به گزارش یزدفردا به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «بوون شیائو»، متخصص کودکان از دانشگاه کارلتون در کانادا، گفت: «نتایج ما وجود یک حلقه بازخورد را نشان میدهد، که در آن افزایش زمان تماشای صفحه و اختلالات خواب، یکدیگر را از طریق تقویت چرخهای تشدید میکنند و خطر مشکلات بیش فعالی، اضطراب و افسردگی را افزایش میدهند.»
برای این مطالعه، محققان از مادران ۵۷۱ کودک پیش دبستانی بین سنین ۳ تا ۶ سال که در هفت مهدکودک عمومی در شانگهای حضور داشتند، نظرسنجی کردند.
مادران میزان زمانی را که فرزندانشان با تلویزیون، تلفن هوشمند، رایانه یا سایر دستگاههای صفحه نمایش میگذرانند، گزارش کردند. آنها همچنین به سوالاتی برای ارزیابی مشکلات رفتاری فرزندانشان و همچنین کیفیت و مدت خواب آنها پاسخ دادند.
شیائو میگوید: «نتایج ما نشان میدهد که تماشای بیش از حد صفحه نمایش میتواند مغز کودکان پیش دبستانی را در حالت هیجانی قرار دهد که منجر به کیفیت و مدت خواب ضعیف میشود.»
محققان همچنین خاطرنشان کردند که تحقیقات قبلی نشان داده است که تماشای صفحه نمایش میتواند منجر به بیش فعالی و مشکلات عاطفی در بین کودکان شود.
به گفته محققان، این مطالعه نشان میدهد که زمان استفاده از صفحه نمایش ممکن است دلیل آن باشد.
به گفته شیائو: «این بدخوابی ممکن است به دلیل تأخیر در زمان خواب ناشی از تماشای صفحه نمایش و اختلال در الگوهای خواب به دلیل تحریک بیش از حد و قرار گرفتن در معرض نور آبی باشد.»
وی افزود: «این نتایج میتواند راه را برای درمانهای آینده برای بیش فعالی و مشکلات خلقی در میان کودکان خردسال نشان دهد.»
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025