رئیس سازمان انرژی اتمی:
|
آماده سرمایهگذاری میلیاردی برای تولید فیلم هستهای هستیم
|
مهندس رضا آقازاده صبح امروز در جمع سینماگران از آمادگی سازمان انرژی اتمی برای سرمایهگذاری میلیاردی در تولید فیلمهای با موضوع هستهای خبر داد.
|
به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در دیدار با سینماگران که به همت خانه سینما و انجمن انقلاب و دفاع مقدس در مجتمع فرهنگی انرژی اتمی برگزار شد، با هنرمندان درباره ساخت آثار سینمایی با موضوع انرژی هسته ای و تاریخچه دستیابی به این تکنولوژی گفتگو کرد.
در ابتدای این نشست، مدیر کل روابط عمومی سازمان انرژی اتمی با تبریک اعیاد مذهبی، بخش هایی از سخنان مقام معظم رهبری را در دیدار ایشان با با سینماگران قرائت کرد: "این کشور می خواهد پیش رود، این پیشرفتهایی که شما در زمینه هسته ای و علمی کشور می شنوید، فقط بخشی از بسیار چیزی است که در کشور اتفاق افتاده است. اگر جوانان ما بخواهند در این زمینه با اعتماد به نفس، پرشور و معتقد به ارزش های اسلامی تربیت شوند، ما به حضور شما هنرمندان سینما احتیاج داریم. من می گویم کلید پیشرفت در دست شماست."
در ادامه این برنامه، پس از نمایش مستندی 20 دقیقه ای از فعالیت های هسته ای ایران، مهندس آقازاده تاریخچه ای از دستیابی ایران به انرژی و سوخت هسته ای را برای دست اندرکاران سینما بیان کرد و در ادامه از خاطرات دیدار البردعی و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از نیروگاههای نطنز و بوشهر گفت. وی افزود: "این خاطرات می تواند سوژه های مناسبی برای دیدگان تیزبین شما هنرمندان سینما باشد."
رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: "هر ملتی مقاطع تاریخی خاصی دارد. تاریخ، انسان ها و تمدن ها می گذرند. اما همیشه مقاطعی در تاریخ وجود دارد که می تواند تابلو یک ملت را برجسته و زیبا کند و همچنین می تواند این تابلو را برجسته و زشت نماید. من فکر نمی کنم در تاریخ 300 سال گذشته ما تابلویی به اندازه دستیابی ما به چرخه سوخت هسته ای برجسته باشد. ما باید بگذاریم این برجستگی بماند تا بتوانیم آن را به خوبی و باافتخار به آیندگان خود تقدیم کنیم و در این راه ما به کمک شما عزیزان و هنرمندان سینمایی نیازمندیم."
آقازاده در پاسخ به انتقاد محمدحسین حقیقی از ناکافی بودن اطلاعات این جلسه درباره دستاوردهای هسته ای گفت: "ما تازه در مسیر قرار دادن اطلاعات برای شما قرار گرفته ایم. بهتر است پس از بازدید از نیروگاههای هسته ای ایران در این ارتباط صحبت کنیم. اینجا و این جلسه آغاز یک راه بزرگ است. ما به کمک شما در این مسیر نیازمندیم. انگیزه این جلسه رسیدن به سناریوهای مناسب و خوب برای مخاطبان رسانه های سینما و تلویزیون است. ما باید در مراحل اولیه به اطلاعات کمتری اشاره کنیم."
وی در پاسخ به سئوال دوم این کارگردان درباره دلیل نگرانی کشورهای دیگر از دستیابی ایران به این تکنولوژی گفت: "آنها نگران قابلیت هایی هستند که نیروهای انسانی ما به آن دست پیدا کرده اند. در حال حاضر مسئله اصلی آنها بحث قابلیت هاست و برای آنها این موضوع از همه چیز مهمتر است."
آقازاده در پاسخ سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر سرمایه گذاری در امر ساخت آثار سینمایی افزود: "ما احتیاج به فیلمنامه نویسان و کارگردانان خوبی داریم که بتوانند دستیابی یه این تکنولوژی را در ابعاد خوب و با اندیشه مناسب به مخاطب ارائه دهند. ما مشکل سرمایه گذاری برای ساخت فیلم ها یا سریال های تلویزیونی نداریم. حتی حاضریم در این زمینه سرمایه گذاری میلیاردی انجام دهیم. اما این امر منوط به ارائه فیلمنامه و آثار خوب سینمایی است."
در پایان این جلسه فرهاد توحیدی با اشاره به فیلم مستندی درباره بمب اسلامی گفت: "من در فیلم نیمه مستندی که اوایل دهه 70 درباره بمب اسلامی ساخته شده بود ـ که حتما در آرشیو خود شما نیز موجود است ـ دیدم که با اشاره به بخش هایی از ایران آنها قصد دارند کشور ما را در پی ساخت بمب هسته ای معرفی کنند. پس از این موضوع من سریال 13 قسمتی "بهشت گمشده" را برای تلویزیون نوشتم که یکسال برای آن تحقیق کرده بودم. البته در برای این تحقیقات من از بوشهر، نطنز، مرکز تحقیقات هسته ای کرج و ... دیدن کردم و بارها برای صحبت با چینی های مشغول در این مراکز به مشکل برخوردم."
وی افزود: "ما امروز اینحا با شما هم رای و هم عقیده هستیم و می خواهیم برای این امر کاری انجام دهیم، اما من فکر می کنم اگر قرار است در زمینه هسته ای ما به آثار سینمایی یا تلویزیونی مناسبی دست پیدا کنیم، باید دسترسی به اطلاعات در این زمینه برای ما آزاد باشد. ما نیز مانند شما نسبت به این موضوع حساسیت های لازم را داریم و به خوبی خطوط قرمز را می شناسیم."
آقازاده در این ارتباط گفت: "من بهتر می بینم بعد از بازدید شما از نیروگاههای هسته ای با هم صحبت کنیم. ما امروز با دستیابی به این تکنولوژی توانسته ایم این علم را در سطح دانشگاهها ارتقاء دهیم. امروز توانسته ایم در دانشگاه صنعتی شریف دانشکده تخصصی تدریس چرخه سوخت هسته ای را به وجود آوریم. ما به همت این خودباوری، یک رنسانس علمی را در کشور محقق کرده ایم."
وی در پایان تاکید کرد: "شما در دیدارتان از نیروگاههای هسته ای از نزدیک با قطعاتی رو به رو می شوید که خود شخصا به این علم و تکنولوژی از نزدیک آشنا خواهید شد. این آغاز کار است. من نباید به شما سوژه دهم. شما خودتان با دیدن این نیروگاها و مطالعات خود باید به سوژه های مناسبی دست پیدا کنید که قابل فهم و درک برای افکار عمومی باشد."
در این مراسم هنرمندانی همچون سیدرضا میرکریمی، جواد شمقدری، علیرضا داودنژاد، فرهاد توحیدی، فرشته طائرپور، مرتضی رزاق کریمی، ایرج تقی پور، محسن علی اکبری، منوچهر محمدی، مرتضی شایسته، ابوالحسن داودی، پیرهادی، کامران ملکی، محمدرضا سکوت، محمود کلاری، محمدرضا آهنج، محمدحسین حقیقی، حبیب اله کاسه ساز و ... حضور داشتند.
-
نویسنده : یزد فردا
-
منبع خبر : خبرگزاری فردا
http://www.yazdfarda.com/news/af/4318/
دوشنبه 23,دسامبر,2024