ادای دین به وطن
یزدی ها در کتابفروشی هدهد
حسين مسرت : نقش کتاب در زندگي روزمره مردم ايران، همان نقشي را دارد که در بيشتر سريالهاي تلويزيوني ديده ميشود، کمرنگ و در حاشيه. بارها از لزوم فرهنگسازي و توجه مردم به امر کتابخواني سخن گفته شده و چون زمينههاي عملي آن فراهم نشده، همانند نقش بر آب، از يادها رفته است.
اما اين بار به همت مرضيه برومند يزدي کارگردان خوب يزدي تبار که سالهاست با گروه کودک تلويزيون ايران همکاري دارد و مجموعههاي گوناگوني مانند: آرايشگاه زيبا، آپارتمان شماره 13، شهر موشها، زيزي گولو را کارگرداني کرده، مجموعهاي به نام "کتابفروشي هدهد" را تهيه و اجرا نموده که در مدتي کم، جاي خود را در ميان مجموعههاي موفق تلويزيوني باز کرده است. اين مجموعه با بهرهگيري از جذابيتهاي تصويري، طنزي گيرا، محيطي صميمي و خانوادگي، بينندگان را با کتاب آشتي دوباره داده است. و شايد در کوتاه مدت، نمودي نداشته باشد اما در دراز مدت اثرات خوبي بر جاي خواهد نهاد. از جمله آنکه ممکن است ديگر تهيهکنندگان در اين زمينه ترغيب و تشويق به کار شوند، افرادي که گهگاه براي خالي نبودن دکور صحنه، چند کتاب را زينتبخش قفسههاي لوکس ميکردند.
اين مجموعه بارها از سوي ناشران، کتابفروشان و نشريات گوناگون نقد و معرفي کتاب، سپاس و تقدير شده است. برومند در اين مجموعه نشان داده است که خود نيز کتابخواني آگاه و پيگير است، وي به غير از بهره بردن از متني قوي، در انتخاب بازيگران نيز دقت و وسواس داشته و مجموعهاي ديده را فراهم کرده است.
اما آنچه براي ما يزديها جذابتر شده است بازي خوب چند بازيگر قديمي يزدي و يزديتبار مانند: مرضيهالسادات برومند يزدي، روحا... مفيدي، فرهاد آييش، محمود بصيري ابرقويي و چند بازيکن جديد و گمنام ديگر در اين کار است. بيگمان برومند در اين زمينه تعمدي داشته و ميخواسته دين خود را به ديار پدري خود ادا کرده باشد. حتي برخي از بازيگران با گويش يزدي سخن ميگويند. (منهاي فاطمه که يزدي نيست و متأسفانه گويشي ساختگي برايش درست کردهاند و اي کاش نمي کردند.)
درباره برومند
سمانه ملازینلی : مرضيه السادت برومند يزدي متولد 1330 است. او خالق مدرسه موشها، زيزي گولو و تابه تا و بسياري ديگر از كارهاي عروسكي است كه از تلويزيون پخش شد و در اذهان باقي ماند، او حتي پيش از اين كه به كارگرداني رو آورد، در سلطان صاحبقران، دايره، مينا، پناهنده، تحفهها، قطعه ناتمام و...نقشهاي كوتاهي داشت، او پيش از انقلاب هم در چند كار سينمايي نقشهايي را ايفا كرد، اما از سال 1360 به كارگرداني و فيلم سازي روي آورد، آخرين اثرش هم به نام "كارآگاه شمس و مادام" در شبكه تهران پخش شد و مخاطبان بسياري جلب كرد. او كه فارغ التحصيل هنرهاي نمايشي از دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران در سال 1353 است، فعاليت سينمايي اش را با بازي در صحنه کوتاهي از فيلم "دايره مينا" (داريوش مهرجويي) در همان سال آغاز كرده است. در كارنامه كاري او اين عناوين به چشم مي خورند : دايره مينا (بازيگر)، شهر موش ها (مجري طرح-ترانه سرا-کارگردان)،تحفه ها(بازيگر، الو! الو! من جوجو ام ( بازيگر-کارگردان-فيلمنامه نويس)، پناهنده (بازيگر)، سيب سرخ حوا (بازيگر)، ميکس (بازيگر) مرباي شيرين (کارگردان) ، قطعه ناتمام (بازيگردان-مشاور کارگردان-بازيگر) ، چند تار مو (بازيگر) ، اسپاگتي در هشت دقيقه (مشاور کارگردان ) و در به درها (تهيه کننده).
منبع:روزنامه خاتم یزد
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024