به گزارش يزدفردا:استاد فخرالدین حجازی که بسیاری وی را با عنوان "فعال سیاسی" می شناسند، به واسطه تالیف ده ها اثر وزین وگرانقدر همچون زندگانی امام حسن (ع)، نقش پیامبران در تمدن انسان، جنگ از دیدگاه نهجالبلاغه، چهار بنیان ، هفت حصار، سفرنامه فرنگ، سی مقاله، نقش و نفوذ صهیونیسم در اروپای غربی، بلال سخنگوی نهضت پیامبر، امت و امامت و... بیشتر چهره ای فرهنگی داشته است.
استاد که سخنان توفنده وبیدارکننده اش در طول دوران مبارزات و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران نمایندگی در یاد و خاطره همه یاران انقلاب به یادگار مانده است، پس از تحمل سالها بیماری روز شنبه دار فانی را وداع گفت.
محقق گرانقدر استاد فخرالدین حجازی است كه با از خودگذشتگی، عمری مظلومیت اسلام را فریاد كرد و با تمام توان فرهنگ پر بار و غنی این مرز و بوم را پاسداری نمود
وی که از پیشکسوتان مبارزه با رژیم طاغوت بود،در طول حیاتش درسایه رهبری حضرت امام (ره) در صف پیشین جوانان این مرز و بوم قرارداشت و در این راه متحمل مشقات فراوان از جمله بازداشت و زندان گردید.
وی که از شاگردان و همراهان استاد محمدتقی شریعتی و نماینده اول مردم تهران در دور اول مجلس شورای اسلامی بود، به سبب سخنرانی خود شهرت دارد که همواره مخاطبان بسیاری داشته است. از وی کتابهای متعدی درباره موضوع انقلاب و شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی منتشر شده است. این رجل قدیمی جمهوری اسلامی در آخرین مسئولیت خود بنیانگذاری و اداره بنیاد بعثت را به عهده داشته است.
پیکر فخرالدین حجازی از فعالان سیاسی مبارز دوران انقلاب اسلامی ساعت 9 صبح روز دوشنبه در تهران تشییع می شود.
خلیل حجازی از اعضای خانواده فخرالدین حجازی در گفتگو باخبرنگار مهر اعلام کرد: مراسم تشییع جنازه حجازی نماینده اول مردم تهران در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی، ساعت 9 صبح پس فردا از مقابل موسسه انتشارات علمی - اسلامی بعثت، واقع در خیابان 16 آذر تهران برگزار می شود.
وی افزود: پیکر فخرالدین حجازی از خیابان 16 آذر به بهشت زهرای تهران منتقل می شود تا این مبارز انقلابی و پیرو خط امام در جوار یاران انقلاب خمینی کبیر (ره) آرام گیرد.
فخرالدین حجازی در سال 1308 در یک خانواده روحانی در سبزوار متولد شد و از 16 سالگی با نوشتن مقالات سیاسی در نشریه اسرار شرق، به مبارزه علیه طاغوت پرداخت.
وی همزمان با اوج گیری فعالیت جمعیت فدائیان اسلام همکاری خود را گروه شهید سید مجتبی نواب صفوی آغاز کرد و در سال 1339 از طریق سخنرانی در کنار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) در مشهد دامنه مبارزات خود علیه خاندان پهلوی را وسعت بخشید.
سخنرانی حجازی در حسینیه ارشاد تهران او را که به "خطیب فرهنگ" معروف گردیده بود به شهرت بیش از پیش رساند و این مسئله سبب حساسیت دستگاه امنیتی ساواک نسبت به فعالیت ها و سخنرانی های او شد.
فخرالدین حجازی که بارها از سوی ساواک دستگیر شد و به زندان افتاد در سال 1347 موسسه انتشارات علمی واسلامی بعثت را برای انتشار کتب اسلامی و سیاسی در تهران بنیان نهاد که در طول همه سالهای عمر خود مدیریت آن را بر عهده داشت.
این مبارز سیاسی که همواره در کنار امام و نیروهای انقلاب مبارزه با رژیم پهلوی را پیگیری می کرد پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی مردم تهران به عنوان نماینده اول این شهر در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در دوره های دوم و سوم نیز بر کرسی نهاد قانون گذاری تکیه زد.
حجازی در عین حال در دوران دفاع مقدس در کنار رزمندگان اسلام حضور یافت و در راه پاسداری از مرزهای کشورمان با رژیم بعثی صدام جنگید و همچنین فعالیت های تبلیغی خود را در جبهه های حق علیه باطل نقش خود را ایفا کرد. اما در سال های اخیر و در هشتمین دهه عمر خود به دلیل کهولت سن در منزل در بستر بیماری افتاد و امروز جان به جان آفرین تسلیم کرد.
در سالهای 81 و 83 در سبزوار و تهران دو آئین نکوداشت برای استاد فخرالدین حجازی برگزار شد و در پیام رئیس جمهور وقت (سید محمد خاتمی) به این یکی از آئین ها تاکید شد حجازی سهم بزرگی در ارایه چهره جذاب و پویا و زندگی بخش دین به جوانان کشور داشته است.
يزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024