کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در روز جهانی دیابت توصیه کرد: مبتلایان به دیابت از میوه‌های تازه و کلوچه‌های کم چربی و غلات به عنوان میان وعده استفاده کنند همچنین این افراد هر روز صبح، غلات پرفیبر را برای صبحانه انتخاب کرده و از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شکر خودداری کنند

علی اکبر کمالی اردکانی در گفت‌و‌گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به روز جهانی دیابت اظهارداشت: بیماران مبتلا به دیابت نوع اول سعی کنند برنامه غذایی خود را به طور منظم تنظیم کنید، به نحوی که هر روز در ساعات معینی غذا بخورید.

 

این کار‌شناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه دیابتی‌ها روزانه بین ۴ تا ۵ وعده غذا بخورند خطاب به یابتی‌ها گفت: در هر وعده مقادیر متناسبی از کربوهیدرات‌ها را مصرف کنید تا دچار عوارض ناشی از نوسانات قندخون نشوید.

 

وی با تاکید بر کاهش مصرف چربی دریافتی و مصرف قندهای ساده مانند شکر، شکر قرمز، عسل و شربت ذرت افزود: این بیماران مصرف فیبر را تا میزان ۲۵ میلی گرم به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوکالری دریافتی افزایش دهند، از طرف دیگر دیابتی‌ها میزان کالری موردنیاز روزانه خود را با متخصص تغذیه مشورت نمایند.

 

کمالی با تاکید بر افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر اعم از انواع میوه و سبزی، حبوبات و غلات سبوس دار در این بیماران توصیه کرد: دیابتی‌ها تلاش کنند از محصولات بدون قند مانند نوشابه‌های بدون قند، ژله بدون قند و بیسکوئیت‌های بدون قند استفاده کنند.

 

وی توصیه کرد: این بیماران از میوه‌های تازه و کلوچه‌های کم چربی و غلات به عنوان میان وعده استفاده کنند همچنین هر روز صبح، غلات پرفیبر را برای صبحانه انتخاب کرده و از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شکر خودداری کنند.

 

این کار‌شناس صنایع غذایی با تاکید بر جایگزین نمودن میوه تازه به جای آب میوه در این افراد گفت: دیابتی‌ها ضمن مصرف شیرهای کم چرب، روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا