وجود بیش از ۱۴ هزار آنتن و دکل مخابراتی در نقاط مختلف کشور به ویژه در کلانشهرها، آن طور که کارشناسان و متخصصین حوزه سلامت عنوان می کنند تهدید جدی برای سلامت افرادی است که در معرض مستقیم و طولانی مدت امواج این دکلها قرار دارند.
به گزارش بي باک به نقل از مهر، عوارض امواج آنتن ها و دکلهای مخابراتی، موضوعی است که همواره مورد بحث و اشاره کارشناسان حوزه سلامت قرار دارد و بعضا شاهد رسانه ای شدن این موضوع هستیم. اما آنچه مهم به نظر می رسد، این است که آیا امواج این آنتن ها واقعا برای سلامت مردم و کسانی که در معرض مستقیم و طولانی مدت امواج این دکلها قرار دارند، زیان آور و خطرناک است.
محمدجواد نظری مهر یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از افزایش بیرویه نصب آنتن های مخابراتی BTS در کلانشهرها به ویژه شهر تهران٬ می گوید: تضعیف سیستم دفاعی بدن٬ افزایش ناباروری مردان٬ ابتلا به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون٬ اختلالات عصبی٬ چشم و سر درد٬ کماشتهایی تنها گوشهای از عوارض این امواج به شمار میآید.
وی با اظهار تاسف از اینکه در چند سال اخیر شرکتهای مخابراتی با تطمیع مردم اقدام به نصب اینگونه تجهیزات بر روی ساختمانهای مسکونی کردهاند، می افزاید: در نصب این آنتن ها، استانداردها و شعاع مجاز آنها رعایت نمیشود و بیشتر آنها، با اتاق خواب و منزل افراد فاصلهای کمتر از یک متر دارد.
شاید بیشترین نگرانی از بابت این آنتن ها مربوط به کلانشهر تهران باشد. از همین رو، شورای شهر تهران با ورود به این موضوع و تهیه و تصویب لایحه ای به نام "ساماندهی دکلها، آنتن ها و تاسیسات مخابراتی و ارتباطی شهر تهران"، توانست خیال شهروندان را از بابت این موضوع راحت کند.
بر اساس این لایحه که از روزهای پایانی سال گذشته لازم الاجرا شده است، امکان نصب این آنتن ها در حیاط ۶ متری خانه ها وجود ندارد.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، هدف از تصویب این لایحه را دفاع از حقوق شهروندان دانسته و می گوید: برخی از دستگاهها و شرکتها بدون هرگونه هماهنگی با شهرداری به نصب دکلها در وسط جاده یا کنار بیمارستان اقدام می کردند.
براساس مصوبه شورای شهر تهران، نصب و ایجاد هر گونه دکل یا تاسیسات مخابراتی باید با صدور پروانه از سوی شهرداری تهران باشد همانگونه که برای هر گونه ساخت و ساز در شهر پروانه ساخت از سوی شهرداری صادر می شود باید برای دکلها نیز چنین روندی طی شود.
محمد جواد نظریمهر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام اینکه بهعلت نصب بیرویه دکلهای مخابراتی نیمی از پرندگان از تهران مهاجرت کردهاند٬ می گوید: بطور حتم این امواج بر تمام بخشهای محیط زیست و جامعه پیرامون تأثیرات منفی به جا میگذارد.
این در حالی است که یک کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت عنوان داشته است که آنتن های تلفن همراه تشعشعات الکترومغناطیسی از خود ساطع میکنند که قرار گرفتن در معرض این امواج در درازمدت مشکلات مختلفی از جمله سردرد، سرگیجه، مشکلات و تحریکات عصبی و... برای فرد ایجاد خواهد کرد.
از سوی دیگر، محمدهادی حیدرزاده مشاور زیست محیطی شهرداری تهران با عنوان این مطلب که طول امواج دکلها و آنتن های مخابراتی قطعا بر سلامت افراد تاثیرگذار است، ایجاد سردردهای موضعی و سایر موارد مشابه و برخی از بیماری خاص از حداقل عوارض وجود دکلها و آنتن های مخابراتی عنوان می کند.
وی با اشاره به تاثیر مستقیم امواج دکلها و آنتن های مخابراتی بر سلامت افراد، معتقد است که وزارت بهداشت باید تعیین کند در چه منطقه ای دکل یا آنتن نصب شود.
آنچه مسلم است اینکه به رغم مصوبه شورای شهر تهران برای ساماندهی آنتن های مخابراتی، اما عوارض نصب این دکلها همچنان بر سلامت افرادی که در معرض مستقیم و طولانی مدت امواج آنها قرار دارند، می تابد. موضوعی که در دراز مدت اثرات تخریب خود را بر جای می گذارد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 22,دسامبر,2024