آرمان روابط عمومی نوشت- مهشید ستوده: 77 یا120 یا160؟ هنوز هم مشخص نیست که تعداد همسفران رئیسجمهور در سفر به سازمان ملل چند نفر است. اما آماری که بهصورت رسمی در رسانهها منتشر شده، درخواست ویزا برای 160 نفر درجهت همراهی احمدینژاد به این سفر بود. همراهانی که تعداد آنها در سفرهای سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهور سابق کشورمان به این سازمان از 50 نفر تجاوز نمیکرده است. گذشته از تعداد همراهان، تاثیرات سفر این دو رئیسجمهور به سازمان ملل نیز اهمیت زیادی دارد. آنگونه که کارشناسان معتقدند سفرهای احمدینژاد به سازمان ملل 8 بار صورت گرفته اما این تعداد سفر نتایج در حد انتظار همگان را براساس تعداد سفر حاصل نکرده است.
ریاستجمهوری: 77 نفر با رئیسجمهور رفتهاند
یکی از کارمندان اداره تشریفات وزارت امور خارجه درمورد تعداد همراهان رئیسجمهور به آرمان گفت: برای اطلاع از این مورد باید مکاتبه اداری صورت بگیرد و چنین آماری بهصورت شفاهی ارائه نمیشود. یکی از اعضای دفتر اداره برنامهریزی تشریفات دفتر ریاستجمهوری نیز در پاسخ به آرمان گفت: تعداد کل همسفران رئیسجمهور در این سفر 77 نفر بوده و آمار رسانهها نادرست است و در پاسخ به این سوال که اگر این آمار رسانهها نادرست بوده چرا تا به حال تکذیب نشده؟ این امر را از وظایف معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی رئیسجمهور میداند.
دفتر اطلاعرسانی دولت: نیازی به تکذیب نمیبینیم
از سوی دیگر یک عضو اداره اطلاعرسانی ریاستجمهوری در پاسخ به آرمان گفت: حتما نیازی به تکذیب این آمار نبوده است و اگر رئیسجمهور 2 نفر را هم همراه خود به این سفر میبرد با انتقاد رسانهها مواجه میشد. اصلا چه دلیلی دارد تعداد همراهان رئیسجمهور به رسانهها اعلام شود؟ تعداد همراهان رئیسجمهور در سفر به سازمان ملل بارها مورد انتقاد قرار گرفته است انتقادی که بیشتر بهعلت حضور خانواده رئیسجمهور از همسر تا نوه و حضور افراد غیرمرتبط با سخنرانی در سازمان ملل صورت میگرفته است.
بخشایش: تعداد همراهان طبیعی و هواپیما اختصاصی بود
هرچندعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با آرمان حضور این تعداد همراه در چنین سفری را طبیعی میداند و حتی سفر نخستوزیر هند به ایران با 200 نفر همراه را هم مثال میزند اما بازهم به حضور این تعداد افراد انتقاد وارد است. احمد بخشایش، در پاسخ به این سوال که حضور خانواده مهمتر بوده است یا نمایندگان؟ تاکید کرد که رئیسجمهور با یک هواپیمای اختصاصی در حال سفر بوده و از آنجایی که آخرین سفر وی به نیویورک بوده طبیعی است که با خانواده خود به این سفر برود و تعداد افرادی را که تمایل داشته به این سفر ببرد اما بهتر بود رئیسجمهور تعامل بیشتری با نمایندگان نشان میداد و حداقل چند نماینده نیز وی را در این سفر همراهی میکردند.
انتقاد از عدم حضور نمایندگان مجلس
بخشایش در پاسخ به این سوال که چرا سیدمحمد خاتمی در سفرهای خود این تعداد افراد را به سازمان ملل نمیبرده، تصریح میکند که شاید خاتمی تمایل داشته از حداقل ظرفیت استفاده کند و احمدینژاد بخواهد از حداکثر ظرفیت خود استفاده کند اما بهتر بود نمایندگان نیز رئیسجمهور را همراهی میکردند. درمورد انتقادها به تعداد همراهان رئیسجمهور در سفر به سازمان ملل شاید بد نباشد از نحوه سفرهای خاتمی به این سازمان اطلاعاتی داشته باشیم.
در سفرهای خاتمی هیچ یک از اعضای خانواده حضور نداشتند
معاون دفتر رئیسجمهور در دوره اصلاحات در همین مورد به آرمان گفت: تعداد همراهان خاتمی در سفرهایشان به سازمان ملل زیر 50 نفر بوده و لازم به ذکر است که در این سفرها هیچکدام از اعضای خانواده رئیسجمهور، وی را همراهی نمیکردند. از سوی دیگر تیم همراه رئیسجمهور را مشاور رئیسجمهور، وزیر خارجه، کارشناسان مربوطه در وزارت خارجه، چند نفر از نمایندگان که از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس بودند، معاونت تشریفات ریاستجمهوری، معاونت ارتباطات، مترجمان و معاونان دفتر رئیسجمهور تشکیل میدادند که هیچگاه تعداد آنها به 50 نفر هم نمیرسید. وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامههای سفر خاتمی و احمدینژاد در نیویورک یکسان بوده است یا خیر؟ گفت: برنامههای سفر به سازمان ملل شامل چند مورد است؛ سخنرانی اصلی در اجلاس، ملاقاتهای دوجانبه با سران کشورها یا وزرا و سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم آمریکا که برنامههای سفر احمدینژاد نیز در چند سال گذشته دقیقا همین موارد را شامل میشده و تنها یکبار احمدینژاد در دانشگاه نیز سخنرانی داشته است. در نتیجه تفاوت چندانی میان برنامههای این دو رئیسجمهور نبوده است. رویینتن تصریح کرد البته خاتمی همچون احمدینژاد هر سال به سازمان ملل سفر نمیکرده و در سفرهای انجامشده هم تعداد همراهان کمتر بود. نگاهها به سفرهای احمدینژاد تنها به همراهان وی نیست بلکه به نحوه تاثیرگذاری هم هست.
گفتوگوی تمدنها یک پیروزی بود
علی بیگدلی، کارشناس سیاست خارجی در مقایسه سفرهای خاتمی و احمدینژاد به سازمان ملل به آرمان گفت: خاتمی در سال 2001 با مطرح کردن موضوع گفتوگوی تمدنها توانست گام بسیار بلندی را بردارد اما متاسفانه حادثه 11سپتامبر اجازه نداد که این نظریه خاتمی آنچنان که باید جلوه پیدا کند. بدون شک نظریه گفتوگوی تمدنها یکی از بزرگترین پیروزیها بوده که توسط یک رئیسجمهور کسب شد. وی با اشاره به سفرهای اروپایی سیدمحمد خاتمی تصریح کرد: همین نظریه موجب شد که در سفر خاتمی به پاریس، ژان شیراک تا پایین پلهها به استقبال وی برود و حتی در پاسخ به انتقادها به این حرکتش بگوید که برای نظریه خاتمی احترام قائل است. سفرهای احمدینژاد در 8 سال گذشته به سازمان ملل دارای ویژگیهایی بوده است؛ اما این سفرها خیلی متفاوت از یکدیگر نبوده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024