مدیرگروه تغذيه مرکز بهداشت استان یزد توصیه کرد: آبليموهاي دستي در بطريهاي تيره يا در محلهاي تاريك از جمله كابينت و يخچال نگهداري شوند، چرا كه ويتامين C موجود در آن به نور و حرارت حساس بوده و از بين ميروند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، يوسف نقيايي ضمن اشاره به تركيبات و اجزاي تشكيل دهنده ليمو اظهار نمود: يك عدد ليمو ترش حاوي30 كيلو كالري انرژي، 5/10گرم كربوهيدرات، 7/0 گرم پروتئين، 2/0 گرم چربي، 5/0 گرم فيبر خوراكي، 6/0ميليگرم آهن، يك RE ويتامين A و 1/29ميليگرم ويتامين C است.
وي ادامه داد: بيشترين ماده تشكيل دهنده موجود در ليمو، كربوهيدراتها هستند كه نوع كربوهيدراتهاي آن از نوع فروكتوز ميباشد، بنابراين براي بيماران ديابتي مشكلي ايجاد نميكند و ميتوانند به راحتي از اين ماده غذايي استفاده كنند.
وي با تاكيد بر نقش آنتي اكسيدان و قابليت جذب آهن در بدن توسط ويتامين C موجود در ليمو، گفت: از آنجا كه ليموترش ماده غذايي غني از ويتامين C است و اين نوع ويتامين، بدن را در برابر بيماريهاي عفوني محافظت ميكند، بنابراين توصيه ميشود اين ماده غذايي به همراه هر نوع غذايي اعم از خورشت، سالاد و غيره مصرف شود.
نقيايي تصريح كرد: از آنجا كه از ليمو ترش، آبليموهاي صنعتي و دستي تهيه و مصرف ميشود، بايد متذكر شد كه آبليموهاي دستي در بطريهاي تيره يا در محلهاي تاريك از جمله كابينت و يخچال نگهداري شوند، چرا كه ويتامين C موجود در آن به نور و حرارت حساس بوده و از بين ميروند.
وي تاكيد كرد: در آبليموهاي صنعتي نيز بايد به كد بهداشتي، پروانه ساخت و مهر استاندارد كالا توجه شود و از مصرف آبليموهاي با ماركهاي غير معتبر اجتناب شود.
مدیرگروه تغذيه مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به تاثير ويتامين C موجود در ليمو اماني يا ليمو ترش، تاكيد كرد: مصرف اين ماده غذايي به همراه غذا در پيشگيري از بروز فقر آهن نقش موثري دارد.
اين كارشناس تغذيه در پايان، مصرف روزانه ليمو ترش را به همه سنين توصيه كرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024