به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: «حسین مسرت» «شهریار هیربد» را از انگشت شمار پژوهشگران زرتشتی یزد خواند و به نقل از دخترش شهدخت در مورد زندگینامه وی، تصریح کرد: انوشهروان «شهریار هیربد» متخلّص به «رستم شاپور مهر» در نوزدهم فروردین ۱۳۲۹ در روستای مبارکه در شهرستان تفت یزد چشم به جهان گشود.
وی افزود: شهریار که در خانوادهای فرهنگ دوست تحت تعلیم و تربیت قرار گرفت، از دوران کودکی علاقه خاصی به نوشتن مطالب ادبی و سرودن شعر داشت، به طوری که در جوانی توانست شعر و نوشتارهای ادبی بسیاری را برای مجلات آن دوره بنگارد.
مسرت با بیان این که هیربد از سال ۱۳۵۵ و به مدت ۳۰ سال در سازمان صدا و سیمای مرکز یزد به عنوان تکنسین تأسیسات فعالیت داشت، گفت: وی در گذران دوره بازنشستگی، با نهادها و انجمنهای زرتشتی، نام آوران و نمایندگان مجلس، ماهنامه و هفتهنامههایی از جمله امرداد، ندای یزد و پیام مادر، همکاری مستمر و صمیمانهای داشت.
به گفته این پژوهشگر فرهنگ یزد، او به دلیل علاقه زیادی که نسبت به برپایی همایشها و احیای جشنها داشت، توانست با همیاری دیگر فرزانگان، زیارتگاه ستی پیر یزد را در سال ۱۳۷۵ رونق ببخشد و این آغازی برای زنده شدن پیرانگاههای فراموش شده شهر یزد بود.
مسرت با اشاره به این که هیربد همانگونه که دینش سفارش کرده بود و همانند موبدانش، همواره سفیدپوش بود، خاطرنشان کرد: سرانجام وی در تاریخ ۲۳ امرداد ۱۴۰۳ بر اثر ایست قلبی به سرای مینو شتافت.
وی به همکاری هیربد برای گردآوری زندگینامه و عکس بزرگان گذشته و اکنون زرتشتی استان یزد اشاره کرد و افزود: نخستین کتابش را به نام «پیوند مهرگان» که در باره آیین زناشویی نزد زرتشتیان ایران و یزد بود، با یاری «سید محمد موسوی» در سال ۱۳۸۴ چاپ شد.
مسرت گفت: هیربد با تشویق من و دوستان، خاطرات خود را از زندگی، آداب و رسوم، تاریخ و فرهنگ زرتشتیان استان یزد و نیاکانش گردآوری کرد و خرسند از کار خود، نام «رازهای ماندگار» را بر آن نهاد و برای چاپ به ما سپرد که من نیز دیباچههایی با عنوانهای «بر بال خاطرات» و «پیش نوشتار» برآن نوشتم ولی به دلیل سنگ اندازیهایی که در یزد شد نهایتاً با عنوان «خاطرات رستم شاپور مهر» در مشهد اقدام به مجوز از انتشارات پاپلی کرد.
وی عنوان کرد: استاد شهریار هیربد دو کتاب دیگر خود را به نامهای « داستان رَز و دشت سپیدار، یادنامه ای از نیاکان» و «گوهر پاک» را به ترتیب در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۹ چاپ کرد که کتاب گوهر پاک تاکنون سه مرتبه تجدید چاپ شده است.
مسرت از ویژگیهای این پژوهشگرزرتشتی یزد به حافظه قوی و صداقت ستایش برانگیز او اشاره کرد و گفت: سدههاست در شهر کهن یزد، گروهای دینی زرتشتی و یهودی سازگارانه در کنار مسلمانان و در همسایگی هم زندگی می کنند و طی این سالها بنگاههای نیکوکاری فراوانی از سوی زرتشتیان یزد و پارسیان هند مانند آب انبار، بیمارستان، درمانگاه، زایشگاه، آموزشگاههای گوناگون از کودکستان تا دبیرستان ساخته شده که مورد استفاده همگان است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 10,ژانویه,2025