گوشت بوقلمون موجب ايجاد کسالت و خواب آلودگی می شود.
-مطالعه در نور کم، موجب ضعيف شدن چشم می شود.
-يک فرد بزرگسال بايد درطول روز حد اقل هشت ليوان آب بنوشد.
براساس گزارش نشريه پزشکی بريتانيا، اينها برخی از ادعاهای غيرواقعی و نادرست پزشکی هستند که حتی پزشکان نيز آنهارا باورکرده اند.
تحقيقگران دانشکده پزشکی دانشگاه اينديانا، فهرستی را از اظهارات رايج پزشکی تهيه کرده اند، که مورد قبول پزشکان و عموم مردم قرارگرفته است.
آنها شايعاتی را شامل اين ليست کرده اند، که درموارد گوناگون از زبان پزشکان شنيده اند. نتيجه اين تحقيق يک فهرست هفت بخشی متشکل از ادعاهای غير واقعی در زمينه پزشکی و سلامتی است، که بطور گسترده از سوی پزشکان يا رسانه ها تکرار می شوند اما هيچ گونه پايه و اساس علمی ندارند.
دکتر ريچل سی وريمن، و دکتر ارون ايی کرول، نويسندگان اين مطالعه گفتند با وجود اينکه پزشکان می دانند يک پزشک خوب بايد دائما درحال فراگيری و کشف اطلاعات جديد باشد، اما آنها اکثر اوقات فراموش می کنند که اعتقادات پزشکی موجود خود را مجددا مورد بازنگری قراردهند.
ريچل سی وريمن و اورن ای کرول در گزارش تحقيقاتی خود می نويسند: «اين باورهای نادرست و غير واقعی پزشکی، تنها يک يادآوری ساده و شوخ طبعانه برای آن است که فراموش نکنيم اطلاعات ما ممکن است نادرست باشد و بايد ديگر اشتباهاتی که ممکن است ناخواسته وارد باورها و يا تجويزات پزشکی ما شده اند را مورد پرسش و بازنگری قرار دهيم.»
هشت ليوان آب در روز
نويسندگان اين مقاله با وجود اينکه با چندين توصيه اثبات نشده در اين زمينه، به ويژه در مطبوعات برخورده اند اما هيچ گونه مدرک علمی برای اين اظهارنظر به دست نياورده اند.
آنها می گويند منبع اين نظريه ممکن است از مقاله ای سرچشمه گرفته باشد که در سال ۱۹۴۵ توسط شورای ملی تحقيقات، بخشی از آکادمی علمی ملی منتشر شد و درآن «ميزان مناسب» مصرف آب برای بزگسالان، دو و نيم ليتر در روز قيد شده بود. درحالی که درجمله آخر اين مقاله آمده است که بخش عمده اين آب، به طور طبيعی از طريق غذای روزانه فرد وارد بدن انسان می شود.
دکتر وريمن و دکتر کرول می گويند: «جمله بسيار مهم آخر اين مقاله ازنظر افتاده است و ممکن است مقاله اشتباها اينگونه تعبير شده باشد، که نوشيدن هشت ليوان آب در روز را برای فرد بزرگسال توصيه می کند.»
آنها اضافه می کنند: «مطالعات موجود نشان می دهد که ميزان کافی مايعات معمولا با نوشيدن آب ميوده، شير و يا نوشيدنی های گرمی که فرد در طول روز مصرف می کند، وارد بدن او می شود.»
۱۰ درصد مغز
نويسندگان اين مطالعه می گويند باور به اين امر که ما تنها ده درصد از قابليت مغز خود را استفاده می کنيم، تغريبا به مدت يک قرن است که شايع شده است.
گاه اين ادعا به آلبرت آينشتاين نسبت داده می شود، اما هيچ گونه مرجع علمی و يا بيانه ای در اين زمينه به ثبت نرسيده است.
نزديکترين مرجع به اين ادعا به گفته نويسندگان اين مطالعه به سال ۱۹۰۷ ميلادی باز می گردد و اين ادعا اغلب اوقات توسط افرادی بازگو می شود که از قدرت تزکيه نفس و خود بهينه سازی حمايت می کنند.
با اين وجود نويسندگان می گويند مدارک به دست آمده از افرادی که آسيب مغزی ديده اند، به همراه ديگر مطالعات مربوط به مغز نشان می دهد که افراد بيش از ده درصد مغز خود را استفاده می کنند.
نويسندگان مقاله می گويند: «تعداد بيشماری از مطالعات مربوط به مغز نشان می دهد که هيچ قسمتی از مغز کاملا ثابت و غيرفعال نيست.»
رشد مو و ناخن پس ازمرگ
اين ادعا بارها در فيلم ها و شوهای تلوزيونی تکرار شده است اما واقعيت ندارد.
رشد مو و ناخن مستلزم «فعل و انفعالات پيچيده هورمونی است» که بلافاصله پس از مرگ متوقف می شوند.
دليل اين اعتقاد قديمی نيز می تواند اين باشد که با کم شدن آب بدن فرد پس از مرگ، و جمع شدن متعاقب پوست نازک بدن، اين خيال باطل متبادر به ذهن شود که ناخن و مو رشد کرده است.
رابطه تراشيدن موی بدن و رشد سريعتر آن
اين باور رايج نيز معمولا از طريق مطبوعات و رسانه ها تقويت می شود.
يک آزمايش بالينی درسال ۱۹۲۸ ثابت کرد که تراشيدن مو هيچ گونه تاثيری بررشد آن ندارد.
اين اکتشاف توسط مطالعات جديدتر نيز تاييد شده است. وقتی که مو پس از تراشيده شدن مجددا رشد می کند، به نظر زبر تر می رسد زيرا نوک آن به باريکی موی نتراشيده نيست.
همچنين به نظر تيره تر می رسد، زيرا مانند موی قبلی تحت شعاع نور آفتاب قرار نگرفته است.
مطالعه در نور کم
به گفته نويسندگان اين تحقيق، باور بر اين امر که نورکم موجب تضعيف ديد و چشم انسان می شود، تنها به خستگی چشم بازمی گردد.
نور ضعيف موجب می شود فرد برای تمرکز بر لغات به چشمان خود فشار وارد آورد.
اين حرکت متعاقبا باعث می شود که فرد کمتر پلک بزند و به اين ترتيب کره چشم خشک تر می شود. بنابر اين مطالعه در نور ضعيف برای چشم ناراحت کننده است، اما هيچگونه آسيب دائمی بر آن وارد نمی کند.
خواب بعد از بوقلمون
اين ادعای غيرواقعی که گوشنت بوقملون آدم را خواب آلود می کند، در اين حقيقت ريشه دارد که گوشت بوقلمون حاوی اسيد آمينه «تريپتوفان» است، که در پروتئين يافت می شود و برای بدن انسان ضروری است.
مطالعات علمی نشان داده است که اسيد آمينه تريپتوفان بر خواب و خلق و خوی انسان تاثير دارد.
با اين حال ميزان اين اسيد آمينه در گوشت بوقلمون استثنايی نيست. اين باور که فرد بعد از خوردن گوشت بوقلمون خواب آلود می شود، احتمالا به اين خاطر به وجود آمده است که بدن انسان برای هضم غذا، آن هم پس از صرف يک پرس غذای مفصل، انرژی بيشتری صرف می کند.
همچنين جريان خون و اکسيژن در مغز کاهش می يابد.
مردم در آمريکا معمولا درطول تعطيلات رسمی و عيدها بيشتر غذای سنگين می خوردند و گوشت بوقلمون از جمله غذاهای مرسوم در اين ايام بشمار می آيد.
مضرات موبايل در بيمارستان
گزارش های ثابت نشده حاکی از آن است که تلفن های موبايل موجب ايجاد اعلان خطرهای مصنوعی بر روی صفحه های مونيتورکامپيوترها و سوء عمل در دستگاه های برقی نظير پمپ های تزريقی می شوند.
پس از انتشار يک مقاله پزشکی، که پيش از سال ۱۹۹۳ ميلادی دررابطه با يکصد گزارش مربوط به اين سوء ظن منتشر شده بود، و درآن قيد شده بود که ممکن است تلفن های موبايل موجب اختلالات مغناطيسی دردستگاه های برقی بيمارستانها شود، مقاله مفصلی پيرامون اين مطلب در صفحه اول روزنامه والستريت جورنال منتشر شد.
از آن پس بسياری از بيمارستان ها استفاده از تلفن های موبايل را در داخل بيمارستان ها ممنوع اعلام کردند.
اما نويسندگان اين تحقيق می گويند هيچ گونه مدرک علمی دراين رابطه به دست نياورده اند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 24,دسامبر,2024