به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: مالاریا یکی از بیماریهای واگیر است که همچنان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی در بسیاری از نقاط جهان به شمار میآید. این بیماری از طریق گزش پشه آنوفل منتقل شده و در صورت درمان نکردن بموقع، میتواند عوارض شدید و حتی مرگ به دنبال داشته باشد. با وجود پیشرفتهای علمی در درمان و پیشگیری از مالاریا، برخی مناطق کشور همچنان با چالشهای خاصی در این زمینه مواجهند. یکی از این چالشها، گسترش وارداتی بیماری به استانهای مختلف است که نیازمند توجه ویژه به اقدامات پیشگیرانه و نظارت مستمر است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد جمعه پنجم اردیبهشت به مناسبت روز جهانی مالاریا، ضمن اشاره به اینکه در سالهای اخیر، مواردی از بیماری مالاریا در استان یزد گزارش شده که بطور میانگین سالانه بین ۱۰ تا ۱۵ مورد را شامل میشود، اظهار کرد: نکته قابل توجه آن است که تمامی این موارد وارداتی بوده و از سایر استانهای کشور به یزد منتقل شدهاند.
مژگان مینوسپهر با اشاره به اینکه در میان انواع انگلهای عامل بیماری، گونه ویواکس بیشتر از سایر انواع شناسایی شده و بعنوان شایعترین گونه در بین مبتلایان گزارش شده است، اظهار کرد: بررسیها و چکهای انجامشده توسط تیمهای حشرهشناسی نشان میدهد که تاکنون پشه آنوفل، بهعنوان ناقل اصلی بیماری مالاریا، در استان یزد مشاهده نشده است.
وی ضمن اشاره به شرایط جغرافیایی و اقلیمی خاص استان یزد، ادامه داد: این امر در کنار رفتوآمد اتباع خارجی و مسافران از مناطق آلوده، میتواند بستر گسترش بالقوه این بیماری را فراهم کند و دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اجرای برنامههایی نظیر پایش و غربالگری مستمر افراد ورودی به استان، بهویژه اتباع خارجی و کارگران مهاجر، تلاش میکند تا از بروز موارد جدید بیماری جلوگیری کند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در این زمینه، انجام غربالگری منظم برای افرادی است که بتازگی وارد کشور میشوند، اظهار کرد: تیمهای تخصصی نیز با انجام چکهای منظم حشرهشناسی، شناسایی، مراقبت و درمان سریع بیماران شناساییشده و پیگیری اطرافیان آنها، نقش مهمی در کنترل بیماری ایفا میکنند.
مینوسپهر با بیان اینکه بخاطر پایین بودن آمار ابتلا در استان و مواجهه کم مردم با این بیماری، سطح آگاهی عمومی درباره علائم و راههای پیشگیری از آن پایین است، گفت: بیتردید ورود اتباع خارجی، بهویژه از مناطق با شیوع بالای مالاریا، تأثیر مستقیمی بر وضعیت این بیماری در استان یزد دارد و مدیریت صحیح این مسئله نیازمند همکاریهای بیندستگاهی و برنامهریزیهای مستمر بهداشتی است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 27,آوریل,2025