توهم مخدرهای شیمیایی ناشی از بیش فعالی مغز است

یزدفردا :دکتر سعید فروغی گفت: برخلاف مخدرهایی مانند تریاک که با تاثیر آرام کنندگی که بر مصرف کننده می گذارند، وی را به سوی بی تفاوتی در برابر کنش های جامعه وا می دارند، مخدرهای صنعتی باعث واکنش های شدید رفتاری فرد در برابر توهم های ذهنی می شوند.


یک متخصص بخش مراقبت های ویژه مغزی (I.C.U) اعلام کرد: مخدرهای شیمیایی با بیش فعال کردن بخشی از مغز ، به فرد توانایی کاذب و زودگذر اندیشیدن به چند موضوع را می دهند و شخص با انباشت فکرهای گوناگون به شکل همزمان ، دچار توهم می شود و در یک لحظه به نتیجه دارا بودن توانایی در پرواز از روی برجی بلند می رساند.
دکتر سعید فروغی در گفتگو با خبرنگار مهر ، بیان داشت: برخلاف مخدرهایی مانند تریاک که با تاثیر آرام کنندگی که بر مصرف کننده می گذارند ، وی را به سوی بی تفاوتی در برابر کنش های جامعه وا می دارند ، مخدرهای صنعتی باعث واکنش های شدید رفتاری فرد در برابر توهم های ذهنی می شوند.
این متخصص بخش I.C.U در ادامه گفت: سلول های مغزی که در هنگام استعمال این مخدرهای نوین دچار بیش فعالی و چند کارگی مضاعف می شوند ، کم کم پس از گذشت مدتی به علت فعالیت غیر متعارف ، به سمت اضمحلال و نابودی می روند.
وی یادآور شد: روند نابودی بخش هایی از مغز که بر اثر استعمال مخدرهای شیمیایی به وجود آمده ، به مرور زمان به سایر نقاط مغز نیز گسترش پیدا می کند.
این متخصص بخش مراقبت های ویژه مغزی ، افزود: مغز هر انسان بخشی برای یادگیری و حافظه دارد که اصطلاحا به آن قشر خاکستری می گویند. اگر به هر دلیلی این بخش از مغز آدمی از بین برود ، دیگر آن فرد نمی تواند چیزی را یاد بگیرد و یا حتی توانایی های خود را افزایش دهد.
فروغی در ارتباط با دیگر تاثیرات مصرف مخدرهای صنعتی ، اظهار داشت: در برخی مواقع ، بیش فعالی مغز با خون ریزی داخلی مغز ، بالا رفتن فشار مغز ، از کار افتادن فعالیت ساقه مغر ، قطع دستگاه تنفسی و در پایان مرگ فرد همراه است.
این متخصص بخش مراقبت های ویژه مغزی (I.C.U) متذکر شد: برخی مخدرها دارای پذیرنده و عده ای دیگر هیچ گونه گیرنده ویژه ای در بدن انسان ندارند.
وی ادامه داد: بدنی که برای ماده ای شیمیایی گیرنده ندارد ، پس از ورود آن سعی می کند تا برای شناسایی دوباره ، گیرنده هایی را بسازد.
فروغی در همین رابطه بیان داشت: هنگامی که ساخت گیرنده ای جدید در بدن انجام می شود ، دیگر به راحتی نمی توان سخن از حذف یا ساکت کردن آن گفت ؛ زیرا این گیرنده در تن فرد فعال شده و پی در پی به دنبال دستیابی به ماده مورد نظر است.
این متخصص بخش I.C.U در توضیح سخنان خود ، گفت: ماده هایی مانند شیشه و قرص های اکستازی از این دسته و برای پذیرش در بدن نیازمند ساخت گیرنده هایی جدید هستند.وی یادآور شد: از این روست که ترک مخدرهای صنعتی بسیار سخت و مشکل بوده و بهترین راه ، آلوده نشدن به این مواد مخدر است.

یزدفردا

پیشگیری بهترین راه مقابله با مخدرهای شیمیایی است پیشگیری بهترین راه مقابله با مخدرهای شیمیایی است
تاریخ : شنبه 14 بهمن 1385 - بعدازظهر 10:14
 
 
 هشداردر خصوص مصرف آدامس های پان   در مدارس هشداردر خصوص مصرف آدامس های پان در مدارس
تاریخ : شنبه 07 بهمن 1385 - بعدازظهر 11:41


آشنائي با انواع مواد مخدر با تصوير آشنائي با انواع مواد مخدر با تصوير
تاریخ : چهارشنبه 08 شهريور 1385 - قبل‏ازظهر 10:32


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا