متكي:موافقت دولت با طرح تجديدنظر در روابط ايران با آژانس اتمي 

وزير امور خارجه از موافقت دولت با طرح مجلس براي تجديدنظر در روابط ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در مجلس در دست بررسي است، خبر داد. 


منوچهر متكي پس از پايان جلسه عيرعلني امروز با نمايندگان مجلس، در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر درباره علت برگزاري اين جلسه گفت: بايد درمورد بحث‌هاي هسته‌اي به نمايندگان مجلس اطلاع رساني مي‌كرد

چک سفید امضا مجلس به دولت

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب طرح الزام دولت به تجدید نظر در رابطه با آژانس بین المللی انرژی اتمی‌, چک‌سفید امضای مجلس به دولت است .

علا الدین بروجردی در جمع خبرنگاران مجلس با بیان اینکه این اقدام مجلس به این منظور است تا دولت براساس منافع ملی هر اقدامی را صلا‌ح می داند انجام دهد, افزود: قرار گرفتن پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت به دلیل اظهارات و مطالب مندرج در گزارش مدیرکل آژانس مبنی برانحراف نداشتن ایران از موازین حقوق بین‌الملل‌, اساسا سیاسی وغیرقانونی و با اعمال فشار امریکا بود.

وی افزود: با تلاش روسها و چینیها برای ملایمتر کردن قطعنامه‌,تغییراتی در آن حاصل شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا خروج از " ان پی تی " در دستور کار قرار می گیرد یا نه گفت: فعلا چنین موضوعی در دستور کار نیست گرچه برخی از نمایندگان چنین اعتقادی دارند .

وزير خارجه به نمايندگان مجلس وعده داد

3000 سانتريفيوژ بزودي آماده بهره برداري مي‌شود

وزير خارجه به نمايندگان مجلس وعده داد بزودي 3000 دستگاه سانتريفيوژ آماده بهره برداري مي‌شود. 

علي عسگري نماينده مردم مشهد در مجلس پس از جلسه غير علني امروز سه شنبه مجلس با حضور منوچهر متكي وزير امور خارجه، در جمع خبرنگاران با تشريح محتواي اين جلسه غير علني منوچهر متكي وزير امور خارجه در اين جلسه گفت كه سه هزار سانتريفيوژ در ايران آماده بهره برداري است كه به زودي خبر آماده شدن اين سانتريفيوژ‌ها و آغاز به كار آنها اعلام خواهد شد كه اين مسئله مي‌تواند اقدامات غافلگيرانه جمهوري اسلامي ايران باشد.
وي در ادامه با بيان اين كه در اين جلسه در خصوص نحوه تصميم سازي با حفظ منافع ملي بحث شد گفت: در اين جلسه در خصوص نكات منفي و مثبت تجديد نظر همكاري دولت با آژانس بين المللي انرژي اتمي مطالبي مطرح شد.
وي با اشاره به نكات مثبت مطرح شده در اين جلسه در خصوص طرح الزام دولت به تجديد نظر در همكاري‌ با آژانس تصريح كرد: در اين جلسه مطرح شد كه سياست چماق و هويج و زيان آور آمريكائي‌ها در عزم و اراده نمايندگان موثر نيست و مجلس به تداوم ديپلماسي از نوع هوشمندانه تاكيد كرد.
به گفته نائب رئيس كميسيون اصل 90 مجلس نمايندگان به جايگزيني ملاحظات سياسي به جاي ملاحظات امنيتي، فني و حقوقي بشدت اعتراض داشتند.
عسگري با تاكيد بر اين كه در اين جلسه مطرح شد كه هدف مهم از صدور قطعنامه راه اندازي جنگ رواني عليه ايران است، افزود: نمايندگان معتقدند اگر عقب نشيني صورت گيرد، آنها مطالبات شان را عليه ما تشديد مي‌كنند، بنابراين بايد مقاومت و ايستادگي كرد.
وي تاكيد كرد: در اين جلسه عنوان شد كه دولت بايد همه راهكارهاي لازم حقوقي و سياسي را براي لغو قطعنامه بررسي و حسب مورد از طريق مجامع و سازمانهاي بين المللي پيگيري كند.
عسگري افزود: نمايندگان به متكي انتقاد كردند كه چرا از شوراي راهبردي سياست خارجي كه رهبري تعيين كرده دولت استفاده نمي‌كند.
نماينده مشهد در مجلس با اشاره به اظهارات علاء الدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در اين جلسه غير علني اظهار داشت:وي از متكي پرسيد كه چرا دولت از اعتبار، تجارب و شخصيت‌هاي بزرگ نظام همچون آقاي هاشمي رفسنجاني و سيد محمد خاتمي استفاده نمي‌كند، همچنين وي (بروجردي) گفت وقتي آقاي خاتمي به آلمان مي‌رود و در پاسخ به سؤالي در مورد مواضع هسته‌اي مي‌گويد كه مواضع ما همان مواضع رئيس جمهور يعني آقاي احمدي نژاد است، چرا دولت از ظرفيت ايشان استفاده نمي‌كن

سازمان ملل بازیچه چند قدرت استکباری

سخنگوی قوه قضاییه با ابرازتاسف از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران گفت : سازمان ملل بازیچه چند قدرت استکباری شده است .

جمال کریمی راد روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: ما از صدور این قطعنامه واقعا متاسفم زیرا سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان برای برقراری صلح و امنیت جهانی شکل گرفته اند ولی عملا اینگونه نیست .

وزیر دادگستری تصریح کرد: قطعنامه شورای امنیت علیه جمهوری اسلا‌می ایران بر خلا‌ف قوانین حاکم بر آژانس بین المللی انرژی اتمی , سازمان ملل متحد و شورای امنیت است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت:اگر روند اقدامات سازمان ملل متحد و زیر مجموعه آن اینگونه پیش برود اعتبار این سازمان از دست خواهد رفت.

کریمی راد باردیگر عملکرد سازمان ملل متحد را در برخورد با مسئله استفاده صلح آمیز از فن آوری هسته‌ای ایران دوگانه خواند و گفت: این نوع عملکرد به اعتبار سازمان ملل ضربات جبران ناپذیری وارد می کند .

پاك آيين: قطعنامه 1737 مصداق بارز سوء استفاده از نهادهاي بين‌المللي است 

سفير ايران در تايلند قطعنامه 1737 را سندي غيرمفيد، ناعادلانه و ناكارا خواند و آن را مصداق بارز سوء استفاده قدرت‌هاي بزرگ از نهادهاي بين‌المللي عنوان كرد.


محسن پاك آيين سفير جمهوري اسلامي ايران در تايلند  قطعنامه 1737 شوراي امنيت عليه ايران را سندي غير مفيد،ناعادلانه و مغاير با مقررات بين‌المللي و داراي ماهيت و خاصيت تبليغاتي دانست و گفت: به همين دلايل اين قطعنامه غيرقابل اجرا و ناكارا مي‌باشد.
وي با بيان اين كه برنامه‌هاي هسته‌اي ايران مبتني بر يك حق مشروع، قانوني و شناسايي شده در منشور ملل متحد و معاهده NPT است، اظهار داشت: اين برنامه‌ها نه «تهديد عليه صلح» نه «نقض صلح» و نه «اعمال تجاوز» است كه بر اساس آن شوراي امنيت موظف باشد عكس العملي نشان دهد. بر اين اساس قطعنامه مغاير با موازين بين‌المللي است.
سفير ايران در بانكوك اين قطعنامه را از آن جهت غيرمفيد و ناكارا دانست كه ايران به خواسته آن كه تعليق غني‌سازي اورانيوم است تن نمي‌دهد و افزود: ما فعاليت‌هاي خود را تعليق نمي‌كنيم و در نوع همكاري با آژانس نيز تجديدنظر مي‌كنيم پس قطعنامه فاقد خاصيت است.
وي اضافه كرد: در نتيجه غرب چاره ديگري جز پذيرش حق ايران براي دستيابي به حق مشروع خود ندارد و مسير گفت‌وگو و تعامل مي‌تواند در آينده آمريكا و غرب را از تكرار اشتباهات گذشته بازدارد.
پاك آيين در پاسخ به اين پرسش كه عليرغم همكاري ايران در چند سال اخير با آژانس و از جمله دو سال تعليق فعاليت‌هاي هسته‌اي، چرا غربي‌‌ها از اين فرصت براي رفع ابهام‌هاي خود بهره نبرده و اكنون وارد مسير شوراي امنيت شدند؟ گفت: ترديدي نيست كه اين قطعنامه با انگيزه سياسي و به خصوص تحت فشارهاي آمريكا صادر و در روند تصويب آن، همكاري مثبت و همه جانبه ايران با آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي ناديده گرفته شد.
وي قطعنامه 1737 را مصداق بارز سوء استفاده قدرت‌هاي بزرگ جهاني از نهادهاي بين‌المللي دانست و خاطرنشان كرد: غربي‌ها به دنبال رفع ابهام نيستند بلكه هدف درازمدت آن‌ها محروم كردن ايران از دستيابي به انرژي هسته‌اي است. البته كمك به آمريكا براي لاپوشاني ناكامي‌هاي خود در سياست خارجي به خصوص در ارتباط با بحران عراق نيز از اهداف كوتاه مدت غرب مي‌تواند باشد.
به گفته سفير ايران هدف پنهان آمريكا از تصويب اين قطعنامه، كمك به رژيم صهيونيستي براي ادامه فرار از نظارت‌هاي بين‌المللي بر زرادخانه‌هاي هسته‌اي است.
پاك آيين بهترين پيام مردم، احزاب و گروه‌ها به غرب را ادامه حمايت از برنامه‌هاي هسته‌اي نظام بيان كرد و افزود: مردم بايد نشان دهند كه عزمي ملي به منظور دستيابي ايران به انرژي اتمي براي مصارف صلح آميز وجود دارد.
به باور وي همدلي مردم با مسئولين براي ادامه اين روند موجب خنثي شدن دسايس غرب و دستيابي ملت به حق مسلم خود خواهد شد.
سفير ايران در تايلند مناسب‌ترين پاسخ ايران به قطعنامه را ادامه برنامه‌هاي هسته‌اي و تسريع در نيل به خودكفايي براي استفاده صلح‌آميز از اين انرژي عنوان كرد و گفت:بايد تمام انرژي ديپلماتيك و رسانه‌اي ما در خدمت تحقق برنامه‌هاي هسته‌اي و راه اندازي تاسيسات جديد مورد نياز مردم به خصوص موارد مندرج در برنامه چشم انداز 20 ساله قرارگيرد

ایندیپندنت: قطعنامه 1737 برنامه هسته ای ایران را متوقف نخواهد کرد

  یک روزنامه انگلیسی اذعان کرد که صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ، سبب توقف آن نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه ایندیپندنت در مقاله ای با عنوان " ایران - گام کوچکی به طرف اتحاد بین المللی" نوشت : پس از ماهها بحث و چانه زنی ، شورای امنیت برای اعمال تحریم علیه ایران موافقت کرد . اعضای شورای امنیت متفق القول به این قطعنامه رای دادند و چین و روسیه هم آن را وتو نکردند.

نویسنده تصریح می کند: البته بهای این اتفاق نظر تقویت این قطعنامه بود. ممنوعیت سفر در این قطعنامه تضعیف شده و روسیه می تواند به برنامه همکاری هسته ای خود با ایران ادامه دهد. اما نکته اصلی - توقف غنی سازی اورانیوم- و البته ممنوعیت صادرات و واردات مواد حساس همچنان به قوت خود باقی است، اما این مسئله مخالفت ایران را متوقف نخواهد کرد. ایران فورا بی اعتنایی خود را به آن نشان داد.

ایندیپندنت به زعم خود علامتی را که صدور این قطعنامه به تهران فرستاده به اهمیت یک پیام عمومی تر می داند که از طریق فرایند مذاکره و نتیحه آن منتقل شده است. نخست آنکه اجماع نظر نیازمند داد و ستد است و زمانی وجود دارد که مسیر اجرا کند و ملاحظه کارانه خواهد بود و باید اینگونه باشد.

بر اساس این گزارش، دومین نکته این است که شورای امنیت درسی را از قطعنامه ناپسند 1551 خود علیه عراق و پیچیدگیهای مهلک آن آموخته است. سفیر روسیه در سازمان ملل متحد این مسئله را روشن کرد که هیچ راهی وجود ندارد تا این قطعنامه را بتوان به شکل اجازه برای استفاده از اقدام نظامی تفسیر کرد.

این روزنامه انگلیسی در ادامه ادعاهای خود و بدون توجه به تلاشهای مذبوحانه آمریکا در اعمال تحریمهای یکجانبه علیه برنامه هسته ای صلح آمیز ایران سومین و شاید امیدوارکننده ترین نکته را این می داند که آمریکا به شکل یکی از اعضای شورای امنیت نه یک کشور به تنهایی ، ظاهر شد که می تواند نتیجه را دیکته کند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا