به گزارش یزدفردا: یکی از شهروندان سوالی درباره قدیمیترین حسینیه در ایران و قدمت آن و اینکه بیشترین حسینیهها متعلق به کدام استان است را در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به ثبت رسانده بود.
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به این سوالات اظهار داشت: قدمت دقیق حسینیههای ایران به سال، در زمره دادههای از پیش موجود نزد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیست و پاسخ به این پرسش نیازمند انجام طرح پژوهشی تعریف شده و مشخص و نیز تبادل نظر متخصصان است؛ از این رو پرسش اول موضوع الزام سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به نظر نمیرسد.
محمدابراهیم زارعی افزود: به نظر میرسد بیشترین حسینههای دارای ارزش تاریخی کشور در استان یزد قرار گرفتهاند که حدود ۹۰ مورد را شامل میشود و در میان آنها قدیمیترین موارد به دوران صفویه تعلق دارد.
وی ادامه داد: هرچند قابل بحث است که تاریخ احداث مجموعهای ساختمانی دربرگیرنده برخی از این حسینیهها نظیر مجموع مهرپادین مهریز، مجموعه سلطان شیخداد، حسینیه مجاور گنبد مصلی عتیق، حسینیه محلهی بالا، مجموعه حسینیه کرم، حسینیه ملتکیه و حسینیه حیدرعلی به پیش از دوران صفوی و احتمالا به قرون ۷ تا ۹ قمری برمی گردد و بخش مربوط به حسینیه احتمالا بعدها به صورت کاربری یا بنای جدید به آنها اضافه شده است.
سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: درمورد بناهای حسینیه باید توجه کرد که در منابع تاریخی درباره احداث بناهای دائمی با عنوان حسینیه گزارشی نیامده و پیشترها عزاداری در مساجد، حرم ها، امامزاده ها، بازارها و تکیهها برگزار میشده است.
زارعی تصریح کرد: به احتمال قوی اختصاص بنایی به نام حسینیه از دوره قاجار تثبیت شده است، چنان که تاریخهای موثق قابل حصول از بناهای حسینیه های مهم و معروف نیز تاریخی قدیمتر را نشان نمیدهد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 07,ژانویه,2025