هاشمی در انتخابات بعد فعال باشد و حتی کاندید شود/قائل به فتنه داخلی نیستم چون گروه منسجمی به دنبال براندازی نظام نبودند

یزدفردا:علی مطهری: هاشمی در انتخابات بعد فعال باشد و حتی کاندید شود/قائل به فتنه داخلی نیستم چون گروه منسجمی به دنبال براندازی نظام نبودند

•مردم به من به عنوان یک چهره سیاسی مستقل نگاه می کنند که نه اصولگراست و نه اصلاح طلب و به یک معنی هم اصول گراست هم اصلاح طلب.

 • من عضو هیچ کدام از این دو فراکسیون در مجلس نیستم (رهروان ولايت و اصولگرایان) اما خب به رهروان نزدیک تر هستم. می خواستیم فراکسیونی به نام صدای ملت راه بیاندازیم منتها من احساس کردم ممکن است سبب تضعیف فراکسیون رهروان ولایت بشود . لذا فعلا دست نگه داشته‌ایم. ولی شاید این کار را بکنیم .

  •مسئله حجاب و پوشش اسلامی در کشور ما، اگر تمام شهرها و روستاهای ایران را در نظر بگیریم، در مجموع نمی توانیم بگوییم وضعیت نامطلوبی دارد و مي‌توان گفت خوب است. آنچه که مقداری وضعیت را ناخوشایند کرده برخی موارد ناهنجاری است که در بسیاری از شهرهای بزرگ خصوصا تهران دیده می شود .یعنی شما مثلا در خیابان که حرکت می کنید، در مجموع وضعیت آنچنان اسفناک نیست، اما یک مرتبه به موردی برخورد می کنید که احساس می کنید در اروپا هستید.

 •.معتقدم براي این موارد تدبير مناسبي نشده و البته ریشه اصلی آن را هم این می دانم که افرادی که سهل انگار در مسئله حجاب هستند احساس کرده‌اند که شکافی در درون حاکمیت نسبت به اين موضوع وجود دارد . در دوره آقای احمدی نژاد اينگونه شد. در دوره اصلاحات به شکل دیگری بود . در دوره آقای احمدی نژاد، این افراد احساس کردند که دولت نسبت به این موضوع جدي نيست، قائل به تسامح و تساهل است و این امر را اساساً مهم نمی داند و قائل به نظارت بر آن نیست و از طرفی بخش دیگر حکومت مصمم است كه حتما بر این مسئله نظارت کند و حداقلِ پوشش اسلامی در جامعه رعایت شود . عده ای احساس می‌کنند حکومت در این مسئله دو بخش شده و دچار اختلاف است . یعنی در واقع آن چراغ سبزها و علامت‌های مثبتی که از طرف دولت به اینها داده شده خود به خود این افراد را به این وضعیت تشویق و تشجیع کرده و البته با توجه به سخنان رئيس جمهور به نظر من حق هم دارند .

 • معتقدم تا وقتی که این دولت بر سر کار كار اساسي در زمينه حجاب نمي‌توان كرد.

 • شخصیتی که جامعیت شهید مطهری را داشته باشد، سراغ ندارم راستش را بخواهید. ولی کسانی را که در بعضی جهات شبیه ایشان هستند, داریم. مثلا خود رهبر انقلاب در بحث بیداری اسلامی و نوع نگاه به دنیای اسلام و نگاه فرهنگي به جامعه و تأكيد بر سبك زندگي اسلامي.

• کسانی که پدرم را ترور کردند در واقع تفکرشان این بود که باید اسلام را باب طبع روز کنیم برای اینکه بهتر بتوانیم نسل جوان را جذب کنیم . آنها روحانيت را به عنوان كارشناس رسمي دين قبول نداشتند و خودشان را در شناخت اسلام خودكفا مي‌دانستند.

 

• من تفکر انحرافی را قبول دارم و می گویم ناشی از آقای مشایی است و آقای احمدی نژاد هم چون تحت تاثیر مشایی است در حال ترویج همان تفکر است.

 

• من معتقدم فتنه را همه با هم ساختیم. من اصلا قائل به فتنه داخلی نیستم. قائل به فتنه‌اي كه قبلا طراحي شده باشد نيستم، بلكه مجموع عملكرد طرفين، فتنه را آفريد. اين طور نبود كه یک گروه منسجمی به دنبال براندازی نظام بودند. به طور كلي غیر از گروه‌هایی مثل پژاک و منافقين، گروه برانداز نداريم. معتقدم که خیلی از اینها را خود ما هُل دادیم و برانداز كرديم. مجموع عملكرد آنها و برخی از مسئولان، فتنه را ايجاد كرد.

 

• در سال 88 فضاي سياسي غبارآلود شد و خیلی ها واقعاً نمی توانستند تشخیص بدهند که حق با کدام طرف است . به هر حال قائل به فتنه گر داخلي نيستم. رهبري هم يك بار فرمودند «اين كه مي‌گوييم سران فتنه، منظور افراد داخلي نيستند.» من معتقد نیستم که کسانی از ابتدا با همین نیت آمده بودند . بلکه می گویم ما آنها را به سوي دشمني با نظام هُل دادیم.

 

• خطرناک ترین تهدید به نظر من به وجود آمدن تفرقه است و ریشه تفرقه هم هواهای نفسانی است. یعنی ما خلوص نیت خود را از دست بدهیم و قدرت پرستي جای کار برای خدا را بگیرد .

 

• دو ترم با احمدي‌نژاد هم دانشگاهي بودم. ما دانشکده مکانیک بودیم، ایشان دانشکده راه و ساختمان .من ایشان را زیاد نمی شناختم فقط گاهی در مسجد می دیدم . ولی مثلا آنجا آقای محصولی را می شناختم . آقای حمید زاده هم بود .آقای هاشمي ثمره و چند تن دیگر.آن موقع روحیات ایشان آنطور که نقل می شود متفاوت بود . برخی از دوستان ما در علم و صنعت می گویند ایشان اگر یک خانم بد حجابی را می‌دید آنجا دعوا راه می انداخت . می گویند خیلی تیپ انصاری! داشت اما الآن یک تیپ دیگری شده است .

 

• حکم حکومتی ولی فقیه را باید اجرا کرد. در واقع مرز التزام به ولایت فقیه، حکم حکومتی است اگرچه ما قانع نشده باشیم و راضی نباشیم. و رمز قدرت ولایت فقیه هم همین است. اگر بنا باشد ما در آنجا هم بخواهیم ان قلت داشته باشیم کار به سامان نمی رسد. ضمن اینکه در همه کشورها بالاخره یک پایانی برای همه امور هست. مثلاً در آمریکا هم رئیس جمهور می تواند مصوبه كنگره را وتو کند.

 

• آقای هاشمی به هر حال دلسوز انقلاب است . یعنی ما نمی توانیم، بگوییم خیر انقلاب را نمی خواهد. معتقدم ايشان بايد در انتخابات آينده فعال باشد.طرح ايشان را نمي‌دانم چيست. ولي ما باید قبول کنیم كه وحدت ملی ما آسیب دیده. ایشان هم آدمی است که در ترمیم این آسیب توانایی دارد چون در ميان اقشار مختلف مردم از جمله مخالفان و منتقدان پايگاه اجتماعي دارد. من نمی توانم برای ایشان تعیین تکلیف کنم. ولی می خواهم بگویم بالاخره باید از ظرفیت ایشان استفاده شود، حالا به هر نحوی. ايشان كمك خوبي براي رهبري هستند. امروز هم نقشه جدا كردن ايشان از رهبري شكست خورده است. ایشان بايد فعال باشد و فعال هم هست و هيچ وقت با انقلاب قهر نمي‌كند چون آن را مثل فرزند خود مي‌داند.

 

• نامه حمایت از مرتضوی را پیش من هم آوردند. اتفاقا خیلی اصرار داشتند که ما هم امضا کنیم. ولی من گفتم ما استیضاح وزیر را در ارتباط با همين موضوع امضا کردیم، معنا ندارد که بیاییم این را امضا کنیم. اما آنها می گفتند: خیر، به ما گفته اند که باید امضای شما چند نفر حتما باشد . ولی من به هیچ وجه امضا نکردم.آنهایی که برای حمایت از تغییر اساسنامه صندوق و تبديل آن به سازمان این نامه را امضا کردند باید بگویند که اگر این کار لازم بود چرا قبل از این صورت نگرفت . ضمن اینکه این قبیل تغییرات که بیشتر برای حفظ یک فرد در یک مقام صورت می گیرد یک کار غیر اخلاقی است. بیشتر شبیه حیله‌هاي شرعي ربا و یک نوع فرار از قانون قانونی است.

 

•نظر مطهري درباره چند شخصيت را نيز در ادامه بخوانيد:

احمد توکلی – قانونگرا

علی لاریجانی – (با خنده ...) داماد... سیاستمدار معتدل و باهوش.

آقا تهرانی – اخلاق خوب

باهنر _ سیاستمدار ( با خنده)

کوثری – مخلص و باصفا

حداد _ اديب و حكيم متدين

قالیباف – مدیر اجرایی

رضایی – مجاهد اسلام

آیت‌الله مهدوی کنی – روحانی معتدل و روشنفکر

آقای مصباح – روحانی تيزبين و حساس به انحرافات فکری

آرمیتا رضایی نژاد – گاهی که او را از تلویزیون دیده ام، گریه کرده‌ام

آقای مرتضوی – ابزار دست سياستمداران

سردار سلیمانی – مجاهد مخلص

روح الله حسینیان – روحانی خوش مشرب

جواد لاریجانی – نظریه پرداز

محمدرضا رحیمی – متهم بلاتكليف پرونده بيمه ايران

علی اکبر صالحی ــ سیاستمدار نجیب

آمریکا _ سلطه گر

منبع :مصاحبه با مشرق

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا