انتخابات فرانسه
آقای سارکوزی که طی سال های پیشین، سمت های وزارت اقتصاد و کشور را در اختیار داشته است
نیکولا سارکوزی، نامزد راست-میانه با کسب اکثریت آراء به عنوان رئیس جمهوری فرانسه انتخاب شد.

بنا به آخرین شمارش آراء آقای سارکوزی حدود پنجاه و سه درصد آراء را به خود اختصاص داده و رقیب وی سگولن رویال، نامزد چپ-میانه، شکست را پذیرفته است.

به این ترتیب نیکولا سارکوزی، سیاستمدار محافظه کار 52 ساله، جانشین ژاک شیراک 71 ساله می شود که باید پس از 12 سال کاخ ریاست جمهوری را ترک کند.

آقای سارکوزی که طی سال های پیشین، سمت های وزارت اقتصاد و کشور را در اختیار داشته خواهان اصلاحات بنیادین اقتصادی و نزدیکی بیشتر روابط فرانسه با ایالات متحده است.

بنا به گزارش ها، میزان مشارکت در انتخابات روز جمعه حدود هشتاد و پنج درصد بوده که در دهه های اخیر در این کشور بی سابقه است.

پس از اعلام خبر پیروزی آقای سارکوزی، هزاران نفر از هواداران وی به خیابان ها ریختند و سومین پیروزی متوالی نامزدان راستگرا در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را جشن گرفتند.

رئیس جمهور منتخب فرانسه نیز در نطق پیروزی خود برای کشورش ابراز احساسات کرد و گفت: "فرانسه به من همه چیز داده است. اینک نوبت من است که آنچه فرانسه به من داده در خدمت فرانسه بگذارم."

 رای گیری در فرانسه ساعت 6 به وقت جی ام تی ( 8 به وقت محلی ) به پایان رسید و سگولن رویال ساعتی بعد ضمن پذیرش شکست از هفده میلیون فرانسوی که به وی رأی دادند تشکر کرد.

وی که به عنوان اولین زن فرانسوی که به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور راه یافته شناخته می شود، در آخرین ساعات مبارزات انتخاباتی گفته بود که انتخاب آقای سارکوزی ممکن است به شورش و نا آرامی منجر شود.

خانم رویال آقای سارکوزی را "گزینه خطرناکی" خواند و افزود : "من امروز مسئولیت خود می دانم که به مردم نسبت به خطر نامزدی (او) و خشونتی که در کشور به همراه خواهد داشت هشدار دهم."

وی پس از قبول شکست در انتخابات روز ششم مه در جمع هواداران خود گفت: "من آنچه در توانم بود کردم، و ادامه خواهم داد ... موجی به راه افتاده که بازنخواهد ایستاد."

آقای سارکوزی در دور اول انتخابات 30 درصد آرا را از آن خود کرد و خانم رویال که نامزد چپ میانه است نیز توانست 25 درصد از آرا را تصاحب کند.

هشتاد و پنج درصد از واجدان حق رای، در دور نخست این انتخابات که دو هفته پیش (یکشنبه 22 آوریل) برگزار شد، به پای صندوقهای رای رفتند. این میزان شرکت کننده، در چهل سال گذشته در فرانسه بی سابقه بوده است.

 

شرح حال نیکولا سارکوزی
 
نیکولاس سارکوزی
رک سخن گفتن نیکولاس سارکوزی مورد علاقه خیلی از فرانسوی هاست
نیکولا سارکوزی با ارائه سیمای مردی که به دنبال مدرنیزه کردن فرانسه است، خود را به صورت قهرمان روند گسستن از نخبگان سنتی حاکم بر فرانسه جلوه داد.

در ۱۴ ژانویه او با موفقیت بر رقبایش، نامزد حزب "اتحاد برای جنبش مردمی" شد تا با شرکت در رقابتی پرتحرک با سگولین رویال نامزد حزب سوسیتالیست فرانسه برای جانشینی پرزیدنت ژاک شیراک تلاش کند.

حضور او به عنوان وزیر کشور و رهبر حزب اتحاد برای جنبش مردمی دست کم به خاطر نظرات سرسختانه اش درباره مهاجرت به ایجاد شکاف در افکار عمومی فرانسه منجر شد.

سخن او هنگامی که بزهکاران جوان پاریس را اوباش نامید، بحث های زیادی ایجاد کرد.

این اظهار نظر صریح که پیش از نا آرامی های سال ۲۰۰۲ به عمل آمده بود، برخی از منتقدان را ترعیب کرد که او را با نامزد جناح راست افراطی یعنی ژان ماری لوپن در یک ردیف قرار دهند.

سیاست ادغام

آقای سارکوزی ۵۱ ساله سیاستهای ضد مهاجرت خود از جمله اخراج مهاجران و ادغام مهاجران ماهر در جامعه فرانسه را با زور و فشار پیش برده است.

او در عین حال منادی "تبعیض مثبت" است؛ سیاستی که به عقیده او بیکاری جوانان را کاهش می دهد که این با مفهوم برابری که اساس طرز تفکر فرانسوی است، هماهنگی ندارد. در خواست او از دولت برای تامین هزینه مسجد سازی برای مسلمانان هم جنجال برانگیز شد.

آقای سارکوزی برخلاف بسیاری از اعضای طبقه حاکمه فرانسه به دانشکده ملی مدیریت نرفته و در رشته حقوق درس خوانده است.

کاریکاتور سارکوزی
آقای سارکوزی موضوع محبوبی برای کاریکاتوریست هاست

سارکوزی که فرزند پدری مهاجر اهل مجارستان و مادری یونانی تبار و اصالتا یهودی است، در کلیسای رومن کاتولیک تعمید یافته و در پاریس و در جامعه مسیحی آن شهر بزرگ شده است.

به نوشته زندگینامه نویسش، نیکولا دومناش، او از سیاستمداران انگلیسی تاثیر پذیرفته و به دلایل بسیار تونی بلر نخست وزیر بریتانیا را تحسین می کند.

به گفته دومناش: "تونی بلر توانست رسانه ها را به شیوه مطلوب سارکوزی اغوا کند. سارکوزی به روشی که بلر عقایدش را به دیگران می قبولاند علاقمند است."

آقای سارکوزی خواهان بریدن از نوع خاصی از سیاست شده و می گوید که مایل است تحرک اجتماعی را ترغیب کند، مدارس بهتری راه بیندازد و از تعاد کارکنان بخش دولتی بکاهد.

طی مدارج ترقی

سارکوزی از سال 1983 تا سال ۲۰۰۲ شهردار نویلی، یکی از مناطق مرفه پاریس بود. پس از آن وزیر کشور شد. در سال ۲۰۰۴ نیز نیز مدت کوتاهی وزیر دارایی بود.

آنیتا هاوسر از نویسندگان زندگینامه آقای سارکوزی می گوید: "او بیش از حد فعال است، بلند پرواز است، سختکوش است، به کار زیاد عادت دارد و هیچوقت استراحت نمی کند."

به گفته خانم هاوسر علت جذابیت سارکوزی ساده است. "او وکیل دعاوی بوده بنابر این به مردم نزدیک است. می خواهد به آنها نشان بدهد که مشکلات شان را درک می کند و آنها را حل خواهد کرد."

کارولین وایات خبرنگار بی بی سی در پاریس می گوید به نظر می رسد که او به جای ارائه یک ایدئولوژی تازه، در واقع عملگراست و از هر راه حلی به شرط آنکه موثر واقع شود استفاده می کند.

او که در اصل دست پرورده رییس جمهور ژاک شیراک است در سال ۱۹۹۵ هنگامی که از یکی از رقبای شیراک حمایت کرد با قهر شیراک مواجه شد و شیراک آن موضوع را دیگر فراموش نکرد.

حتی چپگرایان فرانسه قبول دارند که آقای سارکوزی یک عنصر سیاسی قدرتمند است.

او نشان داده که حامی صنایع داخلی است و یکبار بودجه دولت را برای نجات کمپانی آلستوم بسوی آن شرکت سرازیر کرد. در این حال او وعده داده است که هراس فرانسویان از موفقیت اقتصادی را کاهش دهد.

اغلب او را طرفدار رابطه با آمریکا می دانند اما او با جنگ در عراق مخالف بود. چندان علاقه ای به اتحاد فرانسه و آلمان ندارد و با گفتن اینکه کشورهایی که نرخ مالیات شان کم است نباید از یارانه های اتحادیه اروپا استفاده کنند، اعضای تازه اتحادیه اروپا را رنجانده است.

او با تقاضای ترکیه برای عضویت در ناتو مخالفت کرده است.

آقای سارکوزی دوبار ازدواج کرده و سه فررند دارد که سومی از همسر فعلی اش سیسیلیا است.

يزد فردا بي بي سي

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا