طبس- سرپرستی یزدفردا: نماینده فردوس،سرایان، طبس و بشرویه در مجلس نهم با اعلام این خبر که خشکسالی باعث کاهش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی دبی آب در قناتهای طبس شده است، گفت: سطح زیر کشت نیز در منطقه بسیار کاهش یافته است.
دکتر"محمد علی عبدالله زاده” در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه ۱۴ سال خشکسالی در منطقه خسارات زیادی را در بخش کشاورزی به بار آورده است، گفت: اکثر قنوات منطقه بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش دبی آب داشته است.
نماینده طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس نهم در این باره با بیان اینکه اکثر چاهها و قناتها خشک شده است از افزایش قیمت نهادههای کشاورزی انتقاد کرد و افزود: سطح زیر کشت در منطقه کاهش یافته و از طرفی با افزایش قیمت سم و کود در بخش کشاورزی مواجه شدهایم.
وی ضمن یادآوری وضعیت بد کشاورزان در منطقه، تصریح کرد: سهم ۳۰ درصدی حاصل از عواید هدفمندی یارانه به کشاورزان پرداخت نشده است.
عبدالله زاده با اشاره به این که از مناطق تگرگ زده بازدیدهایی داشته است، اظهار داشت:محصولات گندم و جو کشاورزان دراین مناطق به طور کامل از بین رفته است.
وی با بیان اینکه در سایر شهرهای منطقه نیز این اتفاق افتاده است، ادامه داد: محصولات کشاورزان یا بیمه نبوده یا مبلغ کمی بابت خسارت دریافت کردهاند.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس نهم گفت: علیرغم ارسال مدارک و مستندات از خسارات کشاورزان طبس به وزارت کشور و پیگیری موضوع از سوی ستاد حوادث غیر مترقبه، هنوز جوابی داده نشده است.
کشت گندم در معرض خطری بزرگ
وی گفت: علیرغم اینکه کاشت و برداشت جو ارزانتر و به آب کمتری نیاز دارد، قیمت آن بیشتر از گندم شده است این در حالی است که هزینههای تمام شده در رابطه با گندم بسیار بالاست و به نظر میرسد با این شرایط کشت گندم در کشور و منطقه ما نیز کمتر شود.
عبداللهزاده با این تدبیر که خطر بزرگی وضیعت کشت گندم را در کشور تهدید میکند، بیان کرد: هزینههای کشت گندم بسیار بالاست اما قیمت ٱن به نسبت جو کمتر است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس نهم با اشاره به این که کمبود آب باعث شده سطح زیر کشت در منطقه کاهش یابد، افزود: پرداخت یارانهها به کشاورزان ضرورت دارد چرا که تأمین هزینههای نهادهها در بخش کشاورزی بسیار بالاست.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 30,نوامبر,2024