پانل‌هاي عايق با دماي كاري تا 1100 درجه سانتيگراد با تلاش پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد يزد به توليد نيمه صنعتي رسيد.

  مهندس عليرضا سلمان مهاجر – مجري طرح – درباره ايده اوليه اجراي اين طرح ، گفت: ايده اجراي طرح، نخستين بار از سوي محققان جهاد دانشگاهي واحد يزد و با هدف صرفه‌جويي در مصرف انرژي مطرح شد.

ما مدتها اين دغدغه را داشتيم كه ميزان مصرف انرژي در كشور از استانداردهاي بين‌المللي پايين‌تر است. به ويژه اينكه مصرف انرژي در صنعت ساختمان و صنايع وابسته به آن 2.5 برابر استاندارد جهاني است.

وي خاطرنشان كرد: در توليد اين عايق كه در شرف ثبت اختراع است از مواد آلي مضر از جمله آزبست استفاده نشده است.

سلمان مهاجر تصريح كرد: اين عايق آلاينده‌هاي پليمري و مواد آلي فرار ندارد و براي محيط زيست انساني و طبيعي بي خطر است.

وي همچنين گفت: عايق‌هاي توليد شده وزن بسيار سبكي دارند و با دانسيته زير 500 كيلوگرم بر متر مكعب و تحمل دماي بالاي هزار درجه سانتيگراد در تمامي صنايع قابل استفاده هستند.

به گفته سلمان مهاجر اين عايق دانش فني بالايي دارد ولي براي توليد، فناوري بالايي نياز ندارد و به راحتي دركارگاه‌هاي كوچك نيز قابل ساخت است.

وي با تاكيد بر اينكه بسياري از كشورهاي خارجي كه صادر كننده عايق‌هاي صنعتي به ايران هستند، مواد اوليه در اختيار ندارند، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه نبود مواد اوليه فرآيند توليد عايق‌هاي صنعتي را براي ديگر كشورها گران‌تر مي‌كند و با توجه به هزينه حمل آنها به داخل كشور، توليد اين عايق‌ها در كشور كاملا به صرفه است.

سلمان مهاجر با بيان اين كه اين طرح صنعتي از هيچ يك از طرح‌هاي خارجي كپي‌برداري نشده و كاملا بر اساس نيازها و ظرفيت‌هاي بومي، طراحي و اجرا شده است، ادامه داد: متاسفانه هم اكنون باقي ماندن پژوهش‌هاي صنعتي در حد يك مقاله علمي براي توليد كشور تبديل به يك آفت شده است. در حالي كه گروه طراح اين عايق‌ها تنها به دست يافتن به دانش فني توليد و توليد نيمه صنعتي و صنعتي آن انديشيده است.

وي در عين حال با بيان اين كه هيچ يك از سازمان‌ها و مجموعه‌هاي صنعتي در رساندن طرح به توليد نيمه صنعتي به مجريان آن كمك فني نكرده اند، تصريح كرد: گروه براي اجراي طرح در مقياس بزرگ‌تر و ارائه خدمت به صنايع به حمايت مالي دستگاه‌ها نياز دارد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا