یزدفردا "نمایندگان مجلس طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند؛ این افراد کل بودجه جاری مجلس را به علاوه هزینه‌های عمرانی کرده و بر 290 نماینده تقسیم می‌کند و رقم مذکور را به دست می‌آورند اما آیا هیچ عاقلی چنین کاری انجام می‌دهد؟‌ اگر این طور باشد کل بودجه عمرانی کشور 150هزار میلیارد تومان است که اگر بین 15 وزیر تقسیم شود، به هر وزیر ده هزار میلیارد تومان می‌رسد؛ آیا می شود چنین سخنانی را مطرح کرد؟ آیا این سخن درست و عاقلانه‌ای است؟

علی لاریجانی، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص زنده بودن مجلس،‌ گفت: در طول تاریخ هرگاه مجلس ساکت و صامت بوده بلایی بر سر کشور آمده اما هر جا مجلس زنده بود و تصمیمات محققانه و از سر حکمت گرفته شده، راهگشا بوده است.

رییس مجلس شورای اسلامی در اولین دیدار خود با مدیران و کارکنان مجلس در کسوت ریاست مجلس نهم، خاطر نشان کرد: در ابتدای مشروطه وضع کشور مستقر نبود و علاوه بر استبداد داخلی، جنگ جهانی نیز آغاز شده بود اما مجالس اول تا ششم نسبتا آزاد بودند و حضور شخصیت‌هایی مثل شهید مدرس و برخی دیگر از رجال سیاسی و دینی مجلس را زنده می‌کرد.

وی با اشاره به کم ‌خاصیت بودن مجلس در دوره رضاخان و همچنین محمدرضا پهلوی، یادآور شد: به قول خودشان مجلس، در آن زمان حالت فعل بود و بسیاری قراردادهای ننگین در این همین دوره‌ها تصویب شد.

لاریجانی ادامه داد: زنده بودن مجلس اولا به آزاد بودن نمایندگان و دیگری به داشتن مجال برای بروز فکر حکیمانه مربوط است البته این امر باید آراسته به ادب پارلمان باشد. گاهی در برخی پارلمان‌های دنیا می‌بینیم که افراد با مشت و لگد به جان هم می‌افتند در آنجا ادب پارلمانی سقوط کرده است. قطعا با توجه به اینکه نمایندگان برگزیدگان ملت هستند باید فضای حکیمانه بر بحث‌ها حاکم شود. این امر لوازمی دارد از جمله اینکه بعد کارشناسی قوی باشد و دیگر اینکه همه‌ی نمایندگان مستحضر به نظر نخبگان باشند که ما در این بخش متاسفانه نقص داریم.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم پیوند هر نماینده با نخبگان محلی، طرح نظرات آنها در مجلس را ضروری توصیف کرد و گفت: ما نیازمند این نگاه هستیم تا نظر مقام معظم رهبری برای زنده بودن مجلس را محقق کنیم و ان‌شاءالله بنای این موضوع در مجلس نهم گذاشته خواهد شد.

 

لاریجانی اضافه کرد: مجلس همواره در پناه رهنمودهای رهبری برداشت‌های خوبی داشته که توانسته موتور حرکتی آن باشد. در چهار سال گذشته مقام معظم رهبری هر بار نکات ارزشمندی را برای مجلس بیان کرده‌اند و این سرلوحه‌ی کار نمایندگان شده است.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تنقیح قوانین، یادآور شد: ما حجم زیادی از قوانین را در کشور داریم که نیازمند دسته‌بندی و نسخ بر اساس کار مطالعاتی دقیق بود که خوشبختانه بنای این کار در مجلس هشتم گذاشته شد و باید در مجلس نهم نیز دنبال شود تا پایه‌ی خوبی برای قانونگذاری در کشور باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی به تاکیدات رهبری در خصوص خودنظارتی مجلس اشاره کرد و گفت: پس از بیانات ایشان، کمیته‌‌ای در مجلس جهت پیگیری این موضوع تشکیل شد و طرحی در این باره آماده شد که پس از یک سال برگزاری جلسات به تصویب نهایی رسید و پایه‌ای برای سیستم خودنظارتی در مجلس شد که قطعا به کمال مجلس کمک خواهد کرد تا مجلس به عنوان بالاترین مرجع تقنین و نظارت دارای سیستم خودنظارتی باشد، ‌این از نقاط نورانی مجلس هشتم بود که در ابتدای فعالیت مجلس نهم نیز سامان خواهد یافت.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع کارکنان مجلس، با تاکید بر لزوم سلامت مجلس به عنوان یکی از مولفه‌های مورد نظر مقام معظم رهبری،‌ تصریح کرد: هر چه سلامت کار در مجلس بالا برود، نظر مجلس بیشتر مورد اعتماد است؛ بنابراین باید در همه وجوه به این موضوع توجه کرد.

وی در ادامه شفاف بودن بودجه مجلس را مورد تاکید قرار داد و گفت: متاسفانه گاهی برخی حرف‌های نادرست زده می‌شود،‌ همچنان که در ابتدای مجلس نهم گفتند برای هر نماینده 470 میلیون و جایی هم گفتند بیش از 700 میلیون در بودجه در نظر گرفته شده،‌ این در حالی است که نمایندگان هم مثل کارکنان مجلس طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق می‌گیرند. در واقع در این معادله آنها کل بودجه جاری مجلس با سه هزار پرسنل، مرکز پژوهش‌ها، کتابخانه، موزه و هزینه‌های عمرانی را تقسیم بر 290 نفر نماینده کرده بودند. آیا درست است ما هم 150 هزار بودجه عمرانی را تقسیم بر 10 کنیم و بگوییم به هر وزیر 15 هزار میلیارد تومان می‌رسد؟ چرا این ذهنیت‌ها را در کشور به وجود می‌آورید؟

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان مجلس از امکانات سایر دستگاه‌های اجرایی برخوردار نیستند، یادآور شد: نمایندگان مجلس ساختمان مشخصی ندارند و گاهی دو، سه نماینده در یک دفتر حضور دارند. در کل کشور هم مجلس ساختمانی برای نمایندگان ندارد. آیا مطلوب است که نمایندگان، موکلین و مراجعین خود را سر چهارراه ببینند؟ اگر نماینده خواست با وزیر یا معاون وزیری جلسه بگذارد کجا باید این جلسه را برقرار کند؟ چرا نسبت به مجلس اینطور حرف می‌زنند، قطعا این بداخلاقی‌ها در طراز جمهوری اسلامی نیست.

لاریجانی ادامه داد: نه متلک‌گویی به کار کارکنان درست است و نه تخفیف کار نمایندگان که آن هم با دروغ‌سرایی همراه است و کاری غیراخلاقی است. متاسفانه در شئون دیگر کشور هم گاهی از این حرف‌ها زده می‌شود که واقعا خوب نیست و کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند هم به خودشان لطمه می‌زنند، هم به سایرین. البته این پرده‌دریی‌های دروغین خیلی اهمیتی در پیشگاه خدا و خلق خدا ندارد و ما باید مسیری را که درست می‌دانیم با جدیت دنبال کنیم.

وی در ادامه از مدیریت اجرایی مجلس خواست نسبت به رفع مسائل و مشکلات کارکنان اقدام و زمینه خدمت‌رسانی به آنها را در چارچوب ضوابط فراهم کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی در این رابطه خطاب به مدیران مجلس گفت: گوش‌های شما باید برای درد‌های کارکنان به ویژه در این شرایط معیشتی شنوا باشد و نگاه طبیبانه‌ای بر مدیریت حاکم باشد.

لاریجانی همچنین با تاکید بر لزوم رفع دغدغه مسکن کارکنان مجلس، گفت: مجلس از نظر امکانات رفاهی فقیر است لذا باید به مناسبت‌های مختلف تلاش شود از امکانات موجود در کشور برای کارکنان و خانواده‌های آنها بهره گرفته شود.

وی با قدردانی از فعالیت کارکنان مجلس در بخش‌های مختلف، آنها را پشتیبان کار نمایندگان دانست و یادآور شد: شاید تصور برخی این باشد که همه‌ی کار مجلس آن چیزی است که از رادیو پخش می‌شود اما ما وقوف داریم که همه بخش‌های مجلس باید فعال باشند و خدمات بدهند تا حاصل کار مجلس مطلوب باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به 30 سال سابقه اجرایی خود، اظهار داشت: واقعا کارکنان مجلس نجیبانه زحمت می‌کشیدند، کدام یک از دستگاه‌های دولتی هستند که امکانات تفریحی نداشته باشند؟ از مازندران تا رشت و گیلان و مشهد مقدس، شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها امکانات مختلف تفریحی را در اختیار کارکنان خود قرار می‌دهند آیا مجلس چنین امکاناتی دارد؟ از نظر حقوقی هم کارکنان مجلس تابع خدمات کشوری هستند، نه مثل شرکت نفت.

لاریجانی با اشاره به صرفه‌جویی بخش اداری مجلس در سال گذشته، اظهار داشت: در سال گذشته در غذای مجلس 30 درصد صرفه‌جویی شد و سوخت مورد نیاز مجلس هم با وجود افزایش قیمت، افزایش نداشت، ضمن اینکه هزینه برق مجلس با وجود افزایش قیمت، کاهش یافت. بر این اساس سال گذشته حداقل پنج میلیارد تومان صرفه‌جویی علی‌رغم افزایش حجم کار در مجلس انجام شد و این رویکرد معقولی است که جلوی کارهای زاید را بگیریم اما جایی که لازم است خدمات بدهیم؛ چرا که راندمان بهتر و بهره‌وری بالاتر در گرو رضایت‌مندی کارکنان است و باید در این زمینه تلاش شود.

وی ابراز امیدواری کرد که مجلس نهم در کنار خدمت‌رسانی کارکنان، گام‌های مهمی بردارد و با تقویت معاونت نظارت و تنقیح به عنوان قوه‌ی مفکره مجلس، زنده بودن مجلس محقق شود.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع کارکنان مجلس، با تبریک ایام بعثت رسول اکرم (ص)، گفت: پیامبر از این جهت خاتم‌الانبیاء نامیده شده که پیامش در نهایت کمال است و دین اسلام، دینی کامل و سعادت‌محور است که در جهات فردی و اجتماعی دارای الگو و برنامه است.

لاریجانی اضافه کرد: مسلک اسلام، مسلک ریاست‌کشی نیست، بلکه در آن اعتدال وجود دارد. یعنی اگر فردی می‌خواهد رهروی صادق اسلام باشد باید از رویکرد اعتدال برخوردار باشد. متاسفانه بسیاری از مشکلاتی که در وضع اجتماع و وضع خانواده‌ها دیده می‌شود ناشی از روی‌گردانی از مسلک اسلام و راهی است که آیین اسلام پیش‌روی بشریت گذاشته است.

وی یادآور شد: اگر ما خود را متصف به مسلمانی می‌دانیم باید بیش از دیگران به این مسائل توجه کنیم. اسلام در جایی که به آبرو و شخصیت افراد مربوط می‌شود بیش از خون یک انسان حرمت قائل است چرا که مسلمان باید با عزت در جامعه‌ی اسلامی زندگی کند و این عزت‌مند بودن در سنت دینی ما بسیار ارزشمند است.

پیش از سخنان علی لاریجانی، علی افراشته معاون اجرایی مجلس در سخنانی انتخابات مجلس نهم را نشانه بلوغ سیاسی و رشد اجتماعی ملت توصیف کرد و گفت: مجلس حاصل خون شهیدان، مجاهدت مجاهدان و رهبری پیامبرگونه امام راحل است و خدا را شاکریم که توفیق خدمت در مجلس را پیدا کرده‌ایم.

وی با اشاره به توجه مجلس به هدف‌گذاری‌های مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال یادآور شد: در سال‌هایی که با نام‌های نوآوری و شکوفایی، اصلاح الگوی مصرف، کار و همت مضاعف و جهاد اقتصادی نامگذاری شده بود، ‌بیشترین اقدام در جهت تحقق این اهداف صورت گرفت.

افراشته همچنین در سخنان خود گزارشی از وضع تشکیلات اداری مجلس شورای اسلامی در چهار سال فعالیت مجلس هشتم را ارائه کرد.

پس از سخنان افراشته، سرود مجلس به عنوان "امرتان شوراست" که توسط علی معلم سروده شده بود و در مراسم افتتاحیه مجلس نهم از آن رونمایی شد، برای کارمندان پخش شد.

گفتنی است این مراسم در صحن علنی مجلس برگزار شد و کارمندان چند ساعتی بر صندلی‌های سبز نمایندگان تکیه زدند. علی لاریجانی رییس مجلس هم در بدو ورود به جلسه برخلاف جلسات علنی، پشت میز ریاست نرفت و در جایگاه میهمانان قرار گرفت.

البته با توجه به عدم تناسب تعداد کارمندان مجلس و نمایندگان، برخی کارمندان و بازنشستگان در جایگاه تماشاچی حضور یافتند.(اعتدال)

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا