته مدیران وابسته به او را شکستند، سیستم از دست هاشمی و اعوان وانصار او خارج شده و او را در صدد بازگرداندن اوضاع به همان روال گل و بلبل سال های 70 برآورد. لذا وقتی با فتنه 88 هم راه به جایی نبردند، متوسل به طرح دولت وحدت ملی شده اند تا شاید از این گذرگاه بار دیگر شخص هاشمی و یا شخص مدنظر هاشمی بر مسند دولت نشیند!
4) با توجه به بند 1، وضعیت کشور یا باید بحرانی شود و یا حداقل بحرانی جلوه داده شود. لذا باید منتظر خلق بحران های جدید باشیم. جدای از تلاش خناسان و منافقان برای ایجاد تنش و بحران در کشور، برخی سوء مدیریت های دولت بخصوص در زمینه اقتصاد و نیز تلاش جبهه استکبار برای افزایش تحریم ها و فشارهای اقتصادی بر ایران، زمینه را برای القای وضعیت غیرعادی فراهم می کند. از سوی دیگر مدتی است جریان خاصی در کفایت سیاسی دولت تشکیک کرده و اگر نبود امر رهبر معظم انقلاب در توقف سوال از رییس جمهور، چه بسا تاکنون آن جریان خاص کار را به عدم کفایت دولت کشانده بود. متاسفانه درگیری های لفظی سران قوا به بهانه های واهی و برخی تصمیمات و انتصابات شبهه افکن دولت، بر القای تشنج در فضای سیاسی کشور می افزاید.
این مقدمه القای بحران و اوضاع غیرعادی، یک موخره هم دارد و آن، درخواست سیاسیون از یک ناجی بزرگ و مورد اعتماد برای خارج کردن کشور از بحران است. این ناجی هم کسی نیست جز اکبر هاشمی رفسنجانی!
چنانچه ایشان در ماه های اخیر مکرراً با نامناسب خواندن وضعیت فعلی کشور، به تعریف و تمجید از دولت خود پرداخته و بر توانایی خود در اداره کشور در شرایط سخت پس از جنگ تاکید می کند. پایگاه اطلاع رسانی هاشمی نیز دولت وحدت ملی را در دولت سازندگی متبلور می نمایاند و این روزها کم نیستند افراد و اشخاصی که هاشمی را ناجی مملکت دانسته و از او خواهش می کنند به صحنه بیاید.
5) اما مهمترین نکته در این طرح، نقش مردم است. مردمی که هاشمی همیشه سنگ آنها را به سینه می زند و برای آنها دل می سوزاند، در سال 1378 (مجلس ششم) و سال 1384 (ریاست جمهوری نهم) نه بزرگی به او گفتند. با فشارهای همین مردم هاشمی از اقامت نماز جمعه نیز کنار رفت. هاشمی را شاید سیاسیون حمایت کنند اما آیا مردم هم به او اعتماد می کنند؟!
به هرحال مسلم است که تشکیل دولت وحدت ملی با شرایط نظام تناسبی نداشته و ملتی که خالق حماسه 9 دی بودند، فرصت تنفس به فتنه گران جدید را نخواهند داد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025