یزدفردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان/ کارشناس بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد به خانمهاي خانه دار توصيه كرد: براي پيشگيري از اگزماهاي ناشي از مصرف مواد شوينده حتما از دستكش استفاده كنند
صدیقه میرجلیلی در گفتوگو با خبرنگار یزدفردا، در خصوص بیماریهای پوستی مرتبط با مشاغل اظهار داشت: پوست اولین سپر دفاعی بدن در برابر بيماری ها و شرایط سخت محیطی است. محافظت بدن در برابر میکروب ها و عوامل بیماری زا، تنظیم حرارت بدن، کمک به تنظیم آب و املاح بدن و ... از وظایف اولیه این بافت حیاتی است اما برخورد با این عوامل تاثیراتی را روی پوست خواهد داشت و به ویژه در مشاغل پرخطر که این تماس ها طولانی و مداوم است این عوارش شدیدتر و واضح تر خواهد بود.
وي ادامه داد: مواد شیمیایی می توانند به دو صورت تحریکی و آلرژیکی سبب التهاب و حساسیت پوست شوند و در اين در حالي است كه غلظت ماده، نوع ماده و دفعات تماس با آن مواد در ایجاد و تشدید ضایعات پوستی موثر است.
کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان یزد گفت: انواع مواد اسیدی، قلیایی و فرآورده های نفتی و بنزینی و حلال های شیمیایی قادرند با حل کردن چربی میان سلولی پوست، به زیر جلد پوست نفوذ کنند و موجب قرمزی و خارش شدید شوند که در موارد شدیدتر به صورت ترشح و تاول هم دیده می شوند.
میرجلیلی افزود: خانه داری یکی از مشاغلی است که مستلزم تماس مداوم با آب و مواد شوینده است و خانه دارها می توانند دچار نوعی اگزمای پوستی شوند.
اين كارشناس با بيان اينكه خوشبختانه این نوع اگزما از نوع آلرژیک نیست یعنی احتیاج ندارد که فرد زمینه ذاتی آلرژی و حساسیت به این مواد را داشته باشد تصريح كرد: همین که فرد تماس بیش از حد با آب و صابون و مواد شوینده داشته باشد زمینه ایجاد بیماری ها فراهم می شود و شاید بیش از 80 درصد از اگزماهای دست در سراسر جهان را همین نوع اگزماها تشکیل دهند.
وي ادامه داد: برای درمان این دسته از اگزماها نمی توان مواد شوینده را به طور کامل کنار گذاشت بنابراین همان محدود کردن تماس هم تا حدود زیای کمک کننده است یعنی باید تماس به قدری باشد که ایجاد بیماری نکند بنابراین خانمهای خانه دار باید حتما از دستکش استفاده کنند و پس از شستشو نیز از مواد نرم کننده ای مانند وازلین استفاده کنند.
وي گفت: بیشتر این ضایعات را در دست ها می بینیم ولی گاهی به علت آلوده شدن لباس ها، ضایعات را می توان روی قسمت های مختلف بدن نیز مشاهده کرد.
کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان یزد افزود: ضایعاتی که در صورت رخ می دهد بیشتر از طریق دست به صورت منتقل شده اند و یا مواد به شکل گاز، بخار و گرد وغبار در هوا پراکنده شده و روی پوست صورت نشسته اند.
میرجلیلی خاطرنشان كرد: گاهی تغییرات رنگی پوست را در افرادی مشاهده می كنیم که با بعضی مواد شیمیایی سروکار دارند كه این مساله درباره افرادی که در کارخانه ها با فلزات سنگین از قبیل نقره، جیوه و ... سروکار دارند دیده می شود. در صورت این افراد لکه هاي رنگی در محل تماس دیده می شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 27,دسامبر,2024