به گزارش یزدفردا: حجت الاسلام حسین طهماسبی در جمع دانشجویان دانشگاه میبد، افزود: بسیاری از افراد از شعار حقوق بانوان، تنها بهره برداری سیاسی داشتهاند و از آن به عنوان پله استفاده کرده و هیچ اقدام قابل اتکایی که برای بانوان اثر گذار باشد نداشتهاند.
وی تصریح کرد: در یک نگاه کلی هیچ مکتبی در طول تاریخ بشریت، به اندازه مکتب شیعه، حامی حقوق زنان نبوده و این فقه شیعه است که دارای یک منظومه فکری با تمام جوانب آن در خصوص بانوان است.
این مقام قضایی با بیان اینکه در خصوص اسلام و نگاه آن به بانوان باید آن را کامل و جامع مورد تحقیق و مطالعه قرار داد، گفت: در اسلام برای خانه دو بُعد بیرون و داخل دیده شده است که مدیریت بیرونی آن به عنوان سرپرستی و مدیریت خانواده به مرد و مدیریت درونی خانواده بهعنوان مدیریت خانه، به زن سپرده شده است.
وی افزود: خانه داری به معنای مدیریت امور داخلی خانواده است که رسالتی بسیار حساس، سنگین و پیچیده است؛ تعبیری که امروز به غلط برای انجام کارهای خانه به کار میرود در حالی که هر عضو خانواده باید کارهای خویش را انجام دهد، بنابراین خانه داری به معنای انجام کارهای سایر افراد خانواده نیست، بلکه مدیریت خانه و درون خانواده است.
طهماسبی، اساسیترین چالش در تدوین قوانین را زمانبر بودن تصویب قوانین و دخالت مجموعه هایمختلف در روند تصویب آن دانست و ابراز داشت: باید پذیرفت قوانین نسبت به حقوق زنان پراکنده است و لازم است اولا این قوانین تجمیع و سپس تنقیح شده و مواردی از فقه ناب شیعی که در این زمینه مغفول مانده به آن افزوده شود.
وی نگاههای سیاسی و جنایی در فرایند تصویب قانون را مهمترین آسیب قانونگذاری در کشور ذکر کرد و گفت: در ارزیابی میزان اثرگذاری قانون باید از پیش داوری پرهیز کرده و آن را موکول به تأیید شورای نگهبان و اجرایی شدن آن در جامعه نمود.
رئیس کل دادگستری استان در بخش دیگری از سخنان خود از فضای مجازی به عنوان عاملی موثر در افزایش پروندههای حقوقی و کیفری یاد کرد و بیان داشت: هیچ کس اعتقاد به انسداد فضای مجازی ندارد و بحث سر نحوه مدیریت هوشمند این فضا با هدف صیانت از امنیت و آرامش شهروندان است.
طهماسبی افزود: همانطور که ادعای انسداد فضای مجازی نابخردانه است، ادعای عدم لزوم مدیریت هوشمند آن هم نامعقول است.
وی تأکید کرد: تحقیقات روز دنیا نشان میدهد در شکل گیری تخلف و بزه، عوامل مختلفی موثر است، به طور مثال تحقیقات نشان میدهد که حتی ارتفاع ساختمان میتواند در افزایش جرائمی نظیر سرقت، قتل و آزار جنسی موثر باشد، پس باید توجه داشت در این معادله چند وجهی، حتما فضای مجازی یکی از متغیرهای غیر قابل انکار است.
طهماسبی عدم مدیریت و نظارت صحیح بر فضای مجازی را به عنوان یک گلایه مطرح کرد و گفت: پلتفرمهای اطلاع رسانی قطعاً میتواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی جهت استفاده در سیاست گذاریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مورد بهره برداری قرار گیرد، بنابراین ساده انگاری است که تصور شود بیگانگان بدون بهره برداری از این اطلاعات و فروش آن به رقبای تجاری و اقتصادی و حتی سیاسی، چنین بسترهایی را برای مردم ما فراهم کردهاند.
وی تصریح کرد: بدون تردید، همان اندازه که امروز اصل فضای مجازی لازم و ضروری است مدیریت آن نیز ضروری است و غفلت از آن خسارت محض خواهد بود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 14,ژانویه,2025