یزدفردا :در لابلای خبرهای امروز خبرهای خواندنی زیادی است که به خواندنش می ارزد و همکاران سرویس تامین خبر یزدفردا سعی خواهند کرد با بازنشر خبر های انتخابی تحت عنوان در لابلای اخبار فرداییان را از آنها مطلع نمایند .
به تازگی سایت ویکیلیکس اسنادی منتشر کرده که در آن فهرستی از شخصیتهای سیاسی و اجتماعی مصری ارائه میدهد که سفارت آمریکا در قاهره تامین کننده مالی آنها بودهاند.
به گزارش گروه بین الملل مشرق، اخیرا سایت معروف «ویکیلیکس» اقدام به انتشار اسناد محرمانهای درباره اقدام سفارت آمریکا در قاهره به حمایت و تامین مالی فعالان مصری به صورت محرمانه طی سالهای اخیر کرده است.
همچنین تلگرافهای دیپلماتیکی ارائه شدهاند که فهرستی از شخصیتهای عمومی و حقوقی مصری را برملا میکند که طی دوره ریاست جمهوری سه دههای «حسنی مبارک»، رئیس جمهوری مخلوع مصر به سفارت آمریکا رفت و آمد داشتند.
براساس بسیاری از این تلگرافهای دیپلماتیک که توسط ویکیلیکس ارائه شدهاند، شماری از سازمانها و نهادهای حقوقی و سازمانهای غیردولتی به صورت مستقیم و در مواردی بدون مجوز حکومت وقت مصر از هیئت کمکهای آمریکایی کمکهای مالی دریافت کردهاند.
همچنین آشکار شده که سفارت آمریکا پافشاری بسیاری در خصوص دیدار محرمانه با برخی شخصیتها و فعالان مصری و حمایت مالی از آنان با هدف کسب اطلاع از اوضاع داخلی جاری در مصر داشته است.
این اسناد به این نکته اشاره میکنند که «مارگریت اسکوبی»، سفیر سابق آمریکا در قاهره نه تنها اصرار بسیار داشت که دیدارهایش با این شخصیتها و فعالان مصری مخفی بماند، بلکه میخواست نام کسانی که اطلاعاتی درباره اوضاع جاری در مصر و آینده سیاسی آن، اطلاعاتی به سفارت آمریکا دادهاند، نیز به جایی درز پیدا نکند.
در این راستا سایت ویکیلیکس به تلگراف شماره ( 08CAIRO941 ) اشاره میکند که از قاهره توسط مارگریت اسکوبی به واشنگتن ارسال شده و در آن سفیر سابق آمریکا در قاهره میگوید: سفارت به طور مستمر در حال اجرای دستورات رئیس جمهوری آمریکا در زمینه برقراری دمکراسی در مصر است و ما به طور مستمر با بخش گستردهای از معارضان سیاسی و فعالان حقوق بشر و دمکراسی و روزنامهنگاران مستقل و معارض و نویسندگانی هستیم که ترویج کننده دمکراسی و حقوق بشر در مصر هستند.
همچنین یک سند دیگر که دارای شماره (09CAIRO325) میباشد، اظهار میکند: اسکوبی شماری دیگر از فعالان مصری را به مراسم چای یا جشنهای سفارت یا دیدارهای خصوصی به منزلش برای صرف شام یا نهار دعوت میکرد تا اطلاعاتی سیاسی و حقوقی از اوضاع مصر به دست آورد.
براین اساس این اسناد فهرستی از نام شخصیتهای مصری ارائه میدهد که از سفارت آمریکا در قاهره کمکهای مالی دریافت میکردند.
1- هشام قاسم، بنیانگذار روزنامه «المصري اليوم» و برنده جایزه دمکراسی در سال 2007 .
2- اسامه الغزالی حرب، عضو سندیکای روزنامهنگاران مصر و عضو حزب دمکراتیک سابق حاکم که قراطي الحاكم سابقا و مجله «سیاست بین الملل» وابسته به موسسه انتشاراتی الاهرام را منتشر میکرد.
3- انور عصمت السادات، عضو سابق حزب سابق حاکم بر مصر و رئیس یک سازمان غیر دولتی ثبت نشده بود. وی همچنین رئیس حزب «اصلاح و توسعه» نیز بود که اجازه فعالیت نیافت.
4- حسن نافعه، استاد معروف مصری.
5- هاله مصطفى، روزنامهنگار مصری نویسنده و منتشرکننده مجله «دمکراسی» وابسته به موسسه انتشاراتی الاهرام.
6- حسام عيسى، عضو حزب ملی الناصری و استاذ حقوق.
7- داليا زياده، فعال و نویسنده مصری و نماینده یکی از سازمانهای شیعی آمریکایی در این کشور به نام «كنگره اسلامی آمریکا» که بسیار به «جرج بوش»، رئیس جمهوری اسبق آمریکا نیز نزدیک بود.
8-هشام البسطويسی، قاضی سابق که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور نیز خود را نامزد کرده بود.
9- حسام بهجت، مدير طرح مصر برای حقوق بشر که تلاش دارد، ایده آزادی عقیده و مذهب را بين مسلمانان و مسيحيان ترویج کند. وی همچنین عضو کمیته دفاع از آزادی امیال جنسی نیز میباشد.
10- جميله اسماعيل، فعال مصری و همسر سابق «ايمن نور»، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر مصر.
11- نجاد البرعی، مدير سازمان حامی برنامه اقدام برای مشارکت در خاورمیانه که «جرج بوش»، رئیس جمهوری سابق آمریکا ارائه دهنده آن بود.
12- حافظ ابوسعده، مدير سازمان دفاع از حقوق بشر مصر.
13- منى ذوالفقار، عضو شورای دفاع از حقوق بشر مصر و از نزدیکان «سوزان مبارك»، همسر رئیس جمهوری سابق مصر و بانوی اول سابق این کشور.
14- مايكل منير، رئيس سازمان آمريكایی قبطیهای مصر یا همان مسیحیان این کشور و مؤسس سازمان غير دولتی مصری «دست در دست هم» که از جمله سیاستهای آن تشویق مصریها به حضور در عرصه سیاسی این کشور است.
15- وائل نواره، از اعضای حزب الغد.
16- انجي حداد، مدير سازمان آفريقایی – مصری حقوق بشر.
17-غاده شهبندار، رئيس سازمان نظارت بر انتخابات تحت عنوان «شما را میبینیم».
18- باربارا سعد الدين ابراهيم، همسر آمریکایی فعال مصری- آمريكايی «سعد الدين ابراهيم» و از نویسندگان روزنامه «المصری اليوم».
19- احمد سميح، مدير اندیشکده تسامح و مبارزه با خشونت «اندلس» و از نویسندگان رادیو «آزادی ما».
20- مازن حسن، مدير سازمان نگاهی به پژوهشهای زنانه.
21- حمدی قناوی، کارمند سازمان اصلاح و تعدیل قانون کیفری عربی و عضو مؤسس مركز عربی مستند سازی و پیگرد حقوقی جنایتکاران جنگی.
22- دعاء امين، عضو کمیته اجرایی و از مربیان اندیشکده تسامح و مبارزه با خشونت و حقوق بشر «اندلس».
23- مروه مختار، فعال حقوق بشر مصری.
24- ناصر امين، وکیل مصری و مدير مركز عربی استقلال قضات مصر.
25- عمرو الشوبكی، تحلیلگر سياسی مركز تحقیقات و پژوهشهای استراتژیک الاهرام و یکی از بنیانگذاران جنبش مصری «كفايه».
برچسب ها: مسئولان ، مصری ، اسامی ، کمک ، مالی ، مشرق ، آمریکا ، سفیر ، ویکی لیکس
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024