کسوف امروز ؛ بزرگترين خورشيد گرفتگي قرن
یزدفردا "رئيس مرکز تحقيقات نجوم و اختر فيزيک مراغه خورشيد گرفتگي امروز را بزرگترين و طولاني ترين کسوف قرن دانست.پرفسور عجب شيري زاده افزود: اين خورشيد گرفتگي از ساعت پنج و 14 دقيقه به وقت گرينويچ در آفريقاي مرکزي آغاز و پس از عبور ازکشورهاي کنگو ، اوگاندا ، کنيا و سومالي جنوبي در ساعت هشت و 41 دقيقه در اقيانوس هند و بخشي از چين به پايان مي رسد.
استاد علم نجوم دانشگاه تبريز گفت: بيشترين گرفت کلي حوالي ظهر در منطقه سومالي جنوبي به مدت 11 دقيقه و8 ثانيه روي داد که بزرگترين و طولاني ترين کسوف قرن به شمار مي رود.
دکتر عجب شيري زاده بيشترين ميزان گرفتگي جزيي خورشيد در کشورمان را در بندر عباس با 19درصد اعلام کرد و افزود: اين خورشيد گرفتگي جزيي در برخي مناطق کشور از جمله تبريز نيز ديده شد.
به گفته اين دانشمند علم نجوم ، گرفتگي خورشيد در شهر تبريز از ساعت 9 و 20 دقيقه آغاز و در ساعت 11 و 7 دقيقه به پايان رسيد که در اين حالت ماه 5 درصد از سطح قرص خورشيد را پوشانده بود.
وي افزود: اين گرفتگي در بخشي از جمهوري آفريقاي مرکزي ، زئير، اوگاندا ، کنيا ، جزاير مالديو ، جنوب هند ، سريلانکا ، بنگلادش ، ميانمار و چين به صورت حلقوي ديده مي شود.
کسوف امروز در برخي مناطق آسيا ، مرکز و جنوب اروپا و آفريقا (جز غرب ، شمال غرب و بخش کوچکي از جنوب آن) به صورت جزيي مشاهده مي شود.
پرفسور عجب شيري زاده افزود : در کسوف امروز 13هزار کيلومتر سايه ماه روي خورشيد حرکت مي کند و پهناي آن تقريبا 300 کيلومتر است .
کسوف به سبب قرار گرفتن ماه بين زمين و خورشيد روي مي دهد که اين پديده از نظر منجمان فوق العاده مهم است چون دانشمندان با رصد اين کسوف به نتايج علمي فراواني دست مي يابند.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 17,ژوئیه,2025