استان يزد را خاستگاه بسياري از سياستمداران ايران مينامند و اين در حالي است كه اكنون جوانترين مسوول استاني حزب اعتماد ملي از آن برخاسته است. حميدرضا كارگر متولد سال 1354 فارغالتحصيل رشته متالورژي كه زماني كميته دانشجويي ستاد انتخاباتي سيدمحمد خاتمي در بهمنماه سال 75 را راهاندازي كرده بود اكنون عنوان ميكند كه خصيصه عملگرايي و اصلاحطلبي مؤسس و دبيركل حزب اعتماد ملي تجربه جديدي از فعاليت سياسي را در مقابل او قرار داده است.
برخي از فعالان سياسي علت گرايش مردم به حزب اعتماد ملي را تفاوت آن با ديگر احزاب اصلاحطلب ميدانند. به نظر شما وجه تمايزهاي اين حزب با ديگر احزاب در چيست؟
اصليترين تفاوت حزب اعتماد ملي با ساير احزاب در اين نكته است كه حزب اعتماد ملي در شرايط دوري از قدرت شكل گرفته و از هيچگونه رانت و حمايت خاص حكومتي هم بهره نميبرد. به گفته جناب آقاي خاتمي از اين منظر در طول تاريخ ظهور احزاب در ايران شايد بيسابقه باشد. از نقاط تمايز ديگر حزب اعتماد ملي وجود كادر رهبري منسجم و همفكر به رهبري حاجآقا كروبي كه از چهرههاي اصلي جريان اصلاحطلب كشور است، ميباشد به نحوي كه در همين مدت كوتاه توانستهاند جايگاه شايستهاي را بين احزاب ايران باز كنند و منشاء اثر باشند.
برخي معتقدند كه مرحله شكلگيري احزاب در ايران سختترين دوران فعاليت حزب ميباشد، آيا اعتماد ملي از اين نظردر استان با مشكلاتي روبهرو بوده است؟
مهمترين مساله در سطح استان كه توسعه كار تشكيلاتي را با مانع روبهرو ساخته از يكسو نگاه كليشهاي و بياساس مسوولين است كه همواره بر خوان نعمت سياست و قدرت پهنشده توسط احزاب مينشينند و سپس شعار ناكارآمدي و تكفير احزاب سر ميدهند، ميباشد و از سوي ديگر تجربه برخي احزاب كه بدون بينش و تعقل سياسي تنها مردم را براي رأي دادن ميخواهند و سپس آنها را تا انتخابات بعدي رها ميكنند و اين عوامل باعث كندي فعاليتهاي تشكيلاتي سالم و كارآمد شده است كه اميدواريم اعتماد ملي يك تجربه جديد و موفق باشد.
در زمان انتخابات با توجه به اين موانع تا چه اندازه حضوري موثر داشتيد؟
همگام با سياستهاي راهبردي حزب در انتخابات اخير مبني بر تفاهم با احزاب اصلاحطلب، در جلسات ائتلاف شركت نموديم و تا آخرين لحظه بر مواضع خود ايستاديم و سعي نموديم از چهرههاي موجه و خوشنام براي كانديداتوري در عرصه شوراها دعوت نماييم كه البته به علت جو حاكم مبني بر رد صلاحيتها موفق به جلب رضايت آنها نشديم و در نهايت با فهرست ائتلاف كه به هيچ عنوان همه ظرفيت اصلاحطلب شهر يزد نبود، با آرم حزب اعتماد ملي وارد رقابت شديم.
آيا موفق هم بوديد؟
شوراي مركزي حزب در استان يزد دو هدف را دنبال ميكرد؛ نخست معرفي حزب اعتماد ملي و ديگر ارائه فهرست واحد منسجم. به نظر اكثر صاحبنظران هدف اول به خوبي محقق شد و به خوبي قدرت و نفوذ حزب اعتماد ملي در يزد و چند شهرستان اصلي استان به نمايش گذاشته شد و در مورد دوم نيز ائتلاف و نزديكي گروههاي اصلاحطلب با يكديگر كه يك موفقيت بود براي حركتهاي بعدي اتفاق افتاد ولي در خصوص موفقيت در شوراها بايد اذعان نمايم كه به علت رد صلاحيتهاي گسترده فهرست شهرستان يزد (5 نفر از 7 نفر توافق شده) هيچكدام از كانديداهاي ائتلاف اصلاحطلبان در شهرستان يزد به شوراها راه نيافتند ولي در شهرستانها وضعيت اصلاحطلبان مناسبتر بود.
فكر ميكنيد سرلوحه كار اعتماد ملي بايد چه موضوعي قرار گيرد؟
شعار راهبردي حزب در استان يزد <صيانت از اعتماد مردم ميثاق ماست> ميباشد و در ابتدا سعي در ايجاد يك اعتماد سازنده و متقابل با هواداران، اعضا و مردم مينماييم و در مرحله بعد اهتمام ويژه به امور تشكيلات حزب و بسط و گسترش فرهنگ فعاليت سياسي در قالب احزاب شناسنامهدار و مشخص در سطح استان خواهيم نمود.
اخيرا برخي از مسوولان از عدم تجربه موفق تحزبگرايي در ايران سخن گفتهاند. نظر شما در اين باره چيست؟
كساني كه اين مطالب را بيان ميكنند در حقيقت خود را به كجفهمي از مباني توسعه و پيشرفت و تعالي كشور ميزنند. وقتي موجسواراني كه سابقه كار تشكيلاتي برخي از آنها به چندين ماه هم نميرسد و يا حتي در راستاي اهداف بلند جامعه ايراني، تاكنون به عضويت هيچ تشكل مدني و سياسي درنيامدهاند به قدرت ميرسند ، چگونه ميتوانند در مورد كارآمدي حزب كه در برخي از كشورها چنان قدرتمند و اثرگذار بوده و تنها راه جلوگيري از انحصار و استبداد قدرت است، اظهارنظر كنند؛ كساني كه بيمحابا بر احزاب شناسنامهدار و داراي جايگاه ميتازند و در حقيقت ميخواهند استبداد را تئوريزه نموده و باندها را جايگزين احزاب نمايند.
منبع :روزنا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024