به گزارش یزدفردا: نشر افق به تازگی سه کتاب جدید را ویژه گروه سنی کودک و نوجوان منتشر و دو کتاب از آثار خود را نیز تجدید چاپ کرده است. این کتابها شامل آثاری از نویسندگان جهان هستند که به کوشش این نشر به فارسی ترجمه و وارد بازار کتاب ایران شدهاند.
«خانم لَپرِش زده به سرش» جلد اول از مجموعه «مدرسهی عجیب و غریبتر» نوشته دَن گاتمَن است که به کوشش محبوبه نجفخانی ترجمه شده و تصاویر آن را جیم پایلوت طراحی کرده است. این کتاب که برای کودکان بالای ۹ سال مناسب است داستانی پرماجرا و طنزآمیز از مدرسهای عجیب را روایت میکند.
در کتاب «خانم لَپرِش زده به سرش» همهچیز از یک گردش علمی آغاز میشود. بچههای کلاس سوم قرار است به باغوحش بروند و با خانم لپرش، نگهبان باغوحش، آشنا شوند که عاشق حیوانها است. همه موجودات زنده برای او ارزشمندند و باور دارد حیوانها از انسانها باهوشترند و قبول ندارد که حیوانها باید توی قفس زندانی باشند و….
در گردش علمی یک اتفاق غیرمنتظره همهچیز را به هم میریزد! امیلی داخل محوطه نگهداری شیرها گیر میافتد و خانم لپرش، اِی. جِی راوی داستانهای مجموعه «مدرسهی عجیب و غریبتر» و همکلاسیهایش باید او را نجات بدهند. اما چگونه؟ آیا شیرها زبان آدمها را میفهمند؟ اگر امیلی خودش را به مُردن بزند، شیر بیخیال او میشود؟ این موقعیت باعث میشود که کودکان برای حل مسئلههای مشابه در زندگی بیشتر فکر کنند و الگویی را برای گذر از بحران پیدا کنند؛ اینکه وقتی مشکلی پیش میآید، همکاری و کمک به یکدیگر چگونه میتواند به انتخاب راهحل مناسب منجر شود.
کتاب «خانم لَپرِش زده به سرش» احترام به طبیعت و حیوانات را به کودکان یادآوری میکند. هر کودک یا بزرگسالی که این داستان از مجموعه «مدرسهی عجیب و غریبتر» را بخواند، هرگز شخصیت خانم لپرش را فراموش نخواهد کرد. او با علاقه زیادش به حیوانات و دیدگاههایی که دارد، به کودکان نشان میدهد که شناخت طبیعت و حیوانات میتواند به یک ویژگی جذاب شخصیتی تبدیل شود.
«آقای ساتکلیف مردِ همهفن حریف!» عنوان جلد دوم از مجموعه «مدرسهی عجیب و غریبتر» نوشته دن گاتمن است که محبوبه نجفخانی آن را ترجمه و تصاویر آن را جیم پایلوت طراحی کرده است. این کتاب که برای کودکان بالای ۹ سال مناسب است داستانی پرماجرا و طنزآمیز از مدرسهای عجیب را روایت میکند.
آقای ساتکلیف مسئول فنآوری مدرسه است؛ مردی همهفن حریف که میتواند مشکلات فنی را حل کند و دانشآموزان مدرسه الا منتری را با اختراعهای کوچکش غافلگیر کند.
دانشآموزان مدرسه الا منتری از آقای ساتکلیف خوششان میآید چون او همیشه کار راهانداز است و با ایدههای معرکهاش کاربرد علم را در زندگی روزمره نشان میدهد.
در داستان «آقای ساتکلیف مردِ همهفن حریف!» زمانیکه قرار است جشن پنجاهمین سال تأسیس مدرسه الا منتری برگزار شود برق مدرسه قطع میشود. تاریکی همه را وحشتزده میکند و از طرف دیگر خانم الا منتری – بنیانگذار مدرسه – هم غیب میشود. همه منتظر هنرنمایی و مشکلگشایی آقای ساتکلیفاند و او چه میکند؟ با آرامش، خلاقیت و کمک گرفتن از دانشآموزان هم مشکل را حل میکند و هم دلیل قطع شدن برق را متوجه میشود.
این کتاب داستانی خلاقانه و طنز است که کودکان را متوجهی اهمیت علم و فنآوری میکند، آنها را برای جستجوی راهحلهای جدید تشویق کند و میتواند مهارتهای همکاری و اعتماد به دیگران را در کودکان پرورش دهد.
دن گاتمن در مجموعه «مدرسهی عجیب و غریبتر» با رویکردی روانشناختی تلاش میکند تا مهارتهایی که کودکان باید در دبستان یاد بگیرند، در داستان بگنجاند. او موقعیتهایی را در دل ماجراهای طنزآمیز خلق میکند تا فرایند حل مسئله را به دانشآموزان نشان بدهد. اگر برق مدرسه قطع شود، ما باید چه کار کنیم؟ قطع برق و قرار گرفتن در فضای تاریک ممکن است برای عدهای از کودکان ترسناک باشد و دچار فشار روانی شوند. دن گاتمن در کتاب «آقای ساتکلیف مردِ همهفن حریف!» به کودکان میگوید که چگونه میتوانند در موقعیتهای مشابه آرامش خود را حفظ کنند و راهحلی برای برطرف کردن مشکل بیابند.
«زندگی من در تنگ ماهی» نوشته باربارا دی است که بیتا ابراهیمی آن را به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب که برای گروه سنی بالای ۱۲ سال مناسب است داستانی واقعگرا و عمیق درباره پیچیدگیهای روابط خانوادگی است. این کتاب ماجرای زینی دختری ۱۲ ساله را روایت میکند که چالشهای ناشی از بیماری اختلال دوقطبی برادر بزرگترش، گابریل، زندگی او و خانوادهاش را دگرگون کرده است.
وقتی والدین زینی از بیماری گابریل باخبر میشوند از او و خواهر و برادرش میخواهند که این موضوع را مانند یک راز بین خودشان نگه دارند و دربارهاش با کسی صحبت نکنند. این تصمیم زندگی اجتماعی زینی را به هم میریزد و کمکم از دوستانش فاصله میگیرد. احساس تنهایی در کنار مشکلات خانوادگی باعث میشود که زینی فشار روانی زیادی را تحمل کند و منزوی شود. باربارا دی در رمان واقعگرای «زندگی من در تنگ ماهی» توانسته است موقعیتهایی حساس در بحرانهای خانوادگی را توصیف کند و از فکرها و احساسهای زینی بگوید بهگونهای که مخاطبان بتوانند با خشم، ترس، امید و ناامیدیهای او همدلی کنند و تأثیر فشارهای روانی و خانوادگی را بر هویت نوجوانان درک کنند.
اختلال دوقطبی یکی از موضوعهای اصلی رمان «زندگی من در تنگ ماهی» است. باربارا دی بهخوبی این اختلال را معرفی میکند و از تأثیر آن بر گابریل و اعضای خانوادهاش میگوید و فرصتی به وجود میآورد تا نوجوانان و والدین با مسئله سلامت روان و فشارهای اجتماعی مرتبط با آن آشنا شوند.
این کتاب درباره دوستی و تابآوری است و به نوجوانان یادآوری میکند که حمایت دوستان و صحبت کردن درباره مشکلات میتواند راهحلی مؤثر برای عبور از سختیهای زندگی باشد.
در حقیقت این داستان درباره بیماری گابریل نیست بلکه درباره شیوه رویارویی با مشکلات زندگی است و باربارا دی بر اهمیت دوستی و حمایت اجتماعی تأکید میکند تا نوجوانان بدانند صحبت کردن و کمک خواستن شجاعانه است و نباید نسبت به آن حس منفی نداشته باشند.
داستان زینی می تواند به درک بهتر نوجوانان در مشکلات خانوادگی کمک کند و به بزرگترها نیز این امکان را بدهد تا بتوانند خودشان را جای نوجوانان گذاشته و از دریچه نگاه آنها با مسئلههای حساس دوران نوجوانی روبهرو شوند.
این سه کتاب که بهتازگی از سوی نشر افق منتشر شده در دسترس علاقهمندان به کتابهای کودک و نوجوان قرار گرفته است.
در کنار این سه اثر جدید، دو کتاب نیز تجدید چاپ شدهاند:
«پسرخاله وودرو» نوشته روت وایت با ترجمه محبوبه نجفخانی که رمانی برای نوجوانان است در ۲۴۸ صفحه به چاپ هشتم رسیده و به بهای ۲۱۵ هزار تومان عرضه شده است. ترجمه اینکتاب هشتادوششمین عنوان از مجموعه «رمان نوجوان» این ناشر است.
در داستان اینکتاب، پسری بهنام وودرو حضور دارد که مادرش ناپدید شده و برای ادامه زندگی پیش پدربزرگ و مادربزرگش در ایالت ویرجینیا میرود. دخترخاله وودرو، جیپسی نام دارد که زیباترین دختر شهر است و او هم پدرش را از دست داده است. دردهای مشترک و پنهان، باعث میشود وودرو و جیپسی با هم حرف بزنند و به هم نزدیک شوند اما متوجه میشوند خیلی از حرفها و رازها ناگفته باقی ماندهاند.
«پسرخاله وودرو» در ۲۳ فصل نوشته شده است.
همچنین کتاب «چراغ را خاموش کن» نوشته تری دیری با ترجمه نوشین ابراهیمی نیز از دیگر آثار تجدیدچاپشده این ناشر است. این کتاب ۲۸۰ صفحهای که به چاپ پنجم رسیده و به بهای ۲۳۵ هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است صدوهشتادونهمین عنوان مجموعه «رمان نوجوان» است که این ناشر چاپ میکند و برنده عنوان کتابسال شفیلد شده است.
داستان «چراغ را خاموش کن» در زمان جنگ جهانی دوم و دو شهر شفلید انگلستان و داخو آلمان جریان دارد. در شفیلد یکخواهر و برادر حضور دارند که پی به یک حقیقت بردهاند؛ اینکه به صدا در آمدن آژیر حمله هوایی، با سرقت پول از خانههای مردم بیارتباط نیست. در داخو هم دو پسر آلمانی هستند که برای فراری دادن یک دختر لهستانی دست به ماجراجویی زدهاند و این ماجراجویی باعث میشود خودشان سر از میدان جنگ دربیاورند.
«چراغ را خاموش کن» ۳۱ فصل و یک «پایان ماجرا» دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025